Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe monteer ik een trekhaak op een Volkswagen Transporter 5?

Je droomt misschien van kamperen in de natuur op een grote caravan, je hebt een grote tuin en als je ervoor zorgt, helpt een aanhangwagen je om het groenafval te legen, je bent een ambachtsman en je moet je gereedschap meenemen, in al deze omstandigheden is een hapering essentieel om uw taken te kunnen uitvoeren. U probeert er waarschijnlijk achter te komen hoe u een trekhaak op uw Volkswagen Transporter 5 monteert? Onze auteurs hebben deze inhoud geschreven om het voor u gemakkelijker te maken om een ​​trekhaak te monteren. Eerst bekijken we de handelingen voor het monteren van een trekhaak op een Volkswagen Transporter 5, daarna het elektrische gedeelte met de aansluiting van de kabelboom.

Hoe monteer ik de trekhaak op mijn Volkswagen Transporter 5: Installatie van de trekhaak op het chassis

We beginnen dus met het eerste deel van de montage van een trekhaak, namelijk de montagestap. Dit deel wordt opgedeeld in porties, met eerst de voorbereiding, dan de montage en als laatste de enkele controles die uitgevoerd moeten worden.

Hoe plaats je een trekhaak op een Volkswagen Transporter 5: Voorbereiding van de montage

Voordat u begint met het monteren van een trekhaak op uw Volkswagen Transporter 5, moet u een aantal stappen uitvoeren om het voertuig voor te bereiden op de montage van de trekhaak. Elk voertuig is ontworpen om een ​​sleepsysteem te krijgen, en dat geldt ook voor uw voertuig, maar u moet er wel toegang toe hebben. Om dit te bereiken, moet u: verwijder de achterbumper, in de meeste gevallen zitten er een paar moeren in de kofferbak, in de achterwielkasten en onder de bumper, vergeet niet alle schroeven te bewaren. Naast de bumper om een ​​trekhaak op een Volkswagen Transporter 5 te plaatsen, moet u ook: verwijder de achterlichten, aangezien ze u kunnen storen, en vooral u zult de voeding van de trekhaak op hen aansluiten.

Hoe monteer ik een trekhaak op mijn Volkswagen Transporter 5: De onderdelen monteren

De montage van de trekhaak is op zich niet moeilijk, volg gewoon de montage-informatie die bij uw trekhaakset is geleverd. Over het algemeen hoeft u alleen de hoofdtrekstang aan de houder van uw Volkswagen Transporter 5 te bevestigen, in de meeste gevallen wordt deze stap uitgevoerd door slechts 4 bouten aan de zijkanten van de hoofdtrekstang te bevestigen. Na deze stap, controleer of al uw bouten goed zijn vastgedraaid en alleen dan hebt u de eerste stap van Hoe u een trekhaak op uw Volkswagen Transporter 5 monteert correct voltooid.

Weiterlesen:
Hoe de kilometerteller op Volkswagen Transporter te resetten

Hoe monteer ik een trekhaak op mijn Volkswagen Transporter 5: Installeer de elektrische kabelboom

Eindelijk begint nu de meer gecompliceerde stap. Elektriciteit is in de meeste gevallen niet de meest geliefde missie van monteurs of beginnende klussers. Je zult er toch doorheen moeten, want anders heeft je aanhanger of caravan geen stroom en doen je verlichting, plaatverlichting of elektrische onderdelen het niet.

Hoe monteer ik een trekhaak op mijn Volkswagen Transporter 5: Universele elektrische kabelboom

Eerste kans van het tweede deel van onze inhoud hoe monteer je een trekhaak op je Volkswagen Transporter 5, het monteren van een universele kabelboom. Deze kits zijn namelijk veel gemakkelijker te plaatsen dan klassieke harnassen. Zorg er echter voor dat u uw harnas kiest op basis van wat u met uw autotrekhaak wilt trekken. Als het een caravan is, heb je een 13-polige stekker nodig om de stroom erin door te geven en als je alleen een aanhanger wilt trekken, is een 7-polige stekker voldoende.

Voor deze kabelbomen hoeft u alleen maar de stroom van de aansluitingen van uw achterlichten te recupereren, de massa aan te sluiten op de carrosserie van uw Volkswagen Transporter 5 en vervolgens de stekker op de trekhaak aan te sluiten. Beëindigen, zorg ervoor dat u na deze verbindingen controleert of al uw lichten/indicatoren werken.

Hoe monteer ik een trekhaak op mijn Volkswagen Transporter 5: Classic kabelboom

Als je geen universele unit hebt, raden we je ten zeerste aan om contact op te nemen met een garage voor de elektrische aansluiting. In werkelijkheid, als je geen kennis hebt van elektriciteit, loop je het risico een aansluiting te missen en tijd te verliezen aan deze stap die lang kan duren. Daar ben je, je weet nu hoe je een trekhaak op je Volkswagen Transporter 5 monteert, we hopen dat je alle informatie hebt gevonden waarnaar je op zoek was, mocht je andere vragen of opmerkingen hebben over je Volkswagen Transporter 5, aarzel dan niet om raadpleeg onze catalogus met inhoudelijke artikelen erover.

Weiterlesen:
Hoe luidsprekers op Volkswagen Transporter 4 vervangen?

Als je meer tutorials over de Volkswagen Transporter 5 nodig hebt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Transporter 5.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector