Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe stel je je dimlicht in op Volkswagen Passat?

Of u nu het gevoel heeft dat u ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of u het gevoel heeft dat u te weinig of te veel verlichting geeft, in al deze omstandigheden is er maar één onderdeel van uw auto dat de schuld krijgt: uw dimlicht. Hoewel deze aanpassing gemakkelijk lijkt te zijn dankzij het duimwiel op uw dashboard, is een hele aanpassing veel technischer dan deze eenvoudige wijziging, en in deze inhoud zullen we zien hoe het dimlicht van uw Volkswagen Passat afstellen? Hiervoor zullen we eerst en vooral zien waarom u uw lichten moet afstellen, en ten tweede hoe u het dimlicht van uw Volkswagen Passat moet afstellen .

Waarom het dimlicht van uw Volkswagen Passat instellen?

Dus laten we onze inhoud beginnen met het voordeel van het aanpassen van het dimlicht van uw Volkswagen Passat. Voor de meesten van ons zijn deze lichten goed genoeg afgesteld, en het lijkt erop dat ze ‘s nachts genoeg oplichten. Helaas is dit niet constant het geval en kijkend naar deze instelling, ook omdat het dimlicht van uw Volkswagen Passat niet goed oplicht, of omdat u het gevoel heeft dat ze te laag of te krachtig zijn is een goed plan .

Het dimlicht van uw Volkswagen Passat afstellen voor de veiligheid is een goed plan.

Om te beginnen, de afstellen van de dimlichten van een Volkswagen Passat moet worden gedaan voor een elementair beveiligingsdoel. Het maakt niet uit of het voor jou is, of voor de andere chauffeurs die je tegenkomt tijdens je nachtritten. In werkelijkheid, als u niet genoeg ziet, bestaat het risico dat u een obstakel op de route niet ziet of slecht anticipeert op een bocht. Aan de andere kant, als uw lichten te krachtig zijn, loopt u het risico de chauffeurs voor u te verblinden en uzelf in gevaar te brengen. Een ideale afstelling van uw parkeerlichten is dan ook voor anderen en voor u van essentieel belang.

Dimlicht instellen van een Volkswagen Passat om juridische redenen

Bovendien is er voor beveiliging een wet die toezicht houdt op het vermogen, het afstellen van dimlichten van auto’s, hier is wat het specificeert: hebben tussen 2 en 4 koplampen die minimaal 30 meter verlichten. Een andere verordening houdt toezicht op het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756 / EEG), die bepaalt dat de hoogte van de balk tussen 500 mm en 1200 mm vanaf de vloer moet zijn en dat ze minstens 600 mm uit elkaar moeten zijn.

Weiterlesen:
Hoe klap ik de achterbank neer in mijn Volkswagen Passat?

Hoe de dimlichten van een Volkswagen Passat afstellen?

We zullen nu verder gaan naar het deel dat u meer interesseert in deze inhoud, hoe het dimlicht van zijn Volkswagen Passat afstellen? Deze instelling lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar als je de richtlijnen volgt, zou je het zonder al te veel problemen moeten kunnen doen.

Voorbereidingen om het dimlicht van een Volkswagen Passat in te stellen

Allereerst moet u uw auto voorbereiden om uw dimlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen om toe te passen:

 • Plaats uw auto bijvoorbeeld op een vloer voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Onderzoek nauwkeurig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogteverstelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van de auto, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De instelling van de dimlichten van zijn Volkswagen Passat

Zodra uw auto op zijn plaats staat, zet u uw auto aan dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Zorg ervoor dat met een niveau dat beide delen van het kruis recht zijn. Stap dan uw auto achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van de procedure volgen hier de eenvoudige stappen:

 • Open uw motorkap, zoek de schroeven voor de horizontale en verticale afstelling van de lichten van uw Volkswagen Passat (ze zijn over het algemeen gemarkeerd, en die hierboven moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant regelen de horizontaliteit van de afstelling).
 • Gebruik een doek of iets anders om het licht te verbergen waarop u de correctie niet uitvoert.
 • Als u de schroeven gebruikt om de horizontale correctie uit te voeren, zou u het krachtigste deel van de balk moeten hebben dat iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale modificatie moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, controleert u of de dimlichtinstelling van uw Volkswagen Passat consistent is op de weg, aarzel niet om te controleren of deze is bestuurd, soms kan deze bewegen.
Weiterlesen:
Hoe de trekhaak elektrisch te monteren Volkswagen Passat?

Als u de mistlampen van uw Volkswagen Passat wilt afstellen, raadpleeg dan onze inhoud over dit onderwerp.

Voor meer tips over de Volkswagen Passat, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Passat.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector