Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren op Volkswagen Transporter 4 installeren?

Moderne auto’s hebben allemaal een verbazingwekkend aantal functies, maar vanwege uw budget of het jaar van uw Volkswagen Transporter 4 heeft u misschien niet het geluk om ze allemaal te hebben. Vandaag gaan we je helpen dit probleem op te lossen door uit te leggen: hoe installeer ik een parkeersensor op mijn Volkswagen Transporter 4? In werkelijkheid is deze functie uiterst winstgevend, vooral als u in de stad woont en regelmatig op smalle parkeerplaatsen moet parkeren. Om je op weg te helpen, kijken we eerst hoe parkeersensoren werken, daarna kijken we naar hoe installeer ik een achteruit parkeersensor op een Volkswagen Transporter 4, en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Volkswagen Transporter 4?

We beginnen dus met het functioneren van een parkeersensor. Zoals we u in de inleiding hebben uitgelegd, kunt u met deze bijzonder interessante functie ken de afstand tussen de achterkant van uw Volkswagen Transporter 4 en een obstakel wanneer u manoeuvreert. Het is dan ook uitermate logisch voor eigenaren die regelmatig moeten manoeuvreren, bij wie het zicht matig is of bij een grote auto.

Bijna altijd standaard gemonteerd, bevatten de achteruitrijsensoren van een Volkswagen Transporter 4 een set sensoren (minimaal 4) die worden ingeschakeld met de achteruitversnelling en obstakels in de buurt detecteren. De gebruikte technologie is echo, die een signaal stuurt dat van het obstakel afkaatst en terug naar de sensor wordt gestuurd. Een computer bekijkt de duur van deze reis en berekent de afstand tussen het obstakel en de radar. In de meeste gevallen krijgt u een geluidswaarschuwing in de cabine die sterker wordt naarmate het obstakel dichterbij komt en in sommige modellen een visueel teken als aanvulling. De achteruitrijradars van een Volkswagen Transporter 4 helpen u voor parkeren, maar ook voor veiligheid en het vermijden van voetgangers.

Weiterlesen:
Hoe de remblokken van mijn Volkswagen Transporter 5 vervangen?

Hoe parkeersensoren installeren op een Volkswagen Transporter 4?

We gaan nu verder naar het gedeelte waarin u zeker het meest geïnteresseerd bent, achteruit parkeersensoren monteren op een Volkswagen Transporter 4. Dit gedeelte is voor u als u geen standaard reservesensor hebt ingesteld en toch wilt profiteren van deze technologie, of als u een beschadigde moet vervangen. Je hebt geluk, het is mogelijk om aftermarket parkeersensoren te kopen om zelf te installeren op uw Volkswagen Transporter 4.

Hoe vervang ik een defecte back-up sensoren op een Volkswagen Transporter 4

Eerst zullen we zien hoe vervang een defecte parkeersensor op een Volkswagen Transporter 4. In het geval dat uw Volkswagen Transporter 4 een aanrijding van achteren heeft gehad en een van de sensoren van uw achteruitrijradar is vernield, moet deze worden vervangen om het systeem goed te laten functioneren. Het is maar goed dat deze handeling heel eenvoudig is, je kunt het zelfs zelf bedenken zonder enige specifieke mechanische vaardigheid:

 • Koop een vervangende radarunit met de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Verwijder de defecte parkeersensor van uw Volkswagen Transporter 4, deze stage is uiterst intuïtief, hij wordt gewoon vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor opnieuw en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het effectief werkt.

  Hoe installeer ik een aftermarket parkeersensorkit op een Volkswagen Transporter 4

  Nu gaan we verder met de sectie waarin u zeker het meest geïnteresseerd bent, hoe installeer ik een achteruitrijsensor op een Volkswagen Transporter 4 die er geen heeft? Zoals we al eerder zeiden, heb je geluk, want veel OEM’s verkopen nu back-upradarmodellen voor de auto-aftermarket. Desalniettemin zullen de best presterende en minst kwetsbare modellen modellen zijn die in uw bumper passen. We zullen deze versies in deze sectie bekijken. Het is vereist om enige kennis van elektriciteit en enige kennis van doe-het-zelf te hebben om de montage van de kit te overwegen. U zult zeker moeten verwijder de bumper van uw Volkswagen Transporter 4 voor de installatie, aarzel niet om ons artikel over dit onderwerp te raadplegen om de te volgen procedure te ontdekken. Als je er geen zin in hebt, kun je een professional bellen, de procedure zou hem tussen de 1 en 2 uur moeten kosten, en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U hoeft zich alleen aan de installatierichtlijnen te houden, maar we vatten hier de belangrijkste richtlijnen samen.
  • Verwijder de bumper als u geen toegang heeft tot de binnenkant.
  • Denk na over de beste positie van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.
  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampeenheid met uw achteruitrijlicht.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Test het allemaal uit.

   Installeer een parkeersensor zonder te boren op een Volkswagen Transporter 4

   En tot slot presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensoren systeem op een Volkswagen Transporter 4. Er zijn twee soorten, de ultrageluiden die kwetsbaarder zijn omdat ze worden blootgesteld aan de schokken, en de elektromagneten die aan de achterkant van de bumper blijven plakken en die dus worden beschermd, hebben geen invloed op uw bumper en zijn dus gemakkelijk te verwijderen. Dit soort radar plakt op de bumper. De installatie van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Houd u aan de installatiehandleiding die toegankelijk is met enkele elektrische sokkels.
   • Bepaal de beste sensorlocatie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende plekken van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Probeer het eens uit.

    Wat kost parkeersensoren voor een Volkswagen Transporter 4?

    Prijs van het omwisselen van een defecte achteruitrij-parkeersensor voor een Volkswagen Transporter 4

    De vervanging van een vernietigde achteruitrijradar is afhankelijk van het model, maar de prijs zal tussen liggen 10 en 30 euro per sensor. Het is essentieel om ongeveer honderd euro te rekenen voor de installatie van de kit door een professional.

    Prijs van een ultrasone parkeersensoren met boring voor Volkswagen Transporter 4

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar daar moet je op rekenen 50 euro voor een kit van goede kwaliteit.

    Prijs van een parkeersensoren kit zonder boren voor een Volkswagen Transporter 4

    .

    Tot slot, voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Volkswagen Transporter 4, welke versie u ook kiest, u moet tussen betalen 30 en 60 euro.

    Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Transporter 4, aarzel dan niet om onze Volkswagen Transporter 4 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Beste motorolie voor Volkswagen Transporter 6
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector