Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren op Volkswagen Polo 6 installeren?

Moderne auto’s worden allemaal geleverd met een verbazingwekkende hoeveelheid technologie, maar als gevolg van uw budget of het jaar van uw Volkswagen Polo 6, heeft u misschien niet het geluk om ze allemaal te hebben. Vandaag gaan we je helpen deze situatie op te lossen door uit te leggen: hoe installeer ik een parkeersensor op mijn Volkswagen Polo 6? In werkelijkheid is deze functie uiterst handig, vooral als u in de stad woont en regelmatig op smalle parkeerplaatsen moet parkeren. Om je op weg te helpen, kijken we eerst hoe parkeersensoren werken, daarna kijken we naar hoe installeer ik een achteruit parkeersensor op een Volkswagen Polo 6, en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Volkswagen Polo 6?

We beginnen dus met het functioneren van een parkeersensor. Zoals we u in de intro hebben onthuld, kunt u met deze bijzonder interessante functie ken de afstand tussen de achterkant van uw Volkswagen Polo 6 en een obstakel wanneer u manoeuvreert. Het is daarom bijzonder legitiem voor mensen die regelmatig moeten manoeuvreren, met een slecht gezichtsveld of met een grote auto.

Vaak standaard gemonteerd, integreren de achteruitrijsensoren van een Volkswagen Polo 6 een set sensoren (minimaal 4) die worden ingeschakeld met de achteruitversnelling en obstakels in de buurt detecteren. De gebruikte technologie is echo, die een signaal stuurt dat van het obstakel afkaatst en terug naar de sensor wordt gestuurd. Een computer analyseert de duur van deze reis en berekent de afstand tussen het obstakel en de radar. In de meeste gevallen krijgt u een geluidswaarschuwing in de cabine die sterker wordt naarmate het obstakel dichterbij komt en in sommige modellen een visuele indicator als aanvulling. De achteruitrijradars van een Volkswagen Polo 6 helpen je voor parkeren, maar ook voor beveiliging en wegblijven van voetgangers.

Weiterlesen:
Hete motor rammelt op mijn Volkswagen Polo 5

Hoe parkeersensoren installeren op een Volkswagen Polo 6?

We gaan nu verder met het deel waar u zeker het meest enthousiast over bent, achteruit parkeersensoren monteren op een Volkswagen Polo 6. Dit onderdeel is voor jou als je geen standaard reservesensor hebt ingesteld en je toch wilt profiteren van deze technologie, of als je een kapotte moet vervangen. Je hebt geluk, het is mogelijk om aftermarket parkeersensoren te kopen om zelf te monteren op uw Volkswagen Polo 6.

Hoe een defecte back-upsensor op een Volkswagen Polo 6 . te vervangen

Eerst zullen we zien hoe een defecte parkeersensor vervangen op een Volkswagen Polo 6. Als uw Volkswagen Polo 6 een aanrijding van achteren heeft gehad en een van de sensoren van uw achteruitrijradar kapot is gegaan, moet deze worden vervangen om het systeem goed te laten functioneren. Gelukkig voor jou is deze procedure uiterst eenvoudig, je kunt er zelfs zelf uitkomen zonder enige mechanische vaardigheid:

 • Koop een vervangende radar met de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Verwijder de kapotte parkeersensor van uw Volkswagen Polo 6, dit onderdeel is zeer intuïtief, het wordt alleen vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor opnieuw en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het effectief werkt.

  Hoe installeer ik een aftermarket parkeersensorkit op een Volkswagen Polo 6

  Nu gaan we verder met het deel waar je waarschijnlijk het meest enthousiast over bent, hoe installeer ik een achteruitrijsensor op een Volkswagen Polo 6 die er geen heeft? Zoals we eerder hebben onthuld, heb je geluk, want een groot aantal OEM’s verhandelt nu back-upradarmodellen voor de aftermarket. Desalniettemin zullen de best presterende en minst kwetsbare modellen modellen zijn die in uw bumper passen. We zullen ons in deze sectie concentreren op deze typen. Het is onontbeerlijk om enige kennis van elektriciteit en enige kennis van doe-het-zelf te hebben om de montage van de kit te overwegen. U zult zeker moeten verwijder de bumper van uw Volkswagen Polo 6 aarzel niet om voor de installatie ons document over dit onderwerp te raadplegen om de te volgen procedure te ontdekken. Als je er geen zin in hebt, kun je een werkplaats bellen, het proces zou hem tussen de 1 en 2 uur moeten kosten, en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U hoeft alleen maar de installatie-instructies te volgen, maar we vatten hier de belangrijkste richtlijnen samen.
  • Verwijder de bumper als u geen toegang heeft tot de binnenkant.
  • Denk na over de ideale plaatsing van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.
  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampunit die uw achteruitrijlicht bevat.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Probeer het allemaal uit.

   Installeer een parkeersensor zonder te boren op een Volkswagen Polo 6

   En tot slot presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensoren systeem op een Volkswagen Polo 6. Er zijn twee opties, de ultrageluiden die kwetsbaarder zijn omdat ze worden blootgesteld aan de schokken, en de elektromagneten die achter in de bumper blijven steken en dus beschermd zijn, het beschadigt uw bumper niet en is dus gemakkelijk te verwijderen. Dit soort radar plakt op de bumper. De opzet van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Houd u aan de handleiding voor installatie-eigenaren, die toegankelijk is met enkele elektrische kennis.
   • Identificeer de ideale sensorlocatie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende locaties van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Probeer het allemaal uit.

    Wat kost parkeersensoren voor een Volkswagen Polo 6?

    Prijs van het omwisselen van een defecte achteruitrij-parkeersensor voor een Volkswagen Polo 6

    De vervanging van een kapotte achteruitrijradar is afhankelijk van het model, maar de prijs zal daar tussen liggen 10 en 30 euro per sensor. Voor de installatie van de kit door een werkplaats is ongeveer honderd euro nodig.

    Prijs van een ultrasone parkeersensoren met boring voor Volkswagen Polo 6

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar je zult moeten rekenen 50 euro voor een hoogwaardige kit.

    Prijs van een parkeersensoren kit zonder boren voor een Volkswagen Polo 6

    .

    Tot slot, voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Volkswagen Polo 6, voor welke versie u ook kiest, u zult tussen moeten betalen 30 en 60 euro.

    Voor meer tips over de Volkswagen Polo 6, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Polo 6.

Weiterlesen:
Hoe activeer ik de automatische vergrendeling van mijn Volkswagen Polo 5 ?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector