Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe zet ik de airconditioning aan op een Volvo XC90?

Het is zeker heet, u heeft net een nieuw motorvoertuig aangeschaft en u wilt gebruik maken van een van de zeer nuttige mogelijkheden van uw Volvo XC90, airconditioning!

Bij de meeste auto’s is het inschakelen van de airconditioning niet ingewikkeld om te bereiken, maar vandaag gaan we dit proces bekijken, dat, hoewel gewoon, een beetje ingewikkeld kan zijn voor beginners. Dus we zullen het ontdekken hoe zet ik de airconditioning aan op een Volvo XC90? Eerst zullen we kijken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning van uw Volvo XC90 inschakelt en tot slot geven we u enkele tips voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op de Volvo XC90?

De airconditioning van uw Volvo XC90 werkt op een zeer gelijkwaardige manier als die van uw koelkast, het is een feit dat het werkt met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de staat (vloeistof of gas), koud zal afgeven. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Volvo XC90 effectief werkt:

 • De compressor: Het is het essentiële onderdeel van uw airconditioningsysteem, het beheert de druk in uw circuit en het regelt de circulatie van vloeistoffen in het circuit.
 • De condensor: deze kleine spoel heeft als hoofddoel, zoals een radiator, het gas in temperatuur te laten afnemen en weer vloeibaar te maken (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze direct in gas zal veranderen en tijdens deze omschakeling koude zal genereren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt afgevoerd.
Weiterlesen:
Oranje licht Volvo XC90 die blijft branden

In de praktijk werkt dit apparaat in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelgas de toestand kunnen wijzigen, wat leidt tot de productie van warmte of koude. Jij nu weten hoe de airconditioning van uw Volvo XC90 werkt.

Hoe zet je de airconditioning aan op de Volvo XC90?

Laten we nu verder gaan naar het gedeelte dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning inschakelen op de Volvo XC90? Hoewel deze manipulatie voor velen van jullie eenvoudig genoeg is, zou het zonde zijn om er niet ten volle gebruik van te maken, omdat je niet weet hoe je hem aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op de Volvo XC90

Er zijn twee soorten airconditioning op Volvo XC90, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, deze vorm van de airconditioning op de Volvo XC90 is wat we konden bel de goedkope. In werkelijkheid geeft het je niet toegang tot veel instellingen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto op te frissen. U kunt alleen het ventilatievermogen en de temperatuur kiezen van de lucht die uw systeem uitblaast. Om de airconditioning van uw Volvo XC90 in te schakelen, moet u de A / C-knop van uw Volvo XC90 aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volvo XC90 instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Volvo XC90

Tot slot zullen we zien hoe de automatische airconditioning op de Volvo XC90 aan te zetten. Hoewel de techniek erg identiek is aan handmatige airconditioning, zijn er enkele extra opties waarmee u koude lucht met meer comfort kunt waarderen. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, kunt u bij automatische airconditioning de temperatuur kiezen die u in de cabine wilt hebben en het systeem reguleert zichzelf om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de mogelijkheid om de «Bi-Zone» -functie te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt om verschillende temperaturen te selecteren op basis van de zones van uw Volvo XC90. Om de automatische airconditioning op uw Volvo XC90 in te schakelen, hoeft u alleen maar de A / C-knop van uw ventilatieapparaat aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te kiezen en de airconditioning op uw Volvo XC90 te laten.

Weiterlesen:
Hoe parkeersensoren installeren op de Volvo XC90?

Enkele adviezen over het gebruik van de airconditioning van uw Volvo XC90

Om te eindigen, laatste deel van onze inhoudspagina, nu u begrijpt hoe u de airconditioning op uw Volvo XC90 inschakelt, zullen we u enkele praktische tips geven om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te onderhouden:

  • Wanneer u aankomt in uw Volvo XC90 die in de zon heeft gestaan, opent u eerst uw ramen terwijl u dit doet om de overtollige warme lucht te verwijderen voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten functioneren.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, omdat deze door zijn luchtontvochtiger krachtiger is dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Volvo XC90 5 minuten voordat u de motor uitzet, uit om uw aircocompressor te behouden en vochtgeur in het passagierscompartiment te voorkomen. Als u een onaangename geur hebt ontdekt die wordt veroorzaakt door de airconditioning in uw Volvo XC90, aarzel dan niet om onze inhoudspagina over dit onderwerp te bekijken

.

 • Schakel de airconditioning van uw Volvo XC90 regelmatig in, ook in de winter, om ervoor te zorgen dat deze effectief blijft werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Mocht u nog vragen hebben over de Volvo XC90, aarzel dan niet om onze Volvo XC90 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector