Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe monteer ik een trekhaak op een Volkswagen Transporter 4?

Je droomt misschien van kamperen in de natuur op een grote caravan, je hebt een grote tuin en als je ervoor zorgt, helpt een aanhangwagen je om het groenafval te legen, je bent een ambachtsman en je moet je gereedschap vervoeren, in al deze situaties, zal een hapering de essentiële factor zijn om uw plannen te kunnen verwezenlijken. U vraagt ​​zich waarschijnlijk af hoe u een trekhaak op uw Volkswagen Transporter 4 monteert? Onze uitgevers hebben de inhoud van dit artikel geplaatst om het voor u minder moeilijk te maken om een ​​trekhaak te monteren. Eerst bekijken we de handelingen voor het monteren van een trekhaak op een Volkswagen Transporter 4, daarna het elektrische gedeelte met de aansluiting van de kabelboom.

Hoe monteer ik de trekhaak op mijn Volkswagen Transporter 4: Installatie van de trekhaak op het chassis

We beginnen dus met het eerste deel van het monteren van een trekhaak, oftewel het montagedeel. Dit gedeelte zal in fasen worden opgedeeld, met eerst de voorbereiding, dan de montage en als laatste de enkele controles die moeten worden uitgevoerd.

Hoe plaats je een trekhaak op een Volkswagen Transporter 4: Voorbereiding van de montage

Voordat u begint met het monteren van een trekhaak op uw Volkswagen Transporter 4, moet u een aantal stappen uitvoeren om de auto voor te bereiden op de montage van de trekhaak. Elke auto is ontworpen om een ​​sleepsysteem te krijgen, en dat geldt ook voor uw auto, maar u zult er toegang toe moeten hebben. Om dit mogelijk te maken, moet u: verwijder de achterbumper, over het algemeen zitten er een paar moeren in de kofferbak, in de achterwielkasten en onder de bumper, zorg ervoor dat u alle schroeven bewaart. Naast de bumper om een ​​trekhaak op een Volkswagen Transporter 4 te plaatsen, moet u ook: verwijder de achterlichten, omdat ze je kunnen storen, en vooral je de stroomvoorziening van de trekhaak hierop aansluit.

Hoe monteer ik een trekhaak op mijn Volkswagen Transporter 4: De onderdelen monteren

Het monteren van de trekhaak is op zich niet moeilijk, houd u gewoon aan de montage-instructies die bij uw trekhaakset zijn geleverd. In de meeste gevallen hoeft u alleen maar de hoofdkoppelingsstang aan de houder van uw Volkswagen Transporter 4 te bevestigen, meestal wordt deze stap gedaan door slechts 4 bouten aan de zijkanten van de hoofdkoppelingsstang te bevestigen. Na deze fase, controleer of al uw bouten goed zijn vastgedraaid en alleen dan heb je met succes de eerste stap van Hoe monteer je een trekhaak op je Volkswagen Transporter 4 uitgevoerd.

Weiterlesen:
Hoe het riemalarm op Volkswagen Transporter 6 uitschakelen?

Hoe monteer ik een trekhaak op mijn Volkswagen Transporter 4: Installeer de elektrische kabelboom

Om te eindigen, begint nu het meer technische deel. Elektriciteit is over het algemeen niet de favoriete bezigheid van professionals of beginnende klussers. Je zult er nog wel doorheen moeten want anders heeft je aanhanger of caravan geen stroom en doen je verlichting, plaatverlichting of elektrische onderdelen het niet.

Hoe monteer ik een trekhaak op mijn Volkswagen Transporter 4: Universele elektrische kabelboom

Eerste mogelijkheid van het tweede deel van ons artikel bevat hoe u een trekhaak op uw Volkswagen Transporter 4 monteert, de montage van een universele kabelboom. Deze kits zijn eigenlijk vrij eenvoudig te plaatsen dan klassieke harnassen. Vergeet echter niet om uw harnas te kiezen, afhankelijk van wat u met uw trekhaak wilt trekken. Als het een caravan is, heb je een 13-polige stekker nodig om stroom naar binnen te zenden en als je alleen een aanhanger wilt trekken, volstaat een 7-polige stekker.

Voor deze kabelbomen hoeft u alleen maar de stroom te halen uit de aansluitingen van uw achterlichten, de massa aan te sluiten op de carrosserie van uw Volkswagen Transporter 4 en vervolgens de stekker op de trekhaak aan te sluiten. Concluderen, vergeet niet te controleren of al uw lampjes/knipperlichten werken na deze aansluitingen.

Hoe monteer ik een trekhaak op mijn Volkswagen Transporter 4: Classic kabelboom

Als je geen universele unit hebt, raden we je ten zeerste aan om voor het elektrische aansluitgedeelte contact op te nemen met een garage. Sterker nog, als je geen expertise hebt op het gebied van elektriciteit, loop je het risico een aansluiting te missen en tijd te verliezen aan deze stap die lang kan duren. Daar ben je, je weet nu hoe je een trekhaak op je Volkswagen Transporter 4 monteert, we hopen dat je alle informatie hebt gevonden die je zocht, mocht je andere vragen of complicaties hebben over je Volkswagen Transporter 4, aarzel dan niet om te lezen onze catalogus met artikelen of blogposts erover.

Weiterlesen:
Hoe de remblokken van mijn Volkswagen Transporter vervangen?

Als je meer tutorials over de Volkswagen Transporter 4 wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Transporter 4.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector