Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe stelt u uw dimlicht in op Volkswagen Polo 5?

Ongeacht of u het gevoel heeft dat u ‘s nachts niet goed kunt zien, of u nu denkt dat u te weinig of te veel verlichting geeft, bij al deze gelegenheden is er maar één onderdeel van uw auto dat de schuld krijgt: uw dimlicht. Ook al lijkt deze correctie dankzij het duimwiel op uw dashboard eenvoudig, een volledige correctie is veel technischer dan deze basisaanpassing, en op deze inhoudspagina zullen we zien hoe het dimlicht van uw Volkswagen Polo 5 afstellen? Hiervoor zullen we eerst zien waarom u uw lichten moet afstellen en ten tweede hoe u het dimlicht van uw Volkswagen Polo 5 moet afstellen.

Waarom het dimlicht van uw Volkswagen Polo 5 afstellen?

Dus laten we onze inhoudspagina beginnen met het voordeel van het afstellen van de dimlichten van uw Volkswagen Polo 5. Voor de meesten van ons zijn deze lichten goed genoeg afgesteld, en het lijkt erop dat ze ‘s nachts voldoende oplichten. Helaas is dit niet constant het geval en het controleren van deze instelling, ofwel omdat het dimlicht van uw Volkswagen Polo 5 niet goed verlicht, of omdat u het gevoel heeft dat ze te laag of te sterk zijn is een goed plan .

Het dimlicht van uw Volkswagen Polo 5 afstellen voor de veiligheid is een goed plan.

Ten eerste, de afstellen van de dimlichten van een Volkswagen Polo 5 moet worden gedaan om een ​​gewone veiligheidsreden. Het maakt niet uit of het voor jou is, of voor de andere chauffeurs die je tegenkomt tijdens je nachtritten. Inderdaad, als je niet genoeg ziet, bestaat het risico dat je een obstakel op de weg niet ziet, of slecht anticipeert op een bocht. Aan de andere kant, als uw lichten te sterk zijn, loopt u het risico de chauffeurs voor u te verblinden en daarmee uzelf in gevaar te brengen. Het is dan ook noodzakelijk voor zowel anderen als u om uw parkeerlichten optimaal af te stellen.

Het dimlicht van een Volkswagen Polo 5 instellen voor juridische onderbouwing

Bovendien is er voor de veiligheid een wet die het vermogen regelt, de afstelling van dimlichten van auto’s, hier is wat het specificeert: hebben tussen 2 en 4 koplampen die minstens 30 meter verlichten. Een andere verordening regelt het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756 / EEG), die bepaalt dat de hoogte van de balk tussen 500 mm en 1200 mm vanaf de vloer moet zijn en dat ze minstens 600 mm uit elkaar moeten zijn.

Weiterlesen:
Remvloeistof lekkage Volkswagen Polo 3

Hoe de dimlichten van een Volkswagen Polo 5 afstellen?

We gaan nu verder met de sectie die u het meest interesseert op deze inhoudspagina, hoe het dimlicht van zijn Volkswagen Polo 5 afstellen? Deze instelling lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar als je je aan de instructies houdt, zou je het zonder al te veel moeite moeten kunnen doen.

Voorbereidingen voor het instellen van het dimlicht van een Volkswagen Polo 5

Ten eerste moet u uw auto instellen om uw dimlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen om toe te passen:

 • Plaats uw auto bijvoorbeeld op een ondergrond voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer voorzichtig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogteverstelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van de auto, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De afstelling van de dimlichten van zijn Volkswagen Polo 5

Zodra uw auto op zijn plaats staat, zet u uw auto aan dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur wordt geprojecteerd. Zorg er met een waterpas voor dat beide delen van het kruis recht zijn. Stap vervolgens met uw auto achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van de taak zijn hier de richtlijnen waaraan u zich moet houden:

 • Open uw motorkap, zoek de schroeven voor de horizontale en verticale afstelling van de lichten van uw Volkswagen Polo 5 (ze zijn over het algemeen gemarkeerd, en die hierboven moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant stellen de horizontaliteit van de aanpassing aan).
 • Gebruik een doek of iets anders om het licht te verbergen waarop u de aanpassing niet maakt.
 • Met behulp van de schroeven om de horizontale afstelling te maken, zou u het krachtigste deel van de balk moeten hebben dat iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale afstelling moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, moet u nagaan of de instelling van het dimlicht van uw Volkswagen Polo 5 consistent is op de weg, aarzel niet om te controleren of er gereden is, in sommige gevallen kan het bewegen.
Weiterlesen:
Hoe stelt u uw dimlicht in op Volkswagen Polo 3?

Als u de mistlampen van uw Volkswagen Polo 5 wilt afstellen, blader dan door onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Als je meer tutorials over de Volkswagen Polo 5 wilt, ga dan naar onze Volkswagen Polo 5 categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector