Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe zet ik de airconditioning aan op een Volvo XC60?

Het is zeker warm, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt een van de meest waardevolle mogelijkheden van uw Volvo XC60, airconditioning, gebruiken!

Bij de meeste auto’s is het inschakelen van de airconditioning geen lastige handeling, maar vandaag gaan we kijken naar deze manipulatie, die, hoewel heel gemakkelijk, een beetje lastig kan zijn voor beginners. Dus we zullen ontdekken hoe zet ik de airconditioning aan op een Volvo XC60? Eerst zullen we ontdekken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Volvo XC60 inschakelt en tot slot geven we u enkele aanbevelingen voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op de Volvo XC60?

De airconditioning van uw Volvo XC60 werkt op een identieke manier als die van uw koelkast, de waarheid is dat hij werkt met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas), koud zal produceren. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste componenten die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Volvo XC60 goed werkt:

 • De compressor: Het is het belangrijkste onderdeel van uw airconditioning, het beheert de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit regelen.
 • De condensor: Deze kleine spoel heeft als doel, net als een radiator, het gas in temperatuur te laten dalen en terug te laten keren naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze omschakeling koude zal produceren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt gestuurd.
Weiterlesen:
Mijn Volvo XC60 trekt naar rechts, wat moet ik doen?

In de praktijk werkt dit systeem in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te creëren, zal het koelgas de toestand kunnen wijzigen, waardoor warmte of koude wordt geproduceerd. Jij nu weten hoe de airconditioning van uw Volvo XC60 werkt.

Hoe zet je de airconditioning aan op de Volvo XC60?

Laten we nu verder gaan naar het gedeelte dat u het meest interesseert, hoe zet ik de airconditioning aan op de Volvo XC60? Hoewel deze taak voor de meesten van jullie niet moeilijk is, zou het jammer zijn om er geen baat bij te hebben, omdat je niet weet hoe je hem aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op de Volvo XC60

Er zijn twee soorten airconditioning op de Volvo XC60, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we beginnen met de meest populaire van de twee, de handmatige airconditioning, deze stijl van de airconditioning op de Volvo XC60 is wat we konden bel de goedkope. In feite geeft het je geen toegang tot veel aanpassingen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto op te frissen. U kunt alleen de ventilatie-intensiteit en de temperatuur van de lucht kiezen die uw systeem uitblaast. Om de airconditioning van uw Volvo XC60 in te schakelen, moet u de A / C-knop van uw Volvo XC60 aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volvo XC60 instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Volvo XC60

Eindelijk zullen we erachter komen hoe de automatische airconditioning op de Volvo XC60 aan te zetten. Hoewel de benadering zeer dicht bij handmatige airconditioning ligt, zijn er enkele extra opties waarmee u met veel meer gemak kunt genieten van verfrissende lucht. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, kunt u met automatische airconditioning de temperatuur kiezen die u in de cabine wilt hebben en het systeem reguleert zichzelf om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de mogelijkheid om de “Bi-Zone” -functie te gebruiken, waarmee u verschillende temperaturen kunt selecteren, afhankelijk van de zones van uw Volvo XC60. Om de automatische airconditioning op uw Volvo XC60 in te schakelen, hoeft u alleen maar de A / C-knop van uw ventilatiesysteem aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te kiezen en de airconditioning van uw Volvo XC60 te laten.

Weiterlesen:
Motor trilt op Volvo XC60, wat te doen?

Enkele aanbevelingen voor het gebruik van de airconditioning van uw Volvo XC60

Eindelijk, laatste deel van ons artikel, nu u begrijpt hoe u de airconditioning op uw Volvo XC60 inschakelt, zullen we u enkele praktische aanbevelingen geven om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te onderhouden:

  • Wanneer u uw Volvo XC60 binnengaat die in de zon is blijven staan, opent u eerst uw ramen tegelijkertijd als airconditioning om de overtollige warme lucht te verwijderen, voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • Tijdens de koude maanden kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, omdat deze door zijn luchtontvochtiger productiever is dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Volvo XC60 5 minuten voordat u de motor uitzet, uit om uw aircocompressor te sparen en vochtgeur in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur hebben ontdekt die afkomstig is van de airconditioning in uw Volvo XC60, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te raadplegen

.

 • Zet de airconditioning van uw Volvo XC60 vaak aan, ook in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar eerder op uw armen of borst.

Mocht u nog vragen hebben over de Volvo XC60, aarzel dan niet om onze Volvo XC60 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector