Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe versnellingsbakolie op Volkswagen Polo vervangen?

Sommige routineonderhoudsacties, zoals het verversen van de motorolie, lijken voor de hand liggend en fundamenteel, hoewel andere zoals het vervangen van de versnellingsbakolie van zijn Volkswagen Polo lijkt mogelijk minder automatisch te zijn. Maar vergis u niet, het vervangen van de versnellingsbak is net zo essentieel als het verversen van de motorolie. Deze inhoud legt de functie van de versnellingsbakolie uit en vervolgens waarom de versnellingsbak van uw Volkswagen Polo moet worden vervangen, en tenslotte, hoe de versnellingsbakolie van een Volkswagen Polo te vervangen .

Rol van versnellingsbakolie op een Volkswagen Polo

Dus beginnen we onze inhoud met de functie van versnellingsbakolie op een Volkswagen Polo. Het doel van deze korte introductie is om u het voordeel van deze vloeistof te laten begrijpen, die de goede prestaties van uw motorvoertuig verzekert. De versnellingsbak van uw auto heeft als missie demultiply het vermogen dat door de motor wordt overgedragen en stuur het terug naar uw wielen . Het is gemaakt van rondsels en versnellingen waarmee de wielen met verschillende snelheden kunnen draaien, afhankelijk van de bochten en de ingeschakelde versnelling. Het werkt met behulp van een as en een differentieel. Al deze onderdelen moeten sterk zijn smeren om correct te observeren, de wrijving te beperken en de hoge temperaturen van de motor en wrijving te tolereren. Uw transmissieolie heeft een hoge viscositeit en zal de vorming van vijlsel of versnelling van het tandwiel voorkomen, dus het is noodzakelijk om de versnellingsbak correct te laten werken.

Waarom de versnellingsbakolie van een Volkswagen Polo vervangen?

Nu zullen we ontdekken wat heeft het voor zin om de versnellingsbakolie van uw Volkswagen Polo af te tappen?

Voordeel van versnellingsbakolie verversen Volkswagen Polo

Er zijn enkele interesses om de versnellingsbak van uw motorvoertuig regelmatig te vervangen, we zullen ze opsommen en hieronder beschrijven:

 • Na verloop van tijd verliest de olie zijn viscositeit door wrijving en temperatuurstijging, wat zal resulteren in minder smering van de tandwielen en rondsels en daardoor het risico loopt sommige ervan te breken.
 • Hetzelfde als viscositeit, tijd en temperatuurstijging verminderen de oliebestendigheid tot de motortemperatuur, Het zal dus veel gemakkelijker vloeibaar worden als de motor opwarmt, wat niet goed is voor je versnellingsbak.
 • Ophoping van metalen resten: Tot slot, zelfs als je altijd een kwaliteitsolie hebt, is een versnellingsbak een element dat slijt en ijzervijlsel produceert met wrijving, de olie zal ze oppakken en als het te veel verzamelt, kunnen deze resten in versnellingen terechtkomen en breken.
Weiterlesen:
Hoe stel je de mistlampen van Volkswagen Polo 4 af?

Wanneer moet de versnellingsbakolie worden vervangen op een Volkswagen Polo?

Als u een automatische of handmatige versnellingsbakolie wilt verversen op Volkswagen Polo of sterk> het proces is niet vergelijkbaar, dealers geven echter geen kilometeraanbevelingen om de olie in uw versnellingsbak te vervangen, aan de andere kant wanneer u een interventie uitvoert op de versnellingsbak is het voordelig om deze te vervangen, in elk ander geval zijn hier de oorzaken om te produceren die u in overweging neemt om deze olie te vervangen.

Olie vervangen voor handgeschakelde versnellingsbak Volkswagen Polo

 • Versnellingen springen: je mist vrijwel zeker olie en je hebt mogelijk een versnellingsbakolielek, lees ons artikel over versnellingsbaklekken op Volkswagen Polo voor meer informatie.
 • De versnellingsbak barst als je schakelt: de olie heeft absoluut zijn viscositeit verloren en is te vloeibaar, waardoor de versnellingen vast komen te zitten.
 • Moeilijkheid om te schakelen: hetzelfde probleem als net daarvoor, de olie is zeker te vloeibaar.

Automatische versnellingsbakolie vervangen

 • Een trage start van de neutrale positie naar de eerste: vaak een viscositeitsprobleem.
 • Moeilijkheid of zelfs onmogelijkheid om te schakelen: gebrek aan olie

.

Hoe de versnellingsbakolie van een Volkswagen Polo vervangen?

Tot slot, om dit artikel af te sluiten, zullen we je uitleggen hoe u de versnellingsbakolie van uw Volkswagen Polo kunt legen , het is minder moeilijk dan u misschien denkt, hier zijn enkele richtlijnen waaraan u zich moet houden om het correct te doen:

 • Verwarm je Volkswagen Polo ongeveer 10 minuten om een ​​vloeibare olie te krijgen, plaats hem plat op 4 standaards.
 • Installeer een opvangbak onder de aftapplug, open deze en maak hem goed schoon, want hij verzamelt vrijwel zeker vijlsel.
 • Laat alle olie eruit lopen totdat alles op is.
 • Plaats de dop terug en draai hem vast, en vul dan met een spuit door de vuldop met de door de fabrikant aanbevolen dosis
Weiterlesen:
Hoe verander ik de zijspiegel van mijn Volkswagen Polo?

Als u meer informatie over de Volkswagen Polo wenst, ga dan naar onze categorie Volkswagen Polo.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector