Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe zet ik de airconditioning aan op een Volvo V60?

Het is hoogstwaarschijnlijk de zomer, u heeft net een nieuwe auto aangeschaft en u wilt een van de beste eigenschappen van uw Volvo V60 gebruiken, namelijk airconditioning!

Bij de meeste auto’s is het inschakelen van de airconditioning geen moeilijke handeling, maar in dit artikel gaan we kijken naar dit proces, dat, hoewel eenvoudig, een beetje ingewikkeld kan zijn voor beginners. Dus we zullen het ontdekken hoe zet ik de airconditioning aan op een Volvo V60? Eerst zullen we kijken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Volvo V60 inschakelt en tot slot geven we u enkele suggesties voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op de Volvo V60?

De airconditioning van uw Volvo V60 werkt op dezelfde manier als die van uw koelkast, het is een feit dat hij werkt met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas), koud zal afgeven. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste componenten die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Volvo V60 correct werkt:

 • De compressor: Het is het essentiële element van uw airconditioningsysteem, het beheert de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit regelen.
 • De condensor: deze kleine spoel heeft als hoofddoel, zoals een radiator, om het gas in temperatuur te laten afnemen en weer vloeibaar te maken (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze direct in gas zal veranderen en tijdens deze omschakeling koude zal genereren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt gestuurd.
Weiterlesen:
Hoe Android Auto verbinden met Volvo V60?

In de praktijk werkt dit systeem in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te creëren, zal het koelgas de toestand kunnen wijzigen, wat resulteert in de productie van warmte of koude. Jij nu weten hoe de airconditioning van uw Volvo V60 werkt.

Hoe zet je de airconditioning aan op de Volvo V60?

Laten we nu doorgaan naar de sectie die u het meest interesseert, hoe zet ik de airconditioning aan op de Volvo V60? Hoewel dit proces voor de meesten van jullie eenvoudig genoeg is, zou het zonde zijn om er geen baat bij te hebben, omdat je niet weet hoe je het moet inschakelen.

Zet de airconditioning handmatig aan op de Volvo V60

Er zijn twee soorten airconditioning op de Volvo V60, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, deze vorm van de airconditioning op de Volvo V60 is wat we konden bel het instapniveau. Het geeft je inderdaad geen toegang tot veel aanpassingen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto op te frissen. U kunt alleen het ventilatievermogen en de temperatuur kiezen van de lucht die uw systeem uitblaast. Om de airconditioning van uw Volvo V60 in te schakelen, moet u de A / C-knop van uw Volvo V60 aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volvo V60 instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Volvo V60

Tot slot gaan we kijken hoe de automatische airconditioning op de Volvo V60 aan te zetten. Hoewel de techniek sterk lijkt op handmatige airconditioning, zijn er enkele extra opties waarmee u kunt profiteren van verfrissende lucht met meer comfort. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, kunt u met automatische airconditioning de temperatuur kiezen die u in de cabine wilt hebben en het systeem reguleert zichzelf om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de mogelijkheid om de «Bi-Zone» -functie te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt om verschillende temperaturen te kiezen op basis van de zones van uw Volvo V60. Om de automatische airconditioning op uw Volvo V60 in te schakelen, hoeft u alleen maar de A / C-knop van uw ventilatiesysteem aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te kiezen en de airconditioning op uw Volvo V60 te laten.

Weiterlesen:
Oplaadprobleem batterij Volvo V60, wat te doen?

Enkele adviezen over het gebruik van de airconditioning van uw Volvo V60

Om af te sluiten, laatste deel van ons document, nu u weet hoe u de airconditioning op uw Volvo V60 moet inschakelen, zullen we enkele praktische suggesties zien om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te onderhouden:

  • Wanneer u uw Volvo V60 binnenkomt die in de zon is blijven staan, opent u eerst uw ramen tegelijkertijd als de airconditioning om de overtollige warme lucht te verwijderen voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten presteren.
  • In de wintermaanden kunt u uw airconditioner gebruiken om de nevel van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger zal deze efficiënter zijn dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Volvo V60 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw aircocompressor te onderhouden en vochtgeur in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur hebben ontdekt die afkomstig is van de airconditioning in uw Volvo V60, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te lezen

.

 • Zet de airconditioning van uw Volvo V60 vaak aan, ook in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Als je meer handleidingen over de Volvo V60 nodig hebt, ga dan naar onze Volvo V60-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector