Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe parkeersensoren op Volkswagen Transporter 6 installeren?

Recente auto’s hebben allemaal een indrukwekkend aantal opties, maar vanwege uw budget of het jaar van uw Volkswagen Transporter 6 heeft u misschien niet genoeg geluk om ze allemaal te hebben. Op deze pagina gaan we je helpen dit probleem op te lossen door uit te leggen: hoe installeer ik een parkeersensor op mijn Volkswagen Transporter 6? In werkelijkheid is deze functie erg handig, vooral als je in de stad woont en vaak op smalle parkeerplaatsen moet parkeren. Om je op weg te helpen, kijken we eerst hoe parkeersensoren werken, daarna gaan we kijken hoe installeer ik een achteruit parkeersensor op een Volkswagen Transporter 6, en tot slot, hoeveel kost een parkeersensor?

Hoe werken parkeersensoren op een Volkswagen Transporter 6?

We beginnen dus met het functioneren van een parkeersensor. Zoals we je in de intro al vertelden, staat deze bijzonder interessante functie je toe ken de afstand tussen de achterkant van uw Volkswagen Transporter 6 en een obstakel wanneer u achteruit rijdt. Het is daardoor bijzonder eerlijk voor bestuurders die vaak moeten manoeuvreren, wiens zicht slecht is of wiens auto groot is.

De achteruitrijsensoren van een Volkswagen Transporter 6 zijn in veel gevallen standaard uitgerust met een set sensoren (minimaal 4) die bij de achteruitversnelling worden ingeschakeld en obstakels in de buurt lokaliseren. De gebruikte technologie is echo, die een signaal stuurt dat van het obstakel afkaatst en terug naar de sensor wordt gestuurd. Een computer analyseert de duur van deze reis en bepaalt de afstand tussen het obstakel en de radar. Over het algemeen heeft u een geluidsindicator in de cabine die sterker wordt naarmate het obstakel dichterbij komt en in sommige gevallen een visueel teken als aanvulling. De achteruitrijradars van een Volkswagen Transporter 6 helpen u voor parkeren, maar ook voor veiligheid en het vermijden van voetgangers.

Weiterlesen:
Hoe de kentekenplaatlamp Volkswagen Transporter vervangen?

Hoe parkeersensoren installeren op een Volkswagen Transporter 6?

We gaan nu verder met de stap waarin u vrijwel zeker het meest geïnteresseerd bent, achteruit parkeersensoren monteren op een Volkswagen Transporter 6. Dit gedeelte is voor jou als je geen standaard reservesensor hebt ingesteld en je toch wilt profiteren van deze technologie, of als je een kapotte moet vervangen. Je hebt geluk, het is mogelijk om aftermarket parkeersensoren te kopen om zelf te installeren op uw Volkswagen Transporter 6.

Hoe vervang ik een defecte back-up sensoren op een Volkswagen Transporter 6

Eerst zullen we zien hoe vervang een defecte parkeersensor op een Volkswagen Transporter 6. In het geval dat uw Volkswagen Transporter 6 een achterschok heeft gehad en een van de sensoren van uw achteruitrijradar kapot is, moet deze worden vervangen om het systeem goed te laten functioneren. Het is maar goed dat deze procedure heel eenvoudig is, je kunt er zelfs zelf uitkomen zonder enige mechanische vaardigheid:

 • Koop een vervangende radar van de merknaam van de fabrikant.
 • Koppel de oude back-up sensor los van de achterkant van de bumper.
 • Verwijder de beschadigde parkeersensor van uw Volkswagen Transporter 6, dit onderdeel is zeer intuïtief, het wordt eenvoudig vastgeklikt.
 • Monteer de nieuwe sensor en sluit deze aan.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is het testen om er zeker van te zijn dat het correct werkt.

  Hoe installeer ik een aftermarket parkeersensorkit op een Volkswagen Transporter 6

  Nu gaan we verder met het gedeelte waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, hoe installeer ik een achteruitrijsensor op een Volkswagen Transporter 6 die er geen heeft? Zoals we al eerder vermeldden, heb je geluk omdat veel OEM’s nu aftermarket-back-upradarmodellen verkopen. De best presterende en minst kwetsbare modellen zijn echter modellen die in uw bumper passen. In deze sectie zullen we ons concentreren op deze modellen. Het is absoluut noodzakelijk om enkele noties in elektriciteit te hebben en enkele noties in doe-het-zelf om de installatie van de kit te overwegen. U zult zeker de bumper van uw Volkswagen Transporter 6 moeten verwijderen voor de installatie, aarzel niet om door onze inhoud over dit onderwerp te bladeren om de te volgen methode te ontdekken. Als je er geen zin in hebt, kun je een professional bellen, het proces duurt tussen de 1 en 2 uur en voor jou ongeveer 3 uur.

  • U hoeft zich alleen maar aan de installatieaanbevelingen te houden, maar we geven hier een overzicht van de belangrijkste eenvoudige stappen.
  • Verwijder de bumper als u geen toegang heeft tot de binnenkant.
  • Denk na over de beste positie van de sensoren om blinde vlekken te voorkomen, boor met behulp van de meegeleverde boorklok uw bumper.
  • Plaats uw verschillende sensoren.
  • Leid de kabels naar de koplampeenheid met uw achteruitrijlicht.
  • Haal de stroom van de draden om uw parkeersensoren hierop aan te sluiten.
  • Test het allemaal uit.

   Installeer een parkeersensor zonder te boren op een Volkswagen Transporter 6

   En als laatste presenteren we u nu de installatie van een boorvrij parkeersensoren systeem op een Volkswagen Transporter 6. Er zijn twee soorten, de ultrageluiden die kwetsbaarder zijn omdat ze worden blootgesteld aan de schokken, en de elektromagneten die achter in de bumper blijven steken en dus beschermd zijn, het beschadigt uw bumper niet en is dus gemakkelijk te verwijderen. Dit type radar plakt op de bumper. De opzet van dit soort sensoren zal vergelijkbaar zijn.

   • Houd u aan de installatiehandleiding die toegankelijk is met enkele elektrische kennis.
   • Zoek de beste sensorpositie, ofwel achter de bumper voor de elektromagnetische omkeersensor (plakband) en of de verschillende plaatsen van de ultrasone sensoren.
   • Lijm ze aan elkaar en verbind ze met de meegeleverde doos.
   • Test het allemaal uit.

    Wat kost parkeersensoren voor een Volkswagen Transporter 6?

    Prijs van het omwisselen van een defecte achteruitrij-parkeersensor voor een Volkswagen Transporter 6

    De vervanging van een kapotte achteruitrijradar is afhankelijk van het model, maar de prijs zal daar tussen liggen 10 en 30 euro per sensor. Het is belangrijk om ongeveer honderd euro te rekenen voor de installatie van de kit door een professional.

    Prijs van een ultrasone parkeersensoren met boring voor Volkswagen Transporter 6

    Voor de modellen met gaten zijn er veel sets en verschillende merken, maar daar moet je op rekenen 50 euro voor een betrouwbaar systeem.

    Prijs van een parkeersensoren kit zonder boren voor een Volkswagen Transporter 6

    .

    Eindelijk voor de prijs van een achteruitrijradar zonder boren voor uw Volkswagen Transporter 6, het maakt niet uit welk type je kiest, je zult moeten besteden tussen 30 en 60 euro.

    Mocht u wellicht nog vragen hebben over de Volkswagen Transporter 6, aarzel dan niet om onze Volkswagen Transporter 6 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe Start Stop op Volkswagen Transporter uit te schakelen
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector