Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren op Volkswagen Passat 7 installeren?

Recente auto’s hebben allemaal een indrukwekkend aantal opties, maar vanwege je budget of het bouwjaar van je Volkswagen Passat 7 heb je misschien niet genoeg geluk om ze allemaal te hebben. In dit artikel gaan we je helpen dit probleem op te lossen door te laten zien hoe installeer ik een parkeersensor op mijn Volkswagen Passat 7? Deze functie is inderdaad erg handig, vooral als u in de stad woont en uw auto vaak op smalle parkeerplaatsen moet parkeren. Om je op weg te helpen, kijken we eerst hoe parkeersensoren werken, daarna kijken we naar hoe installeer ik een achteruit parkeersensor op een Volkswagen Passat 7, en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Volkswagen Passat 7?

We beginnen dus met het functioneren van een parkeersensor. Zoals we u in de intro hebben uitgelegd, kunt u met deze bijzonder interessante functie ken de afstand tussen de achterkant van uw Volkswagen Passat 7 en een obstakel wanneer u achteruit rijdt. Het is daarom vooral legitiem voor eigenaren die regelmatig moeten manoeuvreren, wiens zicht middelmatig is of wiens auto enorm groot is.

In veel gevallen standaard geïnstalleerd, integreren de achteruitrijsensoren van een Volkswagen Passat 7 een set sensoren (minimaal 4) die worden ingeschakeld met de achteruitversnelling en obstakels in de buurt detecteren. De gebruikte technologie is echo, die een signaal stuurt dat van het obstakel afkaatst en terug naar de sensor wordt gestuurd. Een computer bekijkt de duur van deze reis en berekent de afstand tussen het obstakel en de radar. In de meeste gevallen heeft u een geluidsindicator in de cabine die sterker wordt naarmate het obstakel dichterbij komt en soms een visueel teken als aanvulling. Met de achteruitrijradars van een Volkswagen Passat 7 kunt u parkeren, maar ook voor veiligheid en wegblijven van voetgangers.

Weiterlesen:
Volkswagen Passat 7 DIE stationair draaiende problemen hebben

Hoe parkeersensoren installeren op een Volkswagen Passat 7?

We gaan nu verder naar het gedeelte waar u waarschijnlijk het meest op gefocust bent, achteruit parkeersensoren monteren op een Volkswagen Passat 7. Dit onderdeel is voor jou als je geen standaard reservesensor hebt ingesteld en je toch wilt profiteren van deze technologie, of als je een beschadigde moet vervangen. Je hebt geluk, het is mogelijk om aftermarket parkeersensoren te kopen om zelf te installeren op uw Volkswagen Passat 7.

Hoe vervang ik een beschadigde back-up sensoren op een Volkswagen Passat 7

Eerst zullen we zien hoe een beschadigde parkeersensor vervangen op een Volkswagen Passat 7. In het geval dat uw Volkswagen Passat 7 een aanrijding van achteren heeft gehad en een van de sensoren van uw achteruitrijradar is beschadigd, moet deze worden vervangen om het systeem goed te laten functioneren. Gelukkig voor jou is dit proces bijzonder eenvoudig, je kunt het zelfs zelf maken zonder enige mechanische vaardigheid:

 • Koop een vervangende radarunit met de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Verwijder de beschadigde parkeersensor van uw Volkswagen Passat 7, deze stage is zeer intuïtief, hij wordt alleen vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor opnieuw en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het correct werkt.

  Hoe installeer ik een aftermarket parkeersensorkit op een Volkswagen Passat 7

  Nu gaan we verder met het deel waar je vrijwel zeker het meest op gefocust bent, hoe installeer ik een achteruitrijsensor op een Volkswagen Passat 7 die er geen heeft? Zoals we al eerder zeiden, heb je geluk, want een groot aantal OEM’s verkoopt nu back-upradarmodellen voor de aftermarket. De best presterende en minst kwetsbare modellen zullen echter de modellen zijn die in uw bumper passen. We zullen deze versies in dit deel bekijken. Het is onontbeerlijk om enige kennis van elektriciteit en enige kennis van doe-het-zelf te hebben om na te denken over de montage van de kit. U zult zeker moeten verwijder de bumper van uw Volkswagen Passat 7 aarzel niet om voor de installatie door onze inhoud over dit onderwerp te bladeren om de te volgen methode te ontdekken. Als je er geen zin in hebt, kun je een werkplaats bellen, de procedure zou hem tussen de 1 en 2 uur moeten kosten, en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U hoeft alleen maar de installatie-instructies te volgen, maar we geven hier een samenvatting van de belangrijkste stappen.
  • Verwijder de bumper als u geen toegang heeft tot de binnenkant.
  • Denk na over de beste locatie van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.
  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampeenheid met uw achteruitrijlicht.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Probeer het allemaal uit.

   Parkeersensor zonder boren monteren op een Volkswagen Passat 7

   En tot slot presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensoren systeem op een Volkswagen Passat 7. Er zijn twee soorten, de ultrasone trillingen die kwetsbaarder zijn omdat ze worden blootgesteld aan schokken, en de elektromagnetische straling die aan de achterkant van de bumper blijft zitten en die dus beschermd is, beschadigt uw bumper niet en is dus gemakkelijk te verwijderen. Dit type radar plakt op de bumper. De opzet van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Houd u aan de installatiehandleiding die toegankelijk is met enkele elektrische sokkels.
   • Vind de beste sensorpositie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende plekken van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Probeer het allemaal uit.

    Wat kost parkeersensoren voor een Volkswagen Passat 7?

    Prijs van het vervangen van een beschadigde achteruitrijsensor voor een Volkswagen Passat 7

    De vervanging van een beschadigde achteruitrijradar zal afhangen van het model, maar de prijs zal tussen schommelen 10 en 30 euro per sensor. Voor de installatie van de kit door een werkplaats is ongeveer honderd euro nodig.

    Prijs van een ultrasone parkeersensoren met boring voor Volkswagen Passat 7

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar daar moet je op rekenen 50 euro voor een betrouwbare set-up.

    Prijs van een parkeersensoren kit zonder boren voor een Volkswagen Passat 7

    .

    Eindelijk voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Volkswagen Passat 7, welke versie u ook kiest, u zult er tussen moeten uitgeven 30 en 60 euro.

    Als je meer tutorials over de Volkswagen Passat 7 wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Passat 7.

Weiterlesen:
Hoe kan ik de lamp van het dimlicht op mijn Volkswagen Passat vervangen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector