Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe stelt u uw dimlicht in op Volkswagen Transporter?

Of u nu het gevoel heeft dat u ‘s nachts niet goed genoeg kunt zien, of u nu te weinig of te veel verlichting vindt, in al deze omstandigheden is er maar één onderdeel van uw motorvoertuig dat de schuld krijgt: uw dimlicht. Hoewel deze correctie misschien eenvoudig lijkt dankzij het duimwiel op uw dashboard, is een hele correctie veel technischer dan deze eenvoudige manipulatie, en in de inhoud van dit artikel zullen we ontdekken hoe het dimlicht van uw Volkswagen Transporter afstellen? Hiervoor gaan we allereerst na waarom u uw verlichting moet afstellen en vervolgens hoe u het dimlicht van uw Volkswagen Transporter moet afstellen.

Waarom het dimlicht van uw Volkswagen Transporter instellen?

Dus laten we de inhoud van ons artikel beginnen met het punt van het aanpassen van de dimlichten van uw Volkswagen Transporter. Voor veel mensen zijn deze lampen voldoende afgesteld, en het lijkt erop dat ze ‘s nachts voldoende oplichten. Dit is echter niet constant het geval en kijkend naar deze instelling, ofwel omdat het dimlicht van uw Volkswagen Transporter niet goed oplicht, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak of te krachtig zijn is een verstandige beslissing .

Het dimlicht van uw Volkswagen Transporter afstellen voor de zekerheid is een verstandige beslissing.

Om te beginnen, de afstellen van de dimlichten van een Volkswagen Transporter moet worden gedaan om een ​​eenvoudige veiligheidsreden. Of het nu voor jou is, of voor de andere gebruikers die je tegenkomt tijdens je nachtelijke reizen. In werkelijkheid, als u niet genoeg ziet, bestaat het risico dat u een obstakel op de weg niet ziet of slecht anticipeert op een bocht. Als alternatief, als uw lichten te krachtig zijn, loopt u het risico de autobezitters voor u te verblinden en daarmee uzelf in gevaar te brengen. Het is daarom van fundamenteel belang voor anderen en ook voor u om uw parkeerlichten optimaal af te stellen.

Dimlicht van een Volkswagen Transporter instellen om juridische redenen

Naast veiligheid is er een wet die het vermogen regelt, de afstelling van dimlichten van auto’s, hier is wat het specificeert: heb tussen de 2 en 4 koplampen die minimaal 30 meter oplichten. Een andere verordening regelt het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756/EEG), die bepaalt dat de hoogte van de balk tussen 500 mm en 1200 mm van de grond moet zijn en dat ze minstens 600 mm uit elkaar moeten liggen.

Weiterlesen:
Koppeling slipt op mijn Volkswagen Transporter 5, wat te doen?

Hoe de dimlichten van een Volkswagen Transporter afstellen?

We gaan nu verder met de sectie die u het meest bezighoudt in de inhoud van dit artikel, hoe het dimlicht van zijn Volkswagen Transporter afstellen? Deze instelling kan een beetje ingewikkeld lijken, maar als u de instructies volgt, zou u het zonder al te veel moeite moeten kunnen doen.

Voorbereidingen voor het instellen van het dimlicht van een Volkswagen Transporter

Om te beginnen, moet u uw motorvoertuig instellen om uw dimlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen om toe te passen:

 • Plaats uw motorrijtuig bijvoorbeeld op een plek voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer zorgvuldig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogte-instelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van het motorvoertuig, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De instelling van de dimlichten van zijn Volkswagen Transporter

Zodra uw motorrijtuig in positie is, zet u uw auto aan dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Zorg ervoor dat beide delen van het kruis recht zijn. Stap dan terug met uw motorvoertuig tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van de procedure volgen hier de basisstappen:

 • Open uw motorkap, zoek de schroeven voor de horizontale en verticale afstelling van de lichten van uw Volkswagen Transporter (ze zijn gewoonlijk gemarkeerd, en die hierboven moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant passen de horizontaliteit van de aanpassing aan).
 • Gebruik een doek of iets anders om het licht te verbergen waarop u de correctie niet uitvoert.
 • Als u de schroeven gebruikt om de horizontale correctie uit te voeren, zou u het krachtigste deel van de balk moeten hebben dat iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale manipulatie moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, controleert u of de instelling van het dimlicht van uw Volkswagen Transporter consistent is op de weg, aarzel niet om te controleren of hij heeft gereden, soms kan hij bewegen.
Weiterlesen:
Servicelampje Volkswagen Transporter uitschakelen

Als u de mistlampen van uw Volkswagen Transporter wilt afstellen, blader dan door onze artikelinhoud over dit onderwerp.

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Transporter in de categorie Volkswagen Transporter.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector