Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren op Volkswagen Touran te installeren?

Recente auto’s hebben allemaal een indrukwekkend aantal functies, maar vanwege uw budget of het jaar van uw Volkswagen Touran, heeft u misschien niet genoeg geluk om ze allemaal te hebben. Op deze pagina gaan we je helpen deze situatie op te lossen door te laten zien hoe installeer ik een parkeersensor op mijn Volkswagen Touran? Deze optie is zelfs erg handig, vooral als je in de stad woont en regelmatig op smalle parkeerplaatsen moet parkeren. Om je op weg te helpen, kijken we eerst hoe parkeersensoren werken, daarna kijken we naar: hoe installeer ik een parkeersensoren achteruit op een Volkswagen Touran, en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Volkswagen Touran?

We beginnen dus met het functioneren van een parkeersensor. Zoals we u in de intro al vertelden, kunt u met deze bijzonder interessante optie ken de afstand tussen de achterkant van uw Volkswagen Touran en een obstakel wanneer u achteruit rijdt. Het is dan ook vooral eerlijk voor eigenaren die vaak moeten manoeuvreren, wiens gezichtsveld slecht is of wiens voertuigomvang groot is.

In veel gevallen standaard geïnstalleerd, bevatten de achteruitrijsensoren van een Volkswagen Touran een set sensoren (minimaal 4) die worden ingeschakeld met de achteruitversnelling en obstakels in de buurt detecteren. De toegepaste technologie is echo, die een signaal uitzendt dat van het obstakel afkaatst en teruggestuurd wordt naar de sensor. Een computer onderzoekt de duur van deze reis en bepaalt de afstand tussen het obstakel en de radar. Over het algemeen heeft u een geluidsindicator in de cabine die in intensiteit toeneemt naarmate het obstakel dichterbij komt en in sommige modellen een visueel teken als aanvulling. De achteruitrijradars van een Volkswagen Touran helpen je voor parkeren, maar ook voor beveiliging en wegblijven van voetgangers.

Weiterlesen:
Hoe kan ik de GPS op mijn Volkswagen Touran updaten?

Hoe parkeersensoren installeren op een Volkswagen Touran?

We gaan nu verder naar het gedeelte waarin u zeker het meest geïnteresseerd bent, achteruit parkeersensoren installeren op een Volkswagen Touran. Dit gedeelte is voor jou als je geen standaard reservesensor hebt ingesteld en toch gebruik wilt maken van deze technologie, of als je een beschadigde moet vervangen. Je hebt geluk, het is mogelijk om aftermarket-parkeersensoren voor auto’s te kopen om zelf te installeren op uw Volkswagen Touran.

Hoe vervang ik een defecte back-up sensoren op een Volkswagen Touran

Eerst zullen we zien hoe vervang een defecte parkeersensor op een Volkswagen Touran. Als uw Volkswagen Touran een achterschokbreker heeft gehad en een van de sensoren van uw achteruitrijradar kapot is gegaan, moet deze worden vervangen om het systeem goed te laten functioneren. Gelukkig voor jou is deze handeling heel eenvoudig, je kunt het zelfs zelf zien zonder enige specifieke mechanische vaardigheid:

 • Koop een vervangende radar van de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Verwijder de defecte parkeersensor van uw Volkswagen Touran, dit onderdeel is uiterst intuïtief, het wordt gewoon vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het correct werkt.

  Hoe installeer ik een aftermarket parkeersensorkit op een Volkswagen Touran

  Nu gaan we verder met het gedeelte waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, hoe installeer ik een achteruitrijsensor op een Volkswagen Touran die er geen heeft? Zoals we hierboven vermeldden, heb je geluk, want veel OEM’s bieden nu back-upradarmodellen voor de automobielindustrie aan. Desalniettemin zullen de best presterende en minst kwetsbare modellen modellen zijn die in uw bumper passen. We zullen ons in deze sectie concentreren op deze versies. Het is vereist om enige kennis van elektriciteit en enige kennis van doe-het-zelf te hebben om de montage van de kit te overwegen. U zult zeker de bumper van uw Volkswagen Touran moeten verwijderen aarzel niet om voor de installatie onze inhoudspagina over dit onderwerp te raadplegen om de te volgen procedure te ontdekken. Als je er geen zin in hebt, kun je een professional bellen, het proces zou hem tussen de 1 en 2 uur moeten kosten, en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U hoeft zich alleen aan de installatieaanbevelingen te houden, maar we geven hier een overzicht van de belangrijkste eenvoudige stappen.
  • Verwijder de bumper als u geen toegang heeft tot de binnenkant.
  • Denk na over de ideale locatie van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.
  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampeenheid met uw achteruitrijlicht.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Probeer het eens uit.

   Installeer een parkeersensor zonder te boren op een Volkswagen Touran

   En tot slot presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensorensysteem op een Volkswagen Touran. Er zijn twee soorten, de ultrageluiden die zwakker zijn omdat ze worden blootgesteld aan de schokken, en de elektromagneten die aan de achterkant van de bumper blijven plakken en die dus worden beschermd, het beschadigt uw bumper niet en is dus gemakkelijk te verwijderen. Dit soort radar plakt op de bumper. De installatie van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Houd u aan de installatiehandleiding die toegankelijk is met sommige elektrische sokkels.
   • Zoek de ideale sensorlocatie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende locaties van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Probeer het allemaal uit.

    Wat kost parkeersensoren voor een Volkswagen Touran?

    Prijs van het vervangen van een defecte achteruitrijsensor voor een Volkswagen Touran

    De vervanging van een kapotte omkeerradar is afhankelijk van het model, maar de prijs schommelt tussen 10 en 30 euro per sensor. Het is belangrijk om ongeveer honderd euro te rekenen voor de installatie van de kit door een professional.

    Prijs van een ultrasone parkeersensoren met boring voor Volkswagen Touran

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar je zult moeten rekenen 50 euro voor een hoogwaardig systeem.

    Prijs van een parkeersensoren kit zonder boren voor een Volkswagen Touran

    .

    Tot slot, voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Volkswagen Touran, voor welk type u ook gaat, u zult er onder moeten betalen 30 en 60 euro.

    Kijk voor meer tips over de Volkswagen Touran in de categorie Volkswagen Touran.

Weiterlesen:
Schakeltrillingen op Volkswagen Touran 3 ?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector