Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe zet ik de airconditioning aan op een Volvo S90?

Het is vrijwel zeker warm, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt gebruik maken van een van de beste eigenschappen van uw Volvo S90, airconditioning!

Bij de meeste auto’s is het inschakelen van de airconditioning geen moeilijke handeling, maar vandaag gaan we deze manipulatie bekijken, die, hoewel gewoon, een beetje lastig kan zijn voor beginners. Dus we zullen het ontdekken hoe zet ik de airconditioning aan op een Volvo S90? Eerst zullen we kijken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning van uw Volvo S90 inschakelt en tot slot geven we u enkele suggesties voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op de Volvo S90?

De airconditioning van uw Volvo S90 werkt op een vergelijkbare manier als die van uw koelkast, hij werkt eigenlijk met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas), koud zal produceren. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Volvo S90 effectief werkt:

 • De compressor: Het is het essentiële element van uw airconditioning, het regelt de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit regelen.
 • De condensor: Deze kleine spoel heeft als hoofddoel, zoals een radiator, om het gas in temperatuur te laten dalen en weer vloeibaar te maken (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze overgang koude zal genereren die door de verdamper in de passagiersruimte wordt gestuurd.
Weiterlesen:
Stoel zit vast Volvo S90 in positie

In feite werkt dit apparaat in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te creëren, zal het koelmiddelgas van staat kunnen veranderen, wat leidt tot de productie van warmte of koude. Jij nu weten hoe de airconditioning van uw Volvo S90 werkt.

Hoe zet je de airconditioning aan op de Volvo S90?

Laten we nu doorgaan naar de sectie die u het meest interesseert, hoe de airconditioning inschakelen op de Volvo S90? Hoewel dit proces voor velen van jullie niet moeilijk is, zou het jammer zijn om er niet volledig gebruik van te maken, omdat je niet weet hoe je het aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op de Volvo S90

Er zijn twee soorten airconditioning op de Volvo S90, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, dit type airconditioning op de Volvo S90 is wat we zouden kunnen bel de goedkope. Het geeft je eigenlijk niet toegang tot veel opties, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. U kiest gewoon het ventilatievermogen en de temperatuur van de lucht die uw systeem uitblaast. Om de airconditioning van uw Volvo S90 in te schakelen, moet u de A / C-knop van uw Volvo S90 aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volvo S90 instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Volvo S90

Tot slot zullen we zien hoe de automatische airconditioning op de Volvo S90 aan te zetten. Hoewel de benadering zeer dicht bij handmatige airconditioning ligt, zijn er enkele extra opties waarmee u met meer gemak van frisse lucht kunt genieten. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, kunt u bij automatische airconditioning de temperatuur kiezen die u in de cabine wilt hebben en het systeem reguleert zichzelf om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de keuze om de «Bi-Zone» -functie te gebruiken, die u de kans biedt om verschillende temperaturen te selecteren op basis van de zones van uw Volvo S90. Om de automatische airconditioning op uw Volvo S90 in te schakelen, hoeft u alleen maar de A / C-knop van uw ventilatieapparaat aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te kiezen en de airconditioning op uw Volvo S90 te laten.

Weiterlesen:
Hoe de nummerplaatlamp Volvo S90 vervangen?

Enkele adviezen over het gebruik van de airconditioning van uw Volvo S90

Eindelijk, laatste deel van onze inhoud, nu u begrijpt hoe u de airconditioning op uw Volvo S90 inschakelt, zullen we u enkele praktische suggesties geven om het gebruik van uw airconditioning te verbeteren en te behouden:

  • Wanneer u uw Volvo S90 binnenkomt die in de zon is blijven staan, opent u eerst uw ramen terwijl u dit doet om de overtollige warme lucht te verwijderen voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger zal deze efficiënter zijn dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Volvo S90 5 minuten voordat u de motor uitzet, uit om uw aircocompressor te behouden en vochtgeur in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur hebben gevonden die afkomstig is van de airconditioning in uw Volvo S90, aarzel dan niet om onze pagina over dit onderwerp te raadplegen

.

 • Zet de airconditioning van uw Volvo S90 regelmatig aan, ook in de winter, om hem effectief te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te veel afwijkt van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom bovendien niet rechtstreeks op je gezicht, maar op je armen of borst.

Als je meer tutorials over de Volvo S90 wilt, ga dan naar onze Volvo S90-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector