Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren op Volkswagen Polo 4 installeren?

Moderne auto’s hebben allemaal een verbazingwekkend aantal opties, maar vanwege uw budget of het bouwjaar van uw Volkswagen Polo 4 heeft u misschien niet het geluk om ze allemaal te hebben. In dit artikel gaan we je helpen dit probleem op te lossen door details te geven hoe installeer ik een parkeersensor op mijn Volkswagen Polo 4? Deze functie is zelfs buitengewoon handig, vooral als u in de stad woont en uw auto vaak op smalle parkeerplaatsen moet parkeren. Om je op weg te helpen, kijken we eerst hoe parkeersensoren werken, daarna kijken we naar hoe installeer ik een achteruit parkeersensor op een Volkswagen Polo 4, en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Volkswagen Polo 4?

We beginnen dus met het functioneren van een parkeersensor. Zoals we u in de inleiding hebben verteld, staat deze bijzonder interessante functie u toe ken de afstand tussen de achterkant van uw Volkswagen Polo 4 en een obstakel wanneer u achteruit rijdt. Het is daardoor uiterst eerlijk voor personen die vaak moeten manoeuvreren, wiens zicht slecht is of wiens voertuigomvang groot is.

De achteruitrijsensoren van een Volkswagen Polo 4, vaak standaard geïnstalleerd, bevatten een set sensoren (minimaal 4) die worden ingeschakeld met de achteruitversnelling en obstakels in de buurt detecteren. De toegepaste technologie is echo, die een signaal stuurt dat van het obstakel afkaatst en teruggestuurd wordt naar de sensor. Een computer evalueert de duur van deze reis en schat de afstand tussen het obstakel en de radar. Gewoonlijk krijgt u een geluidswaarschuwing in de cabine die in intensiteit zal toenemen naarmate het obstakel dichterbij komt en in sommige modellen een visuele markering als aanvulling. Met de achteruitrijradars van een Volkswagen Polo 4 kunt u parkeren, maar ook voor de veiligheid en wegblijven van voetgangers.

Weiterlesen:
Hoe zijspiegels inklappen op een Volkswagen Polo 3?

Hoe parkeersensoren installeren op een Volkswagen Polo 4?

We gaan nu verder met de stap waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent, achteruit parkeersensoren monteren op een Volkswagen Polo 4. Dit gedeelte is voor jou als je geen standaard reservesensor hebt ingesteld en je toch wilt profiteren van deze technologie, of als je een beschadigde moet vervangen. Je hebt geluk, het is mogelijk om aftermarket parkeersensoren voor auto’s te kopen om zelf te installeren op uw Volkswagen Polo 4.

Hoe een defecte back-upsensor op een Volkswagen Polo 4 . te vervangen

Eerst zullen we zien hoe een defecte parkeersensor vervangen op een Volkswagen Polo 4. Als uw Volkswagen Polo 4 een aanrijding van achteren heeft gehad en een van de sensoren van uw achteruitrijradar kapot is gegaan, moet deze worden vervangen om het systeem correct te laten werken. Het is maar goed dat deze procedure uiterst eenvoudig is, je kunt het zelfs zelf maken zonder enige mechanische vaardigheid:

 • Koop een vervangende radarunit met de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Haal de defecte parkeersensor uit uw Volkswagen Polo 4, deze fase is redelijk intuïtief, hij wordt alleen vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor opnieuw en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het correct functioneert.

  Hoe installeer ik een aftermarket parkeersensorkit op een Volkswagen Polo 4

  Nu gaan we door naar het gedeelte waar je vrijwel zeker het meest enthousiast over bent, hoe installeer ik een achteruitrijsensor op een Volkswagen Polo 4 die er geen heeft? Zoals we eerder hebben uitgelegd, heb je geluk, want veel OEM’s verkopen nu back-upradarmodellen voor de automotive aftermarket. De best presterende en minst kwetsbare modellen zullen echter de modellen zijn die in uw bumper passen. We zullen ons in dit deel concentreren op deze versies. Het is noodzakelijk om enkele noties in elektriciteit en enkele noties in doe-het-zelf te hebben om de installatie van de kit te overwegen. U zult zeker moeten verwijder de bumper van uw Volkswagen Polo 4 aarzel niet om voor de installatie ons artikel over dit onderwerp te lezen voor de te volgen procedure. Als je er geen zin in hebt, kun je een werkplaats bellen, de operatie zou tussen de 1 en 2 uur moeten duren, en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U hoeft zich alleen aan de installatie-instructies te houden, maar we vatten hier de belangrijkste procedures samen.
  • Haal de bumper eruit als je geen toegang hebt tot de binnenkant.
  • Denk na over de ideale locatie van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.
  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampeenheid met uw achteruitrijlicht.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Test het allemaal uit.

   Installeer een parkeersensor zonder te boren op een Volkswagen Polo 4

   En tot slot presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensoren systeem op een Volkswagen Polo 4. Er zijn twee soorten, de ultrageluiden die zwakker zijn omdat ze worden blootgesteld aan schokken, en de elektromagneten die achter de bumper blijven zitten en die dus worden beschermd, het is niet schadelijk voor uw bumper en is dus gemakkelijk te verwijderen. Dit soort radar plakt op de bumper. De opzet van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Volg de installatiehandleiding die toegankelijk is met sommige elektrische sokkels.
   • Identificeer de ideale sensorpositie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende plaatsen van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Probeer het eens uit.

    Wat kost parkeersensoren voor een Volkswagen Polo 4?

    Prijs van het vervangen van een defecte achteruitrij-parkeersensor voor een Volkswagen Polo 4

    De vervanging van een kapotte achteruitrijradar zal afhangen van het model, maar de prijs zal daar tussen liggen 10 en 30 euro per sensor. Voor de installatie van de kit door een werkplaats is ongeveer honderd euro nodig.

    Prijs van een ultrasone parkeersensoren met boring voor Volkswagen Polo 4

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar je zult moeten rekenen 50 euro voor een betrouwbaar systeem.

    Prijs van een parkeersensoren kit zonder boren voor een Volkswagen Polo 4

    .

    Eindelijk voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Volkswagen Polo 4, welke versie u ook kiest, u zult er tussen moeten uitgeven 30 en 60 euro.

    Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Polo 4, aarzel dan niet om onze Volkswagen Polo 4 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Tankdop vast op mijn Volkswagen Polo 8, wat te doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector