Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren op Volkswagen Polo 5 installeren?

Moderne auto’s worden allemaal geleverd met een ongelooflijke hoeveelheid technologie, maar vanwege uw budget of het jaar van uw Volkswagen Polo 5 heeft u misschien niet genoeg geluk om ze allemaal te hebben. Vandaag gaan we je helpen dit probleem op te lossen door je te vertellen: hoe installeer ik een parkeersensor op mijn Volkswagen Polo 5? In werkelijkheid is deze functie erg handig, vooral als je in de stad woont en vaak op smalle parkeerplaatsen moet parkeren. Om je op weg te helpen, kijken we eerst hoe parkeersensoren werken, daarna kijken we na hoe installeer ik een achteruit parkeersensor op een Volkswagen Polo 5, en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Volkswagen Polo 5?

We beginnen dus met het functioneren van een parkeersensor. Zoals we u in de inleiding hebben onthuld, kunt u met deze bijzonder interessante functie ken de afstand tussen de achterkant van uw Volkswagen Polo 5 en een obstakel wanneer u manoeuvreert. Het is daarom bijzonder legitiem voor eigenaren die vaak moeten manoeuvreren, wiens gezichtsveld slecht is of wiens voertuigomvang enorm is.

De achteruitrijsensoren van een Volkswagen Polo 5, die vaak standaard worden geïnstalleerd, bevatten een set sensoren (minimaal 4) die worden geactiveerd bij de achteruitversnelling en obstakels in de buurt detecteren. De gebruikte technologie is echo, die een signaal uitzendt dat van het obstakel afkaatst en wordt teruggestuurd naar de sensor. Een computer bekijkt de duur van deze reis en berekent de afstand tussen het obstakel en de radar. Over het algemeen heb je een geluidssignaal in de cabine dat in intensiteit toeneemt met de nabijheid van het obstakel en soms een visuele markering als aanvulling. Met de achteruitrijradars van een Volkswagen Polo 5 kunt u parkeren, maar ook voor beveiliging en wegblijven van voetgangers.

Weiterlesen:
Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Polo 4 op te lossen?

Hoe parkeersensoren installeren op een Volkswagen Polo 5?

We gaan nu verder met het gedeelte waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, achteruit parkeersensoren monteren op een Volkswagen Polo 5. Dit onderdeel is voor jou als je geen standaard reservesensor hebt ingesteld en je toch wilt profiteren van deze technologie, of als je een kapotte moet vervangen. Je hebt geluk, het is mogelijk om aftermarket parkeersensoren te kopen om zelf te monteren op uw Volkswagen Polo 5.

Hoe vervang ik een kapotte back-up sensoren op een Volkswagen Polo 5

Eerst zullen we zien hoe vervang een kapotte parkeersensor op een Volkswagen Polo 5. Als uw Volkswagen Polo 5 een aanrijding van achteren heeft gehad en een van de sensoren van uw achteruitrijradar is vernield, moet deze worden vervangen om het systeem goed te laten functioneren. Het is maar goed dat deze procedure heel eenvoudig is, je kunt er zelfs zelf uitkomen zonder enige mechanische vaardigheid:

 • Koop een vervangende radar met de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Verwijder de kapotte parkeersensor van uw Volkswagen Polo 5, dit onderdeel is zeer intuïtief, het wordt alleen vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor opnieuw en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het effectief werkt.

  Hoe installeer ik een aftermarket parkeersensorkit op een Volkswagen Polo 5

  Nu gaan we verder met het deel waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, hoe installeer ik een achteruitrijsensor op een Volkswagen Polo 5 die er geen heeft? Zoals we eerder hebben uitgelegd, heb je geluk omdat veel OEM’s nu aftermarket-back-upradarmodellen aanbieden. De best presterende en minst kwetsbare modellen zijn echter modellen die in uw bumper passen. We zullen ons in dit deel concentreren op deze modellen. Het is vereist om enkele noties in elektriciteit te hebben en enkele noties in doe-het-zelf om de installatie van de kit te overwegen. U zult zeker de bumper van uw Volkswagen Polo 5 moeten verwijderen voor de installatie, aarzel niet om onze inhoudspagina over dit onderwerp te lezen om de te volgen procedure te leren. Als je er geen zin in hebt, kun je een specialist bellen, het proces zou voor hem tussen de 1 en 2 uur moeten duren, en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U moet zich gewoon aan de installatie-instructies houden, maar we vatten hier de belangrijkste eenvoudige stappen samen.
  • Verwijder de bumper als u geen toegang heeft tot de binnenkant.
  • Denk na over de ideale positie van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.
  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampunit die uw achteruitrijlicht bevat.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Probeer het allemaal uit.

   Installeer een parkeersensor zonder te boren op een Volkswagen Polo 5

   En tot slot presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensoren systeem op een Volkswagen Polo 5. Er zijn twee soorten, de ultrageluiden die kwetsbaarder zijn omdat ze worden blootgesteld aan de schokken, en de elektromagneten die achter de bumper blijven zitten en dus beschermd zijn, hebben geen invloed op uw bumper en zijn dus gemakkelijk te verwijderen. Dit type radar plakt op de bumper. De opzet van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Houd u aan de handleiding voor installatie-eigenaren, die toegankelijk is met enkele elektrische kennis.
   • Bepaal de ideale sensorlocatie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende plaatsen van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Probeer het eens uit.

    Wat kost parkeersensoren voor een Volkswagen Polo 5?

    Prijs van het vervangen van een kapotte achteruitrijsensor voor een Volkswagen Polo 5

    De vervanging van een vernietigde achteruitrijradar zal afhangen van het model, maar de prijs zal tussen schommelen 10 en 30 euro per sensor. Voor de montage van de kit door een specialist is ongeveer honderd euro nodig.

    Prijs van een ultrasone parkeersensoren met boring voor Volkswagen Polo 5

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar daar moet je op rekenen 50 euro voor een goede kwaliteit set-up.

    Prijs van een parkeersensoren kit zonder boren voor een Volkswagen Polo 5

    .

    Tot slot, voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Volkswagen Polo 5, welke versie u ook kiest, u moet tussendoor betalen 30 en 60 euro.

    Mocht je nog vragen hebben over de Volkswagen Polo 5, aarzel dan niet om onze Volkswagen Polo 5 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe de startonderbreker Volkswagen Polo 5 uitschakelen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector