Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren op Volkswagen Touran 3 installeren?

Recente auto’s hebben allemaal een indrukwekkend aantal opties, maar als gevolg van uw budget of het jaar van uw Volkswagen Touran 3, heeft u misschien niet genoeg geluk om ze allemaal te hebben. Op deze pagina gaan we je helpen dit probleem op te lossen door uit te leggen: hoe installeer ik een parkeersensor op mijn Volkswagen Touran 3? Deze functie is inderdaad zeer efficiënt, vooral als u in de stad woont en uw auto regelmatig op smalle parkeerplaatsen moet parkeren. Om je op weg te helpen kijken we eerst hoe parkeersensoren werken, daarna gaan we kijken hoe installeer ik een achteruit parkeersensor op een Volkswagen Touran 3, en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Volkswagen Touran 3?

We beginnen dus met het functioneren van een parkeersensor. Zoals we u in de inleiding hebben uitgelegd, kunt u met deze bijzonder interessante functie ken de afstand tussen de achterkant van uw Volkswagen Touran 3 en een obstakel tijdens het manoeuvreren. Het is daarom vooral goed voor eigenaren die vaak moeten manoeuvreren, wiens zicht slecht is of wiens auto groot is.

Bijna altijd standaard gemonteerd, de achteruitrijsensoren van een Volkswagen Touran 3 bestaan ​​uit een set sensoren (minimaal 4) die worden ingeschakeld met de achteruitversnelling en obstakels in de buurt detecteren. De gebruikte technologie is echo, die een signaal stuurt dat van het obstakel afkaatst en terug naar de sensor wordt gestuurd. Een computer evalueert de duur van deze reis en bepaalt de afstand tussen het obstakel en de radar. Gewoonlijk zult u een geluidssignaal in de cabine hebben dat in intensiteit zal toenemen met de nabijheid van het obstakel en soms een visuele indicator als aanvulling. Met de achteruitrijradars van een Volkswagen Touran 3 kunt u parkeren, maar ook voor de veiligheid en wegblijven van voetgangers.

Weiterlesen:
Sleutellampje op Volkswagen Touran 2 blijft branden

Hoe parkeersensoren installeren op een Volkswagen Touran 3?

We gaan nu verder met het gedeelte waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, achteruit parkeersensoren monteren op een Volkswagen Touran 3. Dit onderdeel is voor jou als je geen standaard reservesensor hebt ingesteld en toch gebruik wilt maken van deze technologie, of als je een beschadigde moet vervangen. Je hebt geluk, het is mogelijk om aftermarket parkeersensoren te kopen om zelf te installeren op uw Volkswagen Touran 3.

Hoe vervang ik een beschadigde back-up sensoren op een Volkswagen Touran 3

Eerst zullen we zien hoe vervang een beschadigde parkeersensor op een Volkswagen Touran 3. Als uw Volkswagen Touran 3 een aanrijding van achteren heeft gehad en een van de sensoren van uw achteruitrijradar is beschadigd, moet deze worden vervangen om het systeem goed te laten functioneren. Het is maar goed dat deze procedure heel eenvoudig is, je kunt het zelfs zelf uitvoeren zonder enige specifieke mechanische vaardigheid:

 • Koop een vervangende radarunit met de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Haal de defecte parkeersensor uit uw Volkswagen Touran 3, dit onderdeel is redelijk intuïtief, het wordt alleen vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het correct werkt.

  Hoe installeer ik een aftermarket parkeersensorkit op een Volkswagen Touran 3

  Nu gaan we verder met het deel waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, hoe installeer ik een achteruitrijsensor op een Volkswagen Touran 3 die er geen heeft? Zoals we eerder hebben uitgelegd, heb je geluk, want veel OEM’s verkopen nu back-upradarmodellen voor de auto-aftermarket. Maar de best presterende en minst kwetsbare modellen zijn modellen die in uw bumper passen. We zullen ons in dit deel concentreren op deze modellen. Het is onontbeerlijk om enige kennis van elektriciteit en enige kennis van doe-het-zelf te hebben om na te denken over de montage van de kit. U zult zeker moeten verwijder de bumper van uw Volkswagen Touran 3 aarzel niet om voor de installatie onze inhoud over dit onderwerp te lezen om de te volgen methode te leren. Als je er geen zin in hebt, kun je een professional bellen, de procedure zou hem tussen de 1 en 2 uur moeten kosten, en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U hoeft zich alleen maar aan de installatierichtlijnen te houden, maar we vatten hier de belangrijkste basisstappen samen.
  • Haal de bumper eruit als je geen toegang hebt tot de binnenkant.
  • Denk na over de beste plaatsing van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.
  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampeenheid met uw achteruitrijlicht.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Test het allemaal uit.

   Installeer een parkeersensor zonder te boren op een Volkswagen Touran 3

   En tot slot presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensoren systeem op een Volkswagen Touran 3. Er zijn twee opties, de ultrasone trillingen die kwetsbaarder zijn omdat ze worden blootgesteld aan de schokken, en de elektromagnetische straling die aan de achterkant van de bumper blijft plakken en die dus beschermd is, beschadigt uw bumper niet en is dus gemakkelijk te verwijderen. Dit type radar plakt op de bumper. De opzet van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Houd u aan de installatiehandleiding die toegankelijk is met enkele elektrische kennis.
   • Vind de beste sensorpositie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende plekken van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Probeer het allemaal uit.

    Wat kost parkeersensoren voor een Volkswagen Touran 3?

    Prijs van het vervangen van een beschadigde achteruitrijsensor voor een Volkswagen Touran 3

    De vervanging van een beschadigde achteruitrijradar is afhankelijk van het model, maar de prijs zal tussen schommelen 10 en 30 euro per sensor. Voor de installatie van de kit door een professional is het belangrijk om zo’n honderd euro te rekenen.

    Prijs van een ultrasone parkeersensoren met boring voor Volkswagen Touran 3

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar daar moet je op rekenen 50 euro voor een pakket van goede kwaliteit.

    Prijs van een parkeersensoren kit zonder boren voor een Volkswagen Touran 3

    .

    Tot slot, voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Volkswagen Touran 3, welke versie je ook kiest, je zult er tussen moeten uitgeven 30 en 60 euro.

    Als je meer handleidingen over de Volkswagen Touran 3 wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Touran 3.

Weiterlesen:
Volkswagen Touran 3 DIE problemen hebben met stationair draaien
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector