Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren op Volkswagen Polo 3 installeren?

Moderne auto’s worden allemaal geleverd met een ongelooflijke hoeveelheid technologie, maar vanwege uw budget of het jaar van uw Volkswagen Polo 3, heeft u misschien niet genoeg geluk om ze allemaal te hebben. In dit artikel gaan we je helpen dit probleem op te lossen door details te geven hoe installeer ik een parkeersensor op mijn Volkswagen Polo 3? In werkelijkheid is deze optie erg handig, zeker als je in de stad woont en je auto vaak op smalle parkeerplaatsen moet parkeren. Om je op weg te helpen, kijken we eerst hoe parkeersensoren werken, daarna gaan we kijken hoe installeer ik een achteruit parkeersensor op een Volkswagen Polo 3, en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Volkswagen Polo 3?

We beginnen dus met het functioneren van een parkeersensor. Zoals we u in de inleiding hebben verteld, stelt deze bijzonder interessante optie u in staat ken de afstand tussen de achterkant van uw Volkswagen Polo 3 en een obstakel wanneer u achteruit rijdt. Het is dan ook uiterst eerlijk voor chauffeurs die regelmatig moeten manoeuvreren, wiens zicht matig is of wiens voertuigomvang groot is.

Vaak standaard gemonteerd, integreren de achteruitrijsensoren van een Volkswagen Polo 3 een set sensoren (minimaal 4) die worden geactiveerd met achteruitversnelling en obstakels in de buurt detecteren. De gebruikte technologie is echo, die een signaal stuurt dat van het obstakel afkaatst en terug naar de sensor wordt gestuurd. Een computer onderzoekt de duur van deze reis en schat de afstand tussen het obstakel en de radar. Over het algemeen heb je een geluidssignaal in de cabine dat in intensiteit zal toenemen naarmate het obstakel dichterbij komt en in sommige modellen een visuele markering als aanvulling. De achteruitrijradars van een Volkswagen Polo 3 helpen je voor parkeren, maar ook voor veiligheid en het vermijden van voetgangers.

Weiterlesen:
Motorkap zit vast op mijn Volkswagen Polo 6, wat kan ik doen?

Hoe parkeersensoren installeren op een Volkswagen Polo 3?

We gaan nu verder met het deel waar u vrijwel zeker het meest op gefocust bent, achteruit parkeersensoren monteren op een Volkswagen Polo 3. Dit gedeelte is voor jou als je geen standaard reservesensor hebt ingesteld en je toch wilt profiteren van deze technologie, of als je een kapotte sensor moet vervangen. Je hebt geluk, het is mogelijk om aftermarket parkeersensoren te kopen om zelf te installeren op uw Volkswagen Polo 3.

Hoe vervang ik een defecte back-up sensoren op een Volkswagen Polo 3

Eerst zullen we zien hoe vervang een defecte parkeersensor op een Volkswagen Polo 3. Als uw Volkswagen Polo 3 een aanrijding van achteren heeft gehad en een van de sensoren van uw achteruitrijradar is vernield, moet deze worden vervangen om het systeem correct te laten functioneren. Gelukkig voor jou is deze operatie heel eenvoudig, je kunt het zelfs zelf uitvoeren zonder enige mechanische vaardigheid:

 • Koop een vervangende radarunit met de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Haal de defecte parkeersensor uit uw Volkswagen Polo 3, deze stap is uiterst intuïtief, hij wordt gewoon vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor opnieuw en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het correct werkt.

  Hoe installeer ik een aftermarket parkeersensorkit op een Volkswagen Polo 3

  Nu gaan we verder met het gedeelte waarop u waarschijnlijk het meest gefocust bent, hoe installeer ik een achteruitrijsensor op een Volkswagen Polo 3 die er geen heeft? Zoals we eerder hebben uitgelegd, heb je geluk, want een groot aantal OEM’s verkoopt nu back-upradarmodellen voor de auto-aftermarket. De best presterende en minst kwetsbare modellen zullen echter de modellen zijn die in uw bumper passen. We zullen deze versies in dit deel bekijken. Het is onontbeerlijk om enige kennis van elektriciteit en enige kennis van doe-het-zelvers te hebben om de installatie van de kit te overwegen. U zult zeker moeten verwijder de bumper van uw Volkswagen Polo 3 aarzel niet om voor de installatie door onze inhoudspagina over dit onderwerp te bladeren om het te volgen proces te leren. Als je er geen zin in hebt, kun je een werkplaats bellen, de procedure zou hem tussen de 1 en 2 uur moeten kosten, en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U hoeft alleen de installatie-aanbevelingen te volgen, maar we vatten hier de belangrijkste eenvoudige stappen samen.
  • Haal de bumper eruit als je geen toegang hebt tot de binnenkant.
  • Denk na over de ideale locatie van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.
  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampunit die uw achteruitrijlicht bevat.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Probeer het allemaal uit.

   Installeer een parkeersensor zonder te boren op een Volkswagen Polo 3

   En tot slot presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensoren systeem op een Volkswagen Polo 3. Er zijn twee soorten, de ultrageluiden die kwetsbaarder zijn omdat ze worden blootgesteld aan de schokken, en de elektromagneten die aan de achterkant van de bumper blijven plakken en die dus worden beschermd, het is niet schadelijk voor uw bumper en is dus gemakkelijk te verwijderen. Dit soort radar plakt op de bumper. De opzet van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Houd u aan de installatie-instructies die toegankelijk zijn met enkele elektrische kennis.
   • Zoek de ideale sensorpositie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende plekken van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Probeer het allemaal uit.

    Wat kost parkeersensoren voor een Volkswagen Polo 3?

    Prijs van het vervangen van een defecte achteruitrijsensor voor een Volkswagen Polo 3

    De vervanging van een vernietigde achteruitrijradar is afhankelijk van het model, maar de prijs zal variëren tussen 10 en 30 euro per sensor. Voor de installatie van de kit door een werkplaats is het essentieel om ongeveer honderd euro te rekenen.

    Prijs van een ultrasone parkeersensoren met boring voor Volkswagen Polo 3

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar daar moet je op rekenen 50 euro voor een goede kwaliteit set-up.

    Prijs van een parkeersensoren kit zonder boren voor een Volkswagen Polo 3

    .

    Eindelijk voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Volkswagen Polo 3, welk type u ook kiest, u zult er onder moeten betalen 30 en 60 euro.

    Als je meer handleidingen nodig hebt over de Volkswagen Polo 3, ga dan naar onze categorie Volkswagen Polo 3.

Weiterlesen:
Hoe een trekhaak elektrisch Volkswagen Polo 4 installeren?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector