Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe stelt u uw dimlicht in op Volkswagen Touran?

Of je nu het gevoel hebt dat je ‘s nachts niet goed kunt zien, of je nu denkt dat je te weinig of te veel verlichting hebt, in al deze gevallen is er maar één onderdeel van je auto dat de schuld krijgt: je dimlicht. Ondanks het feit dat deze correctie eenvoudig lijkt dankzij het duimwiel op uw dashboard, is een volledige correctie veel technischer dan deze veelvoorkomende manipulatie, en op deze inhoudspagina zullen we zien hoe het dimlicht van uw Volkswagen Touran afstellen? Hiervoor zullen we allereerst zien waarom u uw verlichting moet afstellen en ten tweede hoe u het dimlicht van uw Volkswagen Touran moet afstellen.

Waarom het dimlicht van uw Volkswagen Touran afstellen?

Laten we daarom onze inhoudspagina beginnen met het voordeel van het aanpassen van het dimlicht van uw Volkswagen Touran. Voor veel mensen zijn deze lampen goed genoeg afgesteld, en het ziet ernaar uit dat ze ‘s nachts voldoende oplichten. Helaas is dit niet altijd het geval en wordt deze instelling onderzocht, ook omdat het dimlicht van uw Volkswagen Touran niet goed verlicht, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak of te sterk zijn is een goed plan .

Het dimlicht van uw Volkswagen Touran afstellen voor de veiligheid is een goed plan.

Ten eerste, de afstellen van de dimlichten van een Volkswagen Touran moet worden gedaan voor een eenvoudige veiligheidsreden. Of het nu voor u is, of voor de andere chauffeurs die u tijdens uw nachtritten tegenkomt. In werkelijkheid, als je niet genoeg ziet, bestaat het risico dat je een obstakel op de route mist, of slecht anticipeert op een bocht. Als alternatief, als uw lichten te sterk zijn, loopt u het risico de autobezitters voor u te verblinden en daarmee uzelf in gevaar te brengen. Het is daarom van fundamenteel belang voor anderen en ook voor u om een ​​ideale afstelling van uw parkeerlichten te hebben.

Het dimlicht van een Volkswagen Touran instellen om juridische redenen

Bovendien is er voor de veiligheid een wet die het vermogen regelt, de aanpassing van het dimlicht van auto’s, dit is wat het specificeert: heb tussen de 2 en 4 koplampen die minstens 30 meter oplichten. Een andere wet regelt het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756/EEG), die bepaalt dat de hoogte van de balk tussen 500 mm en 1200 mm van de grond moet zijn en dat ze minstens 600 mm uit elkaar moeten liggen.

Weiterlesen:
Hoe de airconditioning op een Volkswagen Touran 3 aan te zetten?

Hoe de dimlichten van een Volkswagen Touran afstellen?

We gaan nu verder met de sectie die u het meest aangaat op deze inhoudspagina, hoe het dimlicht van zijn Volkswagen Touran afstellen? Deze instelling lijkt misschien een beetje moeilijk, maar als je de instructies volgt, zou je het zonder al te veel moeite moeten kunnen doen.

Voorbereidingen voor het instellen van het dimlicht van een Volkswagen Touran

Ten eerste moet u uw auto voorbereiden om uw dimlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen om toe te passen:

 • Plaats uw auto bijvoorbeeld op een ondergrond voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer nauwkeurig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogteverstelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van de auto, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De instelling van de dimlichten van zijn Volkswagen Touran

Zodra uw auto op zijn plaats staat, zet u uw auto aan dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Zorg ervoor dat met een niveau dat beide delen van het kruis recht zijn. Rij vervolgens uw auto achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van de taak volgen hier de basisstappen:

 • Open uw motorkap, zoek de schroeven voor de horizontale en verticale afstelling van de lichten van uw Volkswagen Touran (ze zijn meestal gemarkeerd, en die hierboven moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant regelen de horizontaliteit van de afstelling).
 • Gebruik een doek of iets anders om het licht te verbergen waarop u de wijziging niet aanbrengt.
 • Als u de schroeven gebruikt om de horizontale wijziging aan te brengen, zou u het sterkste deel van de balk moeten hebben dat iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale afstelling moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als dit eenmaal is bereikt, moet u nagaan of de instelling van het dimlicht van uw Volkswagen Touran consistent is op de weg, wees niet terughoudend om te controleren of hij heeft gereden, hij kan af en toe bewegen.
Weiterlesen:
Volkswagen Touran 2 touchscreen werkt niet

Wilt u de mistlampen van uw Volkswagen Touran afstellen, ga dan naar onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Als je meer tutorials over de Volkswagen Touran wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Touran.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector