Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe stelt u uw dimlicht in op Volkswagen Transporter 4?

Of je nu het gevoel hebt dat je ‘s nachts niet goed genoeg kunt zien, of je het gevoel hebt dat je te weinig of te veel verlichting hebt, in al deze situaties is er maar één onderdeel van je auto dat de schuld krijgt: je dimlicht. Hoewel deze correctie misschien eenvoudig lijkt dankzij het duimwiel op uw dashboard, is een volledige correctie veel complexer dan deze gebruikelijke manipulatie, en in dit artikel zullen we ontdekken hoe het dimlicht van uw Volkswagen Transporter 4 afstellen? Hiervoor zullen we eerst ontdekken waarom u uw lichten moet afstellen en ten tweede hoe u het dimlicht van uw Volkswagen Transporter 4 moet afstellen.

Waarom het dimlicht van uw Volkswagen Transporter 4 instellen?

Laten we ons artikel daarom beginnen met het voordeel van het afstellen van de dimlichten van uw Volkswagen Transporter 4. Voor velen van ons zijn deze lichten goed genoeg afgesteld, en het lijkt erop dat ze ‘s nachts voldoende branden. Dit is echter niet noodzakelijk het geval en het controleren van deze instelling, ofwel omdat: het dimlicht van uw Volkswagen Transporter 4 niet goed oplicht, of omdat u het gevoel heeft dat ze te laag of te krachtig zijn is een verstandige beslissing .

Het dimlicht van uw Volkswagen Transporter 4 afstellen voor de veiligheid is een verstandige beslissing.

Om te beginnen, de afstellen van de dimlichten van een Volkswagen Transporter 4 moet worden gedaan om een ​​gewone veiligheidsreden. Het maakt niet uit of het voor jou is, of voor de andere chauffeurs die je tegenkomt tijdens je nachtritten. In werkelijkheid, als je niet genoeg ziet, bestaat het risico dat je een obstakel op de route mist of een bocht slecht voorspelt. Als uw lichten echter te krachtig zijn, loopt u het risico de bestuurders voor u te verblinden en daarmee uzelf in gevaar te brengen. Een optimale afstelling van uw parkeerlichten is dan ook cruciaal voor zowel anderen als u.

Dimlicht instellen van een Volkswagen Transporter 4 om wettelijke redenen

Naast veiligheid is er een wet die het vermogen regelt, de aanpassing van het dimlicht van auto’s, dit is wat het specificeert: heb tussen de 2 en 4 koplampen die minstens 30 meter verlichten. Een andere wet regelt het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756/EEG), die bepaalt dat de hoogte van de balk tussen 500 mm en 1200 mm van de grond moet zijn en dat ze minstens 600 mm uit elkaar moeten liggen.

Weiterlesen:
Hoe olielek op mijn Volkswagen Transporter op te lossen?

Hoe de dimlichten van een Volkswagen Transporter 4 afstellen?

We gaan nu verder met het deel dat u het meest interesseert in dit artikel, hoe het dimlicht van zijn Volkswagen Transporter 4 afstellen? Deze instelling lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar als je de instructies volgt, zou je het zonder al te veel problemen moeten kunnen doen.

Voorbereidingen voor het instellen van het dimlicht van een Volkswagen Transporter 4

Om te beginnen, moet u uw auto voorbereiden om uw dimlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen om toe te passen:

 • Plaats uw auto bijvoorbeeld op een vloer voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer zorgvuldig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogteverstelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van de auto, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De instelling van de dimlichten van zijn Volkswagen Transporter 4

Zodra uw auto op zijn plaats staat, zet u uw auto aan dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Zorg ervoor dat met een niveau dat beide delen van het kruis recht zijn. Rij vervolgens uw auto achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van de taak volgen hier de basisstappen:

 • Open uw motorkap, plaats de schroeven voor horizontale en verticale afstelling van de lichten van uw Volkswagen Transporter 4 (ze zijn gewoonlijk gemarkeerd en die hierboven moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant zorgen voor de horizontaliteit van de aanpassing).
 • Gebruik een doek of iets anders om het licht te verbergen waarop u de correctie niet uitvoert.
 • Als u de schroeven gebruikt om de horizontale correctie uit te voeren, zou u het sterkste deel van de balk moeten hebben dat iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale afstelling moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, controleert u of de instelling van het dimlicht van uw Volkswagen Transporter 4 consistent is op de weg.
Weiterlesen:
Hoe de kilometerteller op Volkswagen Transporter te resetten

Wil je de mistlampen van je Volkswagen Transporter 4 afstellen, lees dan ons artikel hierover.

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Transporter 4 in de categorie Volkswagen Transporter 4.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector