Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren op Volkswagen Polo te installeren?

Recente auto’s hebben allemaal een verbazingwekkend aantal opties, maar vanwege uw budget of het bouwjaar van uw Volkswagen Polo heeft u misschien niet het geluk ze allemaal te hebben. Op deze pagina gaan we je helpen deze situatie te corrigeren door te detailleren hoe installeer ik parkeersensor op mijn Volkswagen Polo? Deze optie is zelfs zeer nuttig, vooral als u in de stad woont en uw auto regelmatig op smalle parkeerterreinen moet parkeren. Om je daarbij te helpen, kijken we eerst hoe parkeersensoren werken, daarna kijken we ernaar hoe je een achteruitrijsensor installeert op een Volkswagen Polo, en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Volkswagen Polo?

We beginnen dus met het functioneren van een parkeersensor. Zoals we u in de intro hebben uitgelegd, kunt u met deze bijzonder interessante optie ken de afstand tussen de achterkant van uw Volkswagen Polo en een obstakel wanneer u achteruit rijdt. Het is daarom vooral goed voor chauffeurs die vaak moeten manoeuvreren, slecht zicht hebben of een grote voertuiggrootte hebben.

De achteruitrijsensoren van een Volkswagen Polo zijn vaak standaard geïnstalleerd en bestaan ​​uit een set sensoren (minimaal 4) die bij de achteruitversnelling worden ingeschakeld en obstakels in de buurt lokaliseren. De gebruikte technologie is: echo, die een signaal zal sturen dat van het obstakel zal stuiteren en teruggestuurd zal worden naar de sensor. Een computer analyseert de duur van deze reis en berekent de afstand tussen het obstakel en de radar. In de meeste gevallen heb je een geluidssignaal in de cabine dat sterker wordt naarmate de hindernis dichterbij komt en in sommige gevallen een visueel teken als aanvulling. De achteruitrijradars van een Volkswagen Polo helpen je daarbij parkeren, maar ook voor veiligheid en het vermijden van voetgangers.

Weiterlesen:
Hoe klap ik de achterbank neer in mijn Volkswagen Polo?

Hoe parkeersensoren installeren op een Volkswagen Polo?

We gaan nu verder met de stap waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, montage achteruit parkeersensoren op een Volkswagen Polo. Dit gedeelte is voor jou als je geen standaard reservesensor hebt ingesteld en je toch wilt profiteren van deze technologie, of als je een kapotte sensor moet vervangen. Je hebt geluk, Het is mogelijk auto aftermarket parkeersensoren te kopen om zelf op uw Volkswagen Polo te installeren.

Hoe een kapotte back-up sensor op een Volkswagen Polo te veranderen

Eerst zullen we zien hoe verander een kapotte parkeersensor op een Volkswagen Polo. Als uw Volkswagen Polo een aanrijding van achteren heeft gehad en een van de sensoren van uw achteruitrijradar is kapot, moet deze worden vervangen om het systeem effectief te laten functioneren. Het is maar goed dat deze operatie heel eenvoudig is, je kunt het zelfs zelf onderscheiden zonder enige mechanische vaardigheid:

 • Koop een vervangende radar van de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Haal de kapotte parkeersensor uit je Volkswagen Polo, dit onderdeel is redelijk intuïtief, het wordt alleen vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het effectief werkt.

  Hoe installeer ik een aftermarket parkeersensorkit op een Volkswagen Polo

  Nu gaan we verder met de sectie waarin u vrijwel zeker het meest geïnteresseerd bent, hoe installeer ik een achteruitrijsensor op een Volkswagen Polo die er geen heeft? Zoals we hierboven hebben uitgelegd, heb je geluk, want veel OEM’s verkopen nu automatische aftermarket-back-upradarmodellen. De best presterende en minst kwetsbare modellen zullen echter de modellen zijn die in uw bumper passen. We zullen ons in deze sectie concentreren op deze versies. Het is vereist om enige kennis van elektriciteit en enige kennis van doe-het-zelf te hebben om de montage van de kit te overwegen. U zult zeker moeten verwijder de bumper van uw Volkswagen Polo voor de installatie, aarzel niet om ons document over dit onderwerp te raadplegen om de te volgen procedure te ontdekken. Als je er geen zin in hebt, kun je een werkplaats bellen, het proces zou hem tussen de 1 en 2 uur moeten kosten, en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U hoeft zich alleen aan de installatie-instructies te houden, maar we geven hier een samenvatting van de belangrijkste procedures.
  • Haal de bumper eruit als je geen toegang hebt tot de binnenkant.
  • Denk na over de beste locatie van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.
  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampeenheid met uw achteruitrijlicht.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Probeer het eens uit.

   Installeer een parkeersensor zonder te boren op een Volkswagen Polo

   En tot slot presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensorsysteem op een Volkswagen Polo. Er zijn twee soorten, de echo’s zijn zwakker omdat ze worden blootgesteld aan de schokken, en de elektromagnetische straling die achter de bumper blijft plakken en die daardoor wordt beschermd, heeft geen invloed op uw bumper en is dus gemakkelijk te verwijderen. Dit soort radar blijft op de bumper plakken. De installatie van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Volg de installatiehandleiding die toegankelijk is met sommige elektrische sokkels.
   • Bepaal de beste sensorlocatie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende plekken van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Probeer het eens uit.

    Wat is de prijs van parkeersensoren voor een Volkswagen Polo?

    Prijs van het ruilen van een kapotte achteruitrij-parkeersensor voor een Volkswagen Polo

    De vervanging van een kapotte omkeerradar is afhankelijk van het model, maar de prijs schommelt tussen 10 en 30 euro per sensor. Voor de installatie van de kit door een werkplaats is ongeveer honderd euro nodig.

    Prijs van een ultrasone parkeersensor met boren voor Volkswagen Polo

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar je zult moeten rekenen 50 euro voor een eersteklas opstelling.

    Prijs van een parkeersensoren kit zonder boren voor een Volkswagen Polo

    .

    Eindelijk voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Volkswagen Polo, welk type u ook kiest, u zult er onder moeten betalen 30 en 60 euro.

    Als je meer tutorials over de Volkswagen Polo nodig hebt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Polo.

Weiterlesen:
Remvloeistoflek Volkswagen Polo
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector