Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe versnellingsbakolie op Volkswagen Passat vervangen?

Sommige onderhoudsacties, zoals het verversen van de motorolie, lijken voor de hand liggend en erg belangrijk, terwijl andere zoals het vervangen van de versnellingsbakolie van zijn Volkswagen Passat lijkt misschien minder natuurlijk. Vergis u echter niet, het vervangen van de versnellingsbak is net zo noodzakelijk als het vervangen van de motorolie. Deze inhoud beschrijft de functie van de versnellingsbakolie en vervolgens waarom het belangrijk is om de versnellingsbak van uw Volkswagen Passat te vervangen, en eindelijk, hoe de versnellingsbakolie van een Volkswagen Passat te vervangen .

Functie van versnellingsbakolie op een Volkswagen Passat

Daarom beginnen we onze inhoud met de functie van versnellingsbakolie op een Volkswagen Passat. Het doel van deze korte introductie is om u het voordeel van deze vloeistof te laten begrijpen, die zorgt voor de goede prestaties van uw auto. De versnellingsbak van uw auto heeft als missie demultiply het vermogen dat door de motoreenheid wordt overgedragen en stuur het terug naar uw wielen . Het is gemaakt van rondsels en versnellingen waarmee de wielen met verschillende snelheden kunnen draaien, afhankelijk van de bochten en de ingeschakelde versnelling. Het werkt met behulp van een as en een differentieel. Al deze onderdelen moeten sterk zijn smeren om goed te functioneren, de wrijving te beperken en de hoge temperaturen van de motorunit en wrijving te tolereren. Uw transmissieolie heeft een hoge viscositeit en zal de vorming van vijlsel of versnelling van het tandwiel voorkomen, het is dus van fundamenteel belang voor de goede werking van de versnellingsbak.

Weiterlesen:
Trilling van het rempedaal op Volkswagen Passat?

Waarom de versnellingsbakolie verversen van een Volkswagen Passat?

Nu zullen we het ontdekken wat heeft het voor zin om de versnellingsbakolie van uw Volkswagen Passat af te tappen?

Belang van versnellingsbakolie verversen Volkswagen Passat

Er zijn enkele interesses om de versnellingsbak van uw auto herhaaldelijk te vervangen, we zullen ze opsommen en hieronder beschrijven:

 • Na verloop van tijd verliest de olie zijn viscositeit door wrijving en temperatuurstijging, wat zal resulteren in minder smering van de tandwielen en rondsels en daardoor het risico loopt sommige ervan te breken.
 • Hetzelfde als viscositeit, tijd en temperatuurstijging verminderen de oliebestendigheid tot de temperatuur van de motoreenheid, Het zal dus veel gemakkelijker vloeibaar worden als de motor opwarmt, wat niet goed is voor je versnellingsbak.
 • Ophoping van metalen resten: Ten slotte, zelfs als je altijd een kwaliteitsolie hebt, is een versnellingsbak een element dat slijt en ijzervijlsel genereert met wrijving, de olie zal ze oppakken en als het te veel opbouwt, kunnen deze resten in versnellingen terechtkomen en breken.

Wanneer moet de versnellingsbakolie worden vervangen op een Volkswagen Passat?

Of u nu een automatische of handmatige versnellingsbakolie wilt verversen op Volkswagen Passat of sterk> het proces is niet vergelijkbaar, dealers geven echter geen kilometervoorstellen om de olie in uw versnellingsbak te vervangen, maar wanneer u een ingreep aan de versnellingsbak uitvoert, is het verstandig om deze te vervangen, anders zijn hier de redenen om te produceren die je in overweging neemt deze olie te vervangen.

Olie vervangen voor handgeschakelde versnellingsbak Volkswagen Passat

 • Versnellingen springen: u mist waarschijnlijk olie en u heeft mogelijk een versnellingsbakolielek. Raadpleeg onze inhoudspagina over versnellingsbaklekken op Volkswagen Passat voor meer informatie.
 • De versnellingsbak barst bij het schakelen: de olie heeft ongetwijfeld zijn viscositeit verloren en is te vloeibaar, waardoor de versnellingen vast komen te zitten.
 • Moeilijkheid om te schakelen: hetzelfde probleem als net daarvoor, de olie is zeker te vloeibaar.
Weiterlesen:
Hoe kan ik een olielek op mijn Volkswagen Passat repareren?

Automatische versnellingsbakolie vervangen

 • Een trage start van de neutrale positie naar de eerste: over het algemeen een viscositeitsprobleem.
 • Moeilijkheid of zelfs onmogelijkheid om te schakelen: gebrek aan olie

.

Hoe de versnellingsbakolie van een Volkswagen Passat vervangen?

Ten slotte, om deze inhoudspagina af te sluiten, zullen we u beschrijven hoe u de versnellingsbakolie van uw Volkswagen Passat kunt legen , het is gemakkelijker dan je zou denken, hier zijn de paar acties die je moet volgen om het goed te doen:

 • Verwarm je Volkswagen Passat ongeveer 10 minuten om een ​​vloeibare olie te krijgen, plaats hem plat op 4 standaards.
 • Installeer een opvangbak onder de aftapplug, open hem en maak hem goed schoon, want hij zal waarschijnlijk viezigheid verzamelen.
 • Laat alle olie eruit lopen totdat alles op is.
 • Plaats de dop terug en draai hem vast, en vul dan met een injectiespuit door de vuldop met de door de fabrikant aanbevolen dosis

Indien u wellicht nog bijkomende vragen heeft over de Volkswagen Passat, aarzel dan niet om onze Volkswagen Passat categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector