Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe stelt u uw dimlicht in op Volkswagen Transporter 5?

Ongeacht of u het gevoel heeft dat u ‘s nachts niet goed genoeg kunt zien, of u het gevoel heeft dat u te weinig of te veel verlichting gebruikt, in al deze situaties is er maar één onderdeel van uw auto dat de schuld krijgt: uw dimlicht. Hoewel deze correctie misschien eenvoudig lijkt dankzij het duimwiel op uw dashboard, is een hele correctie veel complexer dan deze basismanipulatie, en in de inhoud van dit artikel zullen we zien hoe het dimlicht van uw Volkswagen Transporter 5 afstellen? Hiervoor zullen we allereerst zien waarom u uw verlichting moet afstellen en ten tweede hoe u het dimlicht van uw Volkswagen Transporter 5 moet afstellen.

Waarom het dimlicht van uw Volkswagen Transporter 5 instellen?

Laten we daarom de inhoud van ons artikel beginnen met het punt om het dimlicht van uw Volkswagen Transporter 5 af te stellen. Voor velen van ons zijn deze lichten goed genoeg afgesteld, en het lijkt erop dat ze ‘s nachts voldoende branden. Helaas is dit niet noodzakelijk het geval en kijkend naar deze instelling, ofwel omdat het dimlicht van uw Volkswagen Transporter 5 niet goed oplicht, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak of te sterk zijn is een goed idee .

Het dimlicht van uw Volkswagen Transporter 5 afstellen voor de veiligheid is een goed idee.

Ten eerste, de afstellen van de dimlichten van een Volkswagen Transporter 5 moet worden gedaan voor een gewone veiligheidsreden. Ongeacht of het voor u is, of voor de andere gebruikers die u tegenkomt tijdens uw nachtelijke reizen. Sterker nog, als je niet genoeg ziet, is het echte gevaar dat je een obstakel op de route niet ziet, of slecht anticipeert op een bocht. Aan de andere kant, als uw lichten te sterk zijn, loopt u het risico de autobezitters voor u te verblinden en daarmee uzelf in gevaar te brengen. Een ideale afstelling van uw parkeerlichten is daarom voor zowel anderen als u van cruciaal belang.

Het dimlicht van een Volkswagen Transporter 5 instellen om juridische redenen

Naast de veiligheid is er een wet die toezicht houdt op het vermogen, de aanpassing van het dimlicht van auto’s, dit is wat het specificeert: heb tussen de 2 en 4 koplampen die minimaal 30 meter oplichten. Een andere wetgeving houdt toezicht op het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756/EEG), die bepaalt dat de hoogte van de balk tussen 500 mm en 1200 mm van de vloer moet zijn en dat ze minstens 600 mm uit elkaar moeten liggen.

Weiterlesen:
Olielampje Volkswagen Transporter dat blijft branden

Hoe de dimlichten van een Volkswagen Transporter 5 afstellen?

We gaan nu verder met het deel dat u het meest interesseert in de inhoud van dit artikel, hoe het dimlicht van zijn Volkswagen Transporter 5 afstellen? Deze instelling lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar als je de richtlijnen volgt, zou je het zonder al te veel moeite moeten kunnen doen.

Voorbereidingen voor het instellen van het dimlicht van een Volkswagen Transporter 5

Ten eerste moet u uw auto instellen om uw dimlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen om toe te passen:

 • Plaats uw auto bijvoorbeeld op een vloer voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer nauwkeurig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogte-instelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van de auto, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De instelling van de dimlichten van zijn Volkswagen Transporter 5

Zodra uw auto op zijn plaats staat, zet u uw auto aan dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur wordt geprojecteerd. Zorg er met een waterpas voor dat beide delen van het kruis recht zijn. Stap vervolgens met uw auto achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van de taak zijn hier de eenvoudige stappen die moeten worden gevolgd:

 • Open uw motorkap, plaats de schroeven voor horizontale en verticale aanpassing van de lichten van uw Volkswagen Transporter 5 (ze zijn bijna altijd gemarkeerd, en die hierboven moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant regelen de horizontaliteit van de aanpassing).
 • Gebruik een doek of iets anders om het licht te verbergen waarop u de wijziging niet aanbrengt.
 • Als u de schroeven gebruikt om de horizontale wijziging aan te brengen, zou u het sterkste deel van de balk moeten hebben dat iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale manipulatie moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Controleer na de uitvoering of de instelling van het dimlicht van uw Volkswagen Transporter 5 consistent is op de weg, aarzel niet om te controleren of hij heeft gereden, in sommige gevallen kan hij bewegen.
Weiterlesen:
Lekkende injector op mijn Volkswagen Transporter 4, wat te doen?

Als je de mistlampen van je Volkswagen Transporter 5 wilt afstellen, lees dan de inhoud van ons artikel hierover.

Als je meer tutorials over de Volkswagen Transporter 5 nodig hebt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Transporter 5.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector