Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe luchtmassameter op Volkswagen Touareg te reinigen?

Steeds meer autobezitters proberen hun auto zelf te onderhouden. Dit levert aanzienlijke besparingen op, omdat moderne auto’s steeds meer onderhoud vergen en uit steeds meer technische componenten bestaan ​​die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de complicaties die steeds meer Volkswagen Touareg-bezitters stoort, is een verstopte luchtstroommeter, wat resulteert in vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. In dit artikel gaan we kijken hoe maak je de luchtmassameter van je Volkswagen Touareg schoon? . Eerst zullen we uitleggen hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en het nut ervan, ten tweede waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en eindelijk, hoe de massale luchtstroomsensor van een Volkswagen Touareg schoon te maken .

Gebruik en werking van de luchtmassameter van een Volkswagen Touareg

.

Dus beginnen we onze inhoud met de werking en het punt van uw Volkswagen Touareg-flowmeter.

Het doel van de massale luchtstroomsensor op Volkswagen Touareg

De massale luchtstroomsensor is een onderdeel dat eigenlijk vrij recent is ontwikkeld en voornamelijk is uitgerust op dieselmodellen. Met injectiemotoren is de brandstof- en luchtinlaat inderdaad zeer nauwkeurig geworden en het is zo essentieel voor de ECU om weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt geïnjecteerd om het gedrag van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te veranderen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Volkswagen Touareg, denk dan niet twee keer na om onze inhoud over dit onderwerp te raadplegen.

Werking luchtmassameter op Volkswagen Touareg

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Volkswagen Touareg , u moet er al achter komen hoe het werkt om deze onderhoudsactie correct uit te voeren.

Weiterlesen:
Hoe een Volkswagen Touareg vergrendelen met een lege batterij?

De massale luchtstroomsensor is er dus vooral om gegevens te verkrijgen over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Om dit voor elkaar te krijgen, moet deze net na de luchtinlaat van uw Volkswagen Touareg worden gemonteerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de gegevens naar de ECU van uw auto verzendt.

Waarom de luchtmassameter van een Volkswagen Touareg reinigen?

De massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen Touareg kan complicaties hebben en dit is wat we zullen proberen te ontdekken en erachter te komen met welke complicaties u te maken kunt krijgen!

Complicaties luchtmassameter Volkswagen Touareg

Dit zijn de verschillende complicaties die de luchtstroomsensor van uw Volkswagen Touareg kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter daadwerkelijk zal leiden tot een hoger brandstofverbruik vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: geassocieerd met hetzelfde probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste klassieke complicaties van een vuile flowmeter dat uw Volkswagen Touareg meer problemen zal hebben om de auto te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Volkswagen Touareg?

Na de operatie en de zorgen die de flowmeter kan veroorzaken te hebben onderzocht, zullen we kijken hoe we deze complicaties kunnen oplossen door u te laten zien hoe de massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen Touareg te reinigen . U moet weten dat deze procedure eigenlijk heel eenvoudig uit te voeren is en dat u geen geavanceerde mechanische expertise nodig heeft om het zelf te doen, een goede manier om een ​​bezoek aan de werkplaats en een hoge rekening te vermijden. Zie hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze onderhoudshandeling uit te voeren:

  • Na hebben gebaseerd op de massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen Touareg , je zult het moeten ontmantelen. Om dit voor elkaar te krijgen, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide kanten van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te maken.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, kunt u doorgaan naar de stap reiniging van de luchtmassameter van uw Volkswagen Touareg . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer zullen geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht, zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, in die zin zal het de werking van de motor van uw Volkswagen Touareg. Het doel van deze reiniging is om alle onzuiverheden te verwijderen zodat deze weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met de zeer delicate reiniging van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn waakzaam, anders wordt uw luchtmassameter permanent verbroken. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te beschadigen, kun je ze ook reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te spuiten.
Weiterlesen:
Hoe activeer ik de automatische vergrendeling van mijn Volkswagen Touareg?

Nu weet je het hoe de massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen Touareg te reinigen , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motor.

Voor meer tips over de Volkswagen Touareg kunt u een kijkje nemen in de categorie Volkswagen Touareg.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector