Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren op Volkswagen Touran 2 installeren?

Recente auto’s worden allemaal geleverd met een verbazingwekkende hoeveelheid technologie, maar vanwege uw budget of het jaar van uw Volkswagen Touran 2 heeft u misschien niet genoeg geluk om ze allemaal te hebben. In dit artikel gaan we je helpen dit probleem op te lossen door uit te leggen: hoe installeer ik een parkeersensor op mijn Volkswagen Touran 2? In werkelijkheid is deze functie zeer efficiënt, vooral als u in de stad woont en uw auto vaak op smalle parkeerplaatsen moet parkeren. Om je op weg te helpen, kijken we eerst hoe parkeersensoren werken, daarna kijken we naar: hoe installeer ik een achteruit parkeersensor op een Volkswagen Touran 2, en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Volkswagen Touran 2?

We beginnen dus met het functioneren van een parkeersensor. Zoals we u in de inleiding hebben verteld, kunt u met deze bijzonder interessante functie ken de afstand tussen de achterkant van uw Volkswagen Touran 2 en een obstakel wanneer u achteruit rijdt. Het is daarom bijzonder logisch voor personen die regelmatig moeten manoeuvreren, met een slecht gezichtsveld of met een grote auto.

De achteruitrijsensoren van een Volkswagen Touran 2, vaak standaard geïnstalleerd, bestaan ​​uit een set sensoren (minimaal 4) die worden geactiveerd met achteruitversnelling en obstakels in de buurt detecteren. De gebruikte technologie is echo, die een signaal uitzendt dat van het obstakel afkaatst en wordt teruggestuurd naar de sensor. Een computer onderzoekt de duur van deze reis en bepaalt de afstand tussen het obstakel en de radar. Gewoonlijk heeft u een geluidssignaal in de cabine dat gelijk zal stijgen met de nabijheid van het obstakel en in sommige modellen een visuele indicator als aanvulling. De achteruitrijradars van een Volkswagen Touran 2 helpen je voor parkeren, maar ook voor veiligheid en wegblijven van voetgangers.

Weiterlesen:
Volkswagen Touran 3 touchscreen werkt niet

Hoe parkeersensoren installeren op een Volkswagen Touran 2?

We gaan nu verder met de stap waar u vrijwel zeker het meest op gefocust bent, achteruit parkeersensoren monteren op een Volkswagen Touran 2. Dit gedeelte is voor u als u geen standaard reservesensor hebt ingesteld en toch wilt profiteren van deze technologie, of als u een beschadigde moet vervangen. Je hebt geluk, het is mogelijk om aftermarket parkeersensoren te kopen om zelf te installeren op uw Volkswagen Touran 2.

Hoe vervang ik een defecte back-up sensoren op een Volkswagen Touran 2

Eerst zullen we zien hoe een defecte parkeersensor vervangen op een Volkswagen Touran 2. Als blijkt dat uw Volkswagen Touran 2 een aanrijding van achteren heeft gehad en een van de sensoren van uw achteruitrijradar is vernield, dan moet deze worden vervangen om het systeem goed te laten functioneren. Gelukkig voor jou is deze handeling heel eenvoudig, je kunt er zelfs zelf uitkomen zonder enige mechanische vaardigheid:

 • Koop een vervangende radarunit met de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Haal de kapotte parkeersensor van uw Volkswagen Touran 2, deze stap is zeer intuïtief, hij wordt alleen vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het correct werkt.

  Hoe installeer ik een aftermarket parkeersensorkit op een Volkswagen Touran 2

  Nu gaan we verder met het gedeelte waarop u waarschijnlijk het meest gefocust bent, hoe installeer ik een achteruitrijsensor op een Volkswagen Touran 2 die er geen heeft? Zoals we eerder zeiden, heb je geluk, want veel OEM’s verkopen nu back-upradarmodellen voor de aftermarket. De best presterende en minst kwetsbare modellen zullen echter de modellen zijn die in uw bumper passen. We zullen deze versies in deze sectie bekijken. Het is absoluut noodzakelijk om wat kennis van elektriciteit te hebben, en wat kennis van doe-het-zelf om na te denken over de montage van de kit. U zult zeker moeten verwijder de bumper van uw Volkswagen Touran 2 aarzel niet om voor de installatie de inhoud van ons artikel over dit onderwerp te lezen om de te volgen procedure te ontdekken. Als je er geen zin in hebt, kun je een monteur bellen, de procedure zou hem tussen de 1 en 2 uur moeten kosten, en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U hoeft zich alleen aan de installatie-instructies te houden, maar we vatten hier de belangrijkste basisstappen samen.
  • Verwijder de bumper als u geen toegang heeft tot de binnenkant.
  • Denk na over de beste locatie van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.
  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampunit die uw achteruitrijlicht bevat.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Probeer het allemaal uit.

   Installeer een parkeersensor zonder te boren op een Volkswagen Touran 2

   En als laatste presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensoren systeem op een Volkswagen Touran 2. Er zijn twee soorten, de ultrasone trillingen die kwetsbaarder zijn omdat ze worden blootgesteld aan de schokken, en de elektromagneten die achter de bumper blijven zitten en die dus worden beschermd, hebben geen invloed op uw bumper en zijn dus gemakkelijk te verwijderen. Dit soort radar plakt op de bumper. De opzet van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Volg de installatie-instructies die toegankelijk zijn met enkele elektrische kennis.
   • Identificeer de beste sensorpositie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende locaties van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Test het allemaal uit.

    Wat kost parkeersensoren voor een Volkswagen Touran 2?

    Prijs van het vervangen van een defecte achteruitrij-parkeersensor voor een Volkswagen Touran 2

    De vervanging van een vernietigde achteruitrijradar hangt af van het model, maar de prijs zal variëren tussen 10 en 30 euro per sensor. Het is belangrijk om ongeveer honderd euro te rekenen voor de installatie van de kit door een monteur.

    Prijs van een ultrasone parkeersensoren met boring voor Volkswagen Touran 2

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar daar moet je op rekenen 50 euro voor een kit van hoge kwaliteit.

    Prijs van een parkeersensoren kit zonder boren voor een Volkswagen Touran 2

    .

    Eindelijk voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Volkswagen Touran 2, voor welk type u ook gaat, u zult er onder moeten betalen 30 en 60 euro.

    Als je meer handleidingen nodig hebt over de Volkswagen Touran 2, ga dan naar onze categorie Volkswagen Touran 2.

Weiterlesen:
Hoe verwijder ik de velg van Volkswagen Touran 3 ?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector