Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren op Volkswagen Polo 8 installeren?

Moderne auto’s hebben allemaal een indrukwekkend aantal opties, maar als gevolg van uw budget of het jaar van uw Volkswagen Polo 8, heeft u misschien niet het geluk om ze allemaal te hebben. In dit artikel gaan we je helpen dit probleem op te lossen door details te geven hoe installeer ik een parkeersensor op mijn Volkswagen Polo 8? Deze optie is zelfs erg handig, vooral als je in de stad woont en je auto regelmatig op smalle parkeerplaatsen moet parkeren. Om je op weg te helpen kijken we eerst hoe parkeersensoren werken, daarna kijken we verder hoe installeer ik een achteruit parkeersensor op een Volkswagen Polo 8, en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Volkswagen Polo 8?

We beginnen dus met het functioneren van een parkeersensor. Zoals we u in de inleiding hebben uitgelegd, staat deze bijzonder interessante optie u toe ken de afstand tussen de achterkant van uw Volkswagen Polo 8 en een obstakel wanneer u achteruit rijdt. Het is dan ook uitermate logisch voor personen die regelmatig moeten manoeuvreren, slecht zicht hebben of grote voertuigen hebben.

De achteruitrijsensoren van een Volkswagen Polo 8 zijn vaak standaard gemonteerd en bestaan ​​uit een set sensoren (minimaal 4) die bij de achteruitversnelling worden geactiveerd en obstakels in de buurt detecteren. De gebruikte technologie is echo, die een signaal stuurt dat van het obstakel afkaatst en teruggestuurd wordt naar de sensor. Een computer onderzoekt de duur van deze reis en bepaalt de afstand tussen het obstakel en de radar. Over het algemeen heeft u een geluidssignaal in de cabine dat sterker wordt naarmate het obstakel dichterbij komt en in sommige modellen een visueel teken als aanvulling. Met de achteruitrijradars van een Volkswagen Polo 8 kunt u parkeren, maar ook voor veiligheid en het vermijden van voetgangers.

Weiterlesen:
Hoe kan ik de batterij van mijn Volkswagen Polo 4 loskoppelen?

Hoe parkeersensoren installeren op een Volkswagen Polo 8?

We gaan nu verder met de stap waar u waarschijnlijk het meest geïntrigeerd door bent, achteruit parkeersensoren monteren op een Volkswagen Polo 8. Dit onderdeel is voor jou als je geen standaard reservesensor hebt ingesteld en je toch wilt profiteren van deze technologie, of als je een kapotte moet vervangen. Je hebt geluk, het is mogelijk om aftermarket parkeersensoren te kopen om zelf te installeren op uw Volkswagen Polo 8.

Hoe vervang ik een defecte back-up sensoren op een Volkswagen Polo 8

Eerst zullen we zien hoe vervang een defecte parkeersensor op een Volkswagen Polo 8. Als blijkt dat uw Volkswagen Polo 8 een achterschok heeft gehad en een van de sensoren van uw achteruitrijradar is beschadigd, moet deze worden vervangen om het systeem goed te laten functioneren. Gelukkig voor jou is deze operatie uiterst eenvoudig, je kunt het zelfs zelf uitvoeren zonder enige mechanische vaardigheid:

 • Koop een vervangende radarunit met de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Haal de beschadigde parkeersensor uit uw Volkswagen Polo 8, deze stap is zeer intuïtief, hij wordt gewoon vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het effectief werkt.

  Hoe installeer ik een aftermarket parkeersensorkit op een Volkswagen Polo 8

  Nu gaan we verder met het deel waar je zeker het meest door geïntrigeerd bent, hoe installeer ik een achteruitrijsensor op een Volkswagen Polo 8 die er geen heeft? Zoals we hierboven vermeldden, heb je geluk omdat veel OEM’s nu automatische aftermarket-back-upradarmodellen aanbieden. Maar de best presterende en minst kwetsbare modellen zijn modellen die in uw bumper passen. In deze sectie zullen we ons concentreren op deze modellen. Het is vereist om enkele noties in elektriciteit te hebben en enkele noties in doe-het-zelf om de installatie van de kit te overwegen. U zult zeker de bumper van uw Volkswagen Polo 8 moeten verwijderen voor de installatie, aarzel niet om ons artikel over dit onderwerp te lezen om het te volgen proces te leren. Als je daar geen zin in hebt, kun je een werkplaats bellen, de operatie zou voor hem tussen de 1 en 2 uur moeten duren, en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U hoeft zich alleen aan de installatierichtlijnen te houden, maar we vatten hier de belangrijkste richtlijnen samen.
  • Haal de bumper eruit als je geen toegang hebt tot de binnenkant.
  • Denk na over de beste positie van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.

  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampunit die uw achteruitrijlicht bevat.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Probeer het allemaal uit.

   Installeer een parkeersensor zonder te boren op een Volkswagen Polo 8

   En tot slot presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensoren systeem op een Volkswagen Polo 8. Er zijn twee opties, de ultrageluiden die kwetsbaarder zijn omdat ze worden blootgesteld aan de schokken, en de elektromagneten die achter de bumper blijven zitten en dus beschermd zijn, het tast uw bumper niet aan en is dus gemakkelijk te verwijderen. Dit soort radar plakt op de bumper. De opzet van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Houd u aan de installatie-instructies die toegankelijk zijn met sommige elektrische sokkels.
   • Vind de beste sensorpositie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende locaties van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Probeer het eens uit.

    Wat kost parkeersensoren voor een Volkswagen Polo 8?

    Prijs van het omruilen van een defecte achteruitrij-parkeersensor voor een Volkswagen Polo 8

    De vervanging van een vernietigde achteruitrijradar zal afhangen van het model, maar de prijs zal daar tussen liggen 10 en 30 euro per sensor. Voor de installatie van de kit door een werkplaats is het essentieel om ongeveer honderd euro te rekenen.

    Prijs van een ultrasone parkeersensoren met boring voor Volkswagen Polo 8

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar je zult moeten rekenen 50 euro voor een hoogwaardige kit.

    Prijs van een parkeersensoren kit zonder boren voor een Volkswagen Polo 8

    .

    Eindelijk voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Volkswagen Polo 8, welke versie je ook kiest, je zult er tussen moeten uitgeven 30 en 60 euro.

    Als je nog vragen hebt over de Volkswagen Polo 8, aarzel dan niet om onze Volkswagen Polo 8 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe open je de Volkswagen Polo kofferbak van binnenuit?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector