Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe koplampen reinigen op Volvo XC90?

De verlichtingscomponenten van onze auto’s maken deel uit van de noodzakelijke veiligheidselementen. Ze laten ons uiteraard ‘s nachts of bij slecht weer zien en bekeken worden. Het is daarom noodzakelijk om ze in goede staat te houden en constant maximale verlichting te hebben. In deze post gaan we ons richten op de koplampen van uw motorvoertuig en meer precies hoe de koplampen van uw Volvo XC90 schoonmaken? We beginnen deze inhoudspagina met de uitleg waarom het relevant kan zijn om de koplampen van uw auto schoon te maken, en vervolgens hoe u de koplampen van uw Volvo XC90 concreet kunt reinigen.

Waarom de koplampafdekkingen van uw Volvo XC90 schoonmaken?

De meesten van ons denken meestal na over het legen van het voertuig, het vervangen van een doorgebrande lamp, maar we houden zelden rekening met het onderzoeken van de netheid van de koplampen op zijn Volvo XC90 . Uiteraard, als ze dat zijn geel, ondoorzichtig of vuil moet u controleren of uw koplampen de weg effectief kunnen verlichten. Allereerst kunt u de afstelling van de koplampen van uw Volvo XC90 of het dimlicht bekijken door onze twee speciale artikelen te lezen.

Reinig de doffe koplampen van uw Volvo XC90 voor technische controle

De eerste reden waarom u zich op deze internetpagina bevindt, is dat u de technische inspectie nodig had of heeft gehaald en dat er complicaties zijn met de koplampen van uw Volvo XC90. Uiteraard als je koplampen zijn geworden ondoorzichtig naarmate de tijd verstrijkt en u het verlichtingsvermogen bent kwijtgeraakt, mag u de technische inspectie niet halen, in dit geval kan het daarom relevant zijn voor reinig of herstel de plastic kap van de koplampen van uw Volvo XC90 vóór de technische inspectie of de tellerinspectie.

Reinig de ondoorzichtige koplampen van de Volvo XC90 om zichtbaarheid te krijgen

Tweede mogelijkheid heb je gewoon het gevoel ‘s nachts minder goed te verlichten met uw Volvo XC90 . In zo’n geval is het interessant om ze schoon te maken voordat de vuillaag lastig bleek te zijn, we raden je aan om maak de koplampen van uw motorvoertuig regelmatig schoon .

Weiterlesen:
Service-lampje Volvo XC90 uitschakelen

Hoe de koplampen van zijn Volvo XC90 schoonmaken?

We gaan nu verder met het gedeelte waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, hoe de koplampafdekkingen van uw Volvo XC90 schoonmaken? We kijken eerst hoe u de binnenkant van de koplampen van uw auto reinigt, vervolgens de buitenkant en ten slotte hoe u de koplampen van uw Volvo XC90 reviseert.

Reinig de binnenkant van de koplampen van uw Volvo XC90

Eerste mogelijkheid, je hebt de indruk dat er vocht in uw koplampen zit of vuil . In dat geval moet u de binnenkant van uw Volvo XC90-koplampen reinigen, daarvoor is niets veel eenvoudiger:

 • Doe de motorkap van je auto open
 • Demonteer de optische componenten met de meegeleverde schroeven voor dit doel
 • Verwijder de buitenste koplampafdekking en reinig de binnenkant met een vochtige spons en zuiveringszout dat aan de binnenkant van de afdekking is gestrooid
 • Blaas het droog in de sterke droger voordat je het weer in elkaar zet

Reinig de plastic afdekkingen van de koplampen op zijn Volvo XC90

Tweede mogelijkheid, de optiek van de koplampen van uw Volvo XC90 is vuil en u wilt ze schoonmaken, sommige keuzes zijn voor u beschikbaar, hier zijn ze:

 • Reinig de koplampen van uw motorvoertuig met een vochtige spons besprenkeld met een eetlepel zuiveringszout en spoel vervolgens af
 • Reinig de koplampen van uw Volvo XC90 met een doek en tandpasta . Verspreid tandpasta over het gehele oppervlak van uw koplampen en wrijf met een doek in een cirkelvormige beweging en spoel vervolgens af met veel water
 • Reinig de koplampen van uw auto met een schoonmaakset die is bepaald in een gespecialiseerde winkel. U hoeft alleen de instructies voor het reinigen van uw koplampen op te volgen. Deze behandeling is krachtig maar een beetje duurder dan de eerder voorgestelde vervangende manieren.
Weiterlesen:
Hoe lees ik foutcode op Volvo XC90?

De verbleekte koplampen van zijn Volvo XC90 polijsten

Eindelijk, in het geval dat je zelfs na het schoonmaken van je koplampen de indruk hebt dat ze blijven zitten saai of vervaagd , we hebben een oplossing voor je. Dit is vaak het geval bij een tegenbezoek van de technische controle. Hier leest u hoe u de koplampen van uw Volvo XC90 / Strong opknapt:

 • Maak je koplampen kort schoon met een spons en zuiveringszout
 • Bescherm je lichaam met dikke tape om je koplampen
 • Pak wat schuurpapier met korrel 400, bevochtig het en maak zachte cirkelvormige bewegingen om het oppervlak van je koplamp te schuren, werk af met horizontale bewegingen
 • Herhaal het proces met schuurpapier met korrel 600 na het spoelen van de koplamp
 • Tot slot, bereik dit nog een laatste keer met glaspapier 2000 korrel en spoel vervolgens uw koplampen
 • Breng tot slot een beschermende wax aan om de koplampen van uw Volvo XC90 te beschermen

Als u nog vragen heeft over de Volvo XC90, aarzel dan niet om onze Volvo XC90-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector