Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe zet ik de airconditioning aan op een Volkswagen Passat?

Het is waarschijnlijk warm, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt een van de beste opties van uw Volkswagen Passat, airconditioning, gebruiken!

Bij de meeste motorvoertuigen is het geen moeilijke taak om de airconditioning aan te zetten, maar vandaag gaan we deze actie bekijken, die, hoewel gebruikelijk, voor beginners een beetje lastig kan zijn. Dus we zullen zien hoe de airconditioning op een Volkswagen Passat aan te zetten? Eerst zullen we zien hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Passat inschakelt en tot slot zullen we u enkele suggesties geven voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Volkswagen Passat ?

De airconditioning van uw Volkswagen Passat werkt op dezelfde manier als die van uw gezinskoelkast, in werkelijkheid werkt hij met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas) koude zal produceren. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste componenten die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Volkswagen Passat effectief werkt:

  • De compressor: Het is het belangrijkste onderdeel van uw airconditioning, het regelt de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit regelen.
  • De condensor: Deze kleine spoel heeft als doel, net als een radiator, het gas in temperatuur te laten dalen en weer vloeibaar te maken (55 graden).
  • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsventilator zal de onder druk staande vloeistof blootstellen aan een hoge temperatuur waardoor deze rechtstreeks in gas verandert en tijdens deze overgang zal koude ontstaan ​​die door de verdamper naar het passagierscompartiment wordt geleid.
Weiterlesen:
Hoe lees ik foutcode op Volkswagen Passat?

In feite werkt deze unit in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te creëren, zal het koelgas in staat worden gesteld om van toestand te veranderen, wat leidt tot de productie van warmte of koude. Jij nu weten hoe de airconditioning van uw Volkswagen Passat werkt.

Hoe zet je de airconditioning op Volkswagen Passat aan?

Laten we nu verder gaan naar het deel dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning op Volkswagen Passat aan te zetten ? Hoewel deze taak voor velen van jullie gemakkelijker is dan je denkt, zou het zonde zijn om er geen volledig gebruik van te maken omdat je niet weet hoe je hem moet inschakelen.

Zet de airconditioning handmatig aan op Volkswagen Passat

Er zijn twee soorten airconditioning op de Volkswagen Passat, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, deze stijl van de airconditioning op de Volkswagen Passat is wat we zouden kunnen bel het instapniveau. Het geeft je inderdaad geen toegang tot veel aanpassingen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto af te koelen. U kunt alleen de ventilatiesterkte en de temperatuur van de lucht die uw systeem blaast selecteren. Om de airconditioning van uw Volkswagen Passat in te schakelen, moet u de airconditioningknop van uw Volkswagen Passat inschakelen en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volkswagen Passat instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Volkswagen Passat

Eindelijk zullen we ontdekken hoe de automatische airconditioning op de Volkswagen Passat in te schakelen . Hoewel het proces vergelijkbaar is met handmatige airconditioning, zijn er enkele extra opties waarmee u met meer comfort van frisse lucht kunt genieten. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de gewenste temperatuur in de cabine te selecteren en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de keuze om de functie «Bi-Zone» te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt om verschillende temperaturen te selecteren volgens de zones van uw Volkswagen Passat. Om de automatische airconditioning van uw Volkswagen Passat in te schakelen, hoeft u alleen maar de A/C-knop van uw ventilatie-eenheid in te schakelen, vervolgens de gewenste temperatuur te selecteren en de airconditioning van uw Volkswagen Passat te laten werken.

Weiterlesen:
Kofferbak vastgelopen op Volkswagen Passat 7, wat kan ik doen?

Enkele aanbevelingen voor het gebruik van de airconditioning van uw Volkswagen Passat

Om af te sluiten, het laatste deel van ons document, nu u weet hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Passat moet inschakelen, zullen we u enkele praktische suggesties geven om het gebruik van uw airconditioning te verbeteren en te onderhouden:

    • Wanneer u aankomt in uw Volkswagen Passat die in de zon heeft gestaan, opent u eerst uw ramen tegelijk met de airconditioning om het teveel aan hete lucht af te voeren voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
    • In de wintermaanden kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger zal deze krachtiger zijn dan uw verwarmingssysteem.
    • Schakel de airconditioning in uw Volkswagen Passat 5 minuten voordat u de motor afzet uit om uw airconditioningcompressor te sparen en vochtgeurtjes in de passagiersruimte te voorkomen. In het geval dat u onaangename geuren heeft waargenomen die worden veroorzaakt door de airconditioning in uw Volkswagen Passat , aarzel dan niet om de inhoud van ons artikel over dit onderwerp te lezen

.

  • Schakel de airconditioning van uw Volkswagen Passat regelmatig in, zelfs in de winter, om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken.
  • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom bovendien niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Als u nog vragen heeft over de Volkswagen Passat, aarzel dan niet om onze Volkswagen Passat-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector