Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren op Volkswagen Passat installeren?

Moderne auto’s hebben allemaal een verbazingwekkende hoeveelheid opties, maar als gevolg van uw budget of het jaar van uw Volkswagen Passat, heeft u misschien niet genoeg geluk om ze allemaal te hebben. In dit artikel gaan we je helpen deze situatie op te lossen door uit te leggen: hoe installeer ik een parkeersensor op mijn Volkswagen Passat? Deze functie is inderdaad erg handig, vooral als je in de stad woont en je auto vaak op smalle parkeerplaatsen moet parkeren. Om je op weg te helpen, bekijken we eerst hoe parkeersensoren werken, daarna kijken we naar hoe je een achteruitrijsensor installeert op een Volkswagen Passat , en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Volkswagen Passat?

We beginnen dus met het functioneren van een parkeersensor. Zoals we u in de inleiding hebben uitgelegd, kunt u met deze bijzonder interessante functie ken de afstand tussen de achterkant van uw Volkswagen Passat en een obstakel tijdens het manoeuvreren. Het is daarom bijzonder legitiem voor eigenaren die vaak moeten manoeuvreren, wiens gezichtsveld slecht is of wiens voertuigomvang groot is.

De achteruitrijsensoren van een Volkswagen Passat zijn vaak standaard geïnstalleerd en bevatten een set sensoren (minimaal 4) die worden geactiveerd bij de achteruitversnelling en obstakels in de buurt detecteren. De gebruikte technologie is echo, die een signaal uitzendt dat van het obstakel afkaatst en wordt teruggestuurd naar de sensor. Een computer evalueert de duur van deze reis en schat de afstand tussen het obstakel en de radar. Over het algemeen krijgt u een geluidswaarschuwing in de cabine die sterker wordt naarmate het obstakel dichterbij komt en in sommige modellen een visuele indicator als aanvulling. De achteruitrijradars van een Volkswagen Passat helpen u voor parkeren, maar ook voor beveiliging en wegblijven van voetgangers.

Weiterlesen:
Versnellingstrillingen op Volkswagen Passat 8, wat te doen ?

Hoe parkeersensoren installeren op een Volkswagen Passat?

We gaan nu verder met het gedeelte waar u waarschijnlijk het meest op gefocust bent, achteruit parkeersensoren monteren op een Volkswagen Passat . Dit gedeelte is voor u als u geen standaard reservesensor hebt ingesteld en toch wilt profiteren van deze technologie, of als u een beschadigde moet vervangen. Je hebt geluk, het is mogelijk om aftermarket-parkeersensoren voor auto’s te kopen om zelf te installeren op uw Volkswagen Passat .

Hoe een kapotte back-up sensor op een Volkswagen Passat te veranderen

Eerst zullen we zien hoe verander een kapotte parkeersensor op een Volkswagen Passat . Als uw Volkswagen Passat een aanrijding van achteren heeft gehad en een van de sensoren van uw achteruitrijradar is defect, dan moet deze worden vervangen om het systeem goed te laten functioneren. Het is maar goed dat deze procedure uiterst eenvoudig is, je kunt het zelfs zelf uitvoeren zonder enige specifieke mechanische vaardigheid:

 • Koop een vervangende radar met de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Haal de beschadigde parkeersensor uit uw Volkswagen Passat, dit onderdeel is zeer intuïtief, het wordt gewoon vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het correct werkt.

  Hoe installeer ik een aftermarket parkeersensorkit op een Volkswagen Passat

  Nu gaan we verder met het gedeelte waarop u waarschijnlijk het meest gefocust bent, hoe installeer ik een achteruitrijsensor op een Volkswagen Passat die er geen heeft? Zoals we eerder hebben onthuld, heb je geluk, want een groot aantal OEM’s biedt nu back-upradarmodellen voor de automotive aftermarket aan. De best presterende en minst kwetsbare modellen zullen echter de modellen zijn die in uw bumper passen. We zullen deze typen in dit deel bekijken. Het is noodzakelijk om enkele noties in elektriciteit en enkele noties in doe-het-zelf te hebben om de installatie van de kit te overwegen. U zult zeker moeten verwijder de bumper van uw Volkswagen Passat aarzel niet om voor de installatie ons document over dit onderwerp te lezen om het te volgen proces te leren. Als je er geen zin in hebt, kun je een professional bellen, het proces zou hem tussen de 1 en 2 uur moeten kosten, en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U hoeft alleen de installatierichtlijnen te volgen, maar we geven hier een samenvatting van de belangrijkste basisstappen.
  • Haal de bumper eruit als je geen toegang hebt tot de binnenkant.
  • Denk na over de beste positie van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.
  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampunit die uw achteruitrijlicht bevat.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Probeer het allemaal uit.

   Installeer een parkeersensor zonder te boren op een Volkswagen Passat

   En tot slot presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensorsysteem op een Volkswagen Passat . Er zijn twee soorten, de ultrasone trillingen die kwetsbaarder zijn omdat ze worden blootgesteld aan de schokken, en de elektromagnetische straling die aan de achterkant van de bumper blijft plakken en die dus beschermd is, beschadigt uw bumper niet en is dus gemakkelijk te verwijderen. Dit type radar plakt op de bumper. De opzet van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Volg de installatiehandleiding die toegankelijk is met enkele elektrische kennis.
   • Bepaal de beste sensorpositie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende plaatsen van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Test het allemaal uit.

    Wat kost parkeersensoren voor een Volkswagen Passat?

    Prijs van het vervangen van een kapotte achteruitrijsensor voor een Volkswagen Passat

    De vervanging van een kapotte achteruitrijradar zal afhangen van het model, maar de prijs zal daar tussen liggen 10 en 30 euro per sensor. Het is belangrijk om ongeveer honderd euro te rekenen voor de installatie van de kit door een professional.

    Prijs van een ultrasone parkeersensor met boren voor Volkswagen Passat

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar daar moet je op rekenen 50 euro voor een pakket van topkwaliteit.

    Prijs van een parkeersensoren kit zonder boren voor een Volkswagen Passat

    .

    Tot slot, voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Volkswagen Passat , welk type u ook kiest, u zult er onder moeten betalen 30 en 60 euro.

    Als u nog vragen heeft over de Volkswagen Passat, aarzel dan niet om onze Volkswagen Passat-categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe zet ik de airconditioning aan op een Volkswagen Passat?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector