Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe olielek op mijn Volkswagen Transporter op te lossen?

Het bezit van een auto is noodzakelijk, we hebben deze meestal nodig om naar het werk te gaan en voor de meeste van onze dagelijkse reizen. Dit essentiële onderdeel van ons jaarlijkse budget veroorzaakt vaak complicaties, bewust zijn van olielekkage op uw auto is er een van… In werkelijkheid is een olielek meestal niet goedaardig en kan het snel leiden tot het breken van uw motor als u dit niet doet besef het. Als u op de hoogte bent van olielekkage op uw Volkswagen Transporter, bent u op de juiste website terecht, dan helpen wij u eerst bij het vinden van de oorzaak van de olielekkage en ten tweede helpen wij u indien mogelijk met het repareren ervan.

De oorsprong van de olielekkage op uw Volkswagen Transporter identificeren

Als je vind vloeistof lekt onder uw Volkswagen Transporter, is de eerste stap die u moet zetten om al uw niveaus (stuurbekrachtiging, motorolie, remvloeistof, koelvloeistof) te controleren om te zien of een van deze vrij snel kan worden gedefinieerd als de bron van het lek. Om de risico’s te beperken, is het zeker cruciaal om: controleer uw niveaus elke 2 weken om elk risico op motorbreuk te voorkomen.

In ons geval zijn we alleen geïnteresseerd in het geval u olie uit uw Volkswagen Transporter lekt, voor zover het motorolie betreft, zal de vloeistof vrij stroperig zijn en in tinten van bruin tot zwart en als het versnellingsbakolie is, zal het eerder in ambertinten en zal een sterke ongemakkelijke geur hebben.

Weiterlesen:
Hoe de bumper van een Volkswagen Transporter 5 verwijderen?

Het is niet eenvoudig om de oorsprong te vinden van de olie die lekt op een Volkswagen Transporter vanwege de ruimte in het motorblok, maar toch zijn hier de richtlijnen die u moet volgen om de oorsprong van de olie te vinden:

  • Ontdek het punt waar de olie valt, de plek van waaruit het op de grond lekt …
  • Volg het pad van de druipende olie naar de basis, als de vlek te belangrijk is, aarzel dan niet om het motorblok schoon te maken en te rijden om het gemakkelijker te kunnen plaatsen.
  • Om u op weg te helpen, volgt hier een lijst met de onderdelen die er het vaakst toe leiden dat olie uit een auto lekt: de aftapplug en de afdichting; een van uw carterpakkingen; de oliedrukschakelaar; het oliefilter; de aftapplug van de transmissie; de transmissie-afdichtringen.

Repareer waar mogelijk het onderdeel waardoor de olie op uw Volkswagen Transporter is gaan lekken.

Nu u de oorsprong van de olielekkage hebt gevonden, is het tijd om aan de slag te gaan. Natuurlijk kunt u een tijdje olie bijvullen om het peil bij te vullen, afhankelijk van het niveau, maar houd er rekening mee dat dit geen duurzame oplossing is en dat de lekkage op elk moment kan toenemen. We gaan je de reparaties presenteren waarvan we denken dat je ze helemaal alleen kunt uitvoeren met wat kennis, gereedschap en in overeenstemming met de toegankelijkheid die je op je motor zult hebben. Hoe het ook zij, dat moet je weten na het repareren van een olielek aan een Volkswagen Transporter, moet u uw motor- of versnellingsbakolie verversen.

Weiterlesen:
Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Transporter 5 op te lossen?

Olielekkage uit de aftapplug en de afdichting op Volkswagen Transporter

In dit scenario is de strategie vrij eenvoudig, u hoeft alleen uw Volkswagen Transporter op te tillen, indien mogelijk perfect horizontaal, de aftapplug te verwijderen, de motorolie af te tappen, de aftappakking te vervangen, de plug met het juiste aanhaalmoment vast te draaien en de warme motor om te controleren of het lek is gerepareerd.

Er lekt olie uit het oliefilter van mijn Volkswagen Transporter

In het geval dat uw olielekkage komt uit uw oliefilter, u hoeft deze alleen maar te vervangen. Neem hiervoor een filtersleutel, verwijder het oude filter, zorg ervoor dat de pakking niet aan de motor blijft plakken, monteer het nieuwe filter en draai het matig vast. Zelfde check, hot check of er olie uit uw Volkswagen Transporter lekt.

Olie lekt uit de drukschakelaar van mijn Volkswagen Transporter

Ten slotte, als uw drukschakelaar de oorzaak is van uw lek op uw Volkswagen Transporter, kunt u deze, afhankelijk van de toegankelijkheid, bereiken en snel vervangen. Om dit te laten gebeuren, plaatst u een opvangbak onder het onderdeel, koppelt u de elektrische draad los, verwijdert u het onderdeel, plaatst u snel de vervangende drukschakelaar terug, maakt u het geheel schoon en voert u een hete test uit om er zeker van te zijn dat er geen olie meer lekt uit uw Volkswagen Transporter.

Voor elk ander type lek raden we u aan om naar uw monteur te gaan omdat de reparatie te veel kennis en gereedschap vereist om sereen alleen uit te voeren.

Mocht u wellicht nog vragen hebben over de Volkswagen Transporter, aarzel dan niet om onze categorie Volkswagen Transporter te raadplegen.

Weiterlesen:
Motorkap zit vast op mijn Volkswagen Transporter 4, wat kan ik doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector