Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe stelt u uw dimlicht in op Volkswagen Polo 3?

Of u nu het gevoel heeft dat u ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of u nu het gevoel heeft dat u te weinig of te veel verlichting geeft, in al deze situaties is er maar één onderdeel van uw auto dat de schuld krijgt: uw dimlicht. Ondanks het feit dat deze aanpassing gemakkelijk lijkt dankzij het duimwiel op uw dashboard, is een volledige aanpassing veel technischer dan deze basisaanpassing, en in dit document zullen we ontdekken hoe het dimlicht van uw Volkswagen Polo 3 afstellen? Hiervoor zullen we eerst ontdekken waarom u uw lichten moet afstellen en ten tweede hoe u het dimlicht van uw Volkswagen Polo 3 moet afstellen.

Waarom het dimlicht van uw Volkswagen Polo 3 instellen?

Laten we daarom ons document beginnen met het voordeel van het afstellen van het dimlicht van uw Volkswagen Polo 3. Voor veel mensen zijn deze lichten goed genoeg afgesteld, en het lijkt erop dat ze ‘s nachts voldoende branden. Helaas is dit niet noodzakelijk het geval en het bekijken van deze instelling, ofwel omdat het dimlicht van uw Volkswagen Polo 3 niet goed oplicht, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak of te sterk zijn is een goed idee .

Het dimlicht van uw Volkswagen Polo 3 afstellen voor de veiligheid is een goed idee.

Om te beginnen, de afstellen van de dimlichten van een Volkswagen Polo 3 moet worden gedaan voor een basisbeveiligingsdoel. Het maakt niet uit of het voor jou is, of voor de andere gebruikers die je tegenkomt tijdens je nachtelijke reizen. In werkelijkheid, als u niet genoeg ziet, bestaat het risico dat u een obstakel op de weg niet ziet of slecht anticipeert op een bocht. Als uw lichten daarentegen te sterk zijn, loopt u het risico de bestuurders voor u te verblinden en daarmee uzelf in gevaar te brengen. Het is daarom zowel voor anderen als voor u noodzakelijk om uw parkeerlichten optimaal af te stellen.

Dimlicht instellen van een Volkswagen Polo 3 om juridische redenen

Naast veiligheid is er een wet die het vermogen regelt, de afstelling van dimlichten van auto’s, dit is wat het specificeert: heb tussen de 2 en 4 koplampen die minstens 30 meter verlichten. Een andere wet regelt het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756/EEG), die bepaalt dat de hoogte van de balk tussen 500 mm en 1200 mm van de vloer moet zijn en dat ze minstens 600 mm uit elkaar moeten liggen.

Weiterlesen:
Hoe een Volkswagen Polo 3 met een lege batterij vergrendelen?

Hoe de dimlichten van een Volkswagen Polo 3 afstellen?

We gaan nu verder met het deel dat u het meest interesseert in dit document, hoe het dimlicht van zijn Volkswagen Polo 3 afstellen? Deze instelling kan een beetje ingewikkeld lijken, maar als je je aan de aanbevelingen houdt, zou je het zonder al te veel moeite moeten kunnen doen.

Voorbereidingen voor het instellen van het dimlicht van een Volkswagen Polo 3

Ten eerste moet u uw auto voorbereiden om uw dimlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen die u moet treffen:

 • Plaats uw auto bijvoorbeeld op een vloer voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Onderzoek nauwkeurig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogteverstelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van de auto, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De afstelling van de dimlichten van zijn Volkswagen Polo 3

Zodra uw auto op zijn plaats staat, zet u uw auto aan dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Zorg ervoor dat met een niveau dat beide delen van het kruis recht zijn. Rij vervolgens uw auto achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van het proces zijn hier de stappen om aan vast te houden:

 • Open uw motorkap, zoek de schroeven voor horizontale en verticale afstelling van de lichten van uw Volkswagen Polo 3 (ze zijn over het algemeen gemarkeerd, en die hierboven moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant regelen de horizontaliteit van de afstelling).
 • Gebruik een doek of iets anders om het licht te verbergen waarop u de aanpassing niet maakt.
 • Met behulp van de schroeven om de horizontale afstelling te maken, zou u het krachtigste deel van de balk moeten hebben dat iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale correctie moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Eenmaal voltooid, controleer dan of de dimlichtinstelling van uw Volkswagen Polo 3 consistent is op de weg, aarzel niet om te controleren of er gereden is, soms kan het bewegen.
Weiterlesen:
Hoe een 2-zits Volkswagen Polo 8 ombouwen tot een 5-zits?

Wilt u de mistlampen van uw Volkswagen Polo 3 afstellen, lees dan ons document hierover.

Voor meer tips over de Volkswagen Polo 3, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Polo 3.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector