Automakeover.nl

Vragen en antwoorden
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Kun je Naan invriezen?

Als je van de Indiase keuken houdt, dan ben je waarschijnlijk geen onbekende voor naanbrood. Dit is een flatbread vergelijkbaar met een flatbread maar dan gezuurd met gist of een broodvoorgerecht. Naanbrood wordt vaak vers van de grill geserveerd en besprenkeld met boter. Het is zacht met een milde, deegachtige smaak, perfect om op tikka masala te smeren of gegrild vlees in te pakken!

Afgezien van het feit dat het een hoofdbestanddeel is, wordt naanbrood vaak als handelswaar gebruikt. Om deze reden wordt naanbrood vaak bij stoofschotels geserveerd.

Naanbrood is overal verkrijgbaar, maar als je te opgewonden bent geweest om die flatbread in te slaan, kun je Naan dan invriezen voor later gebruik? Het korte antwoord is ja, je kunt Naan invriezen.

Naanbrood heeft een korte levensduur. Het blijft slechts 3 tot 4 dagen vers als het in de voorraadkast wordt bewaard. Het moet 1 tot 2 weken in de koelkast worden bewaard en 2 tot 3 maanden in de diepvries.

Het probleem met naan is de delicate textuur van het brood. Naan heeft de neiging overdreven taai te worden als het niet goed wordt ingevroren en ontdooid. Afhankelijk van hoe je het flatbread hebt gemaakt, kan Naan soms kruimelig of papperig worden. Als je naanbrood wilt bewaren en zijn oorspronkelijke textuur en smaak wilt behouden, bekijk dan deze stapsgewijze handleiding:

Hoe naan te bevriezen?

Door een ongeopend pakje Naan in te vriezen, hoeft u het brood niet in een andere bak te doen. Steek het brood gewoon in de vriezer en dat is alles. Maar als je restjes of zelfgemaakte naan invriest, moet je eerst het flatbread klaarmaken.

Weiterlesen:
Wat kan internet doen?

Wacht voor zelfgemaakte of overgebleven naan tot het brood volledig is afgekoeld voordat u het klaarmaakt voor opslag. Zodra het brood is afgekoeld, leg je het een voor een in een bakblik bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat de broden elkaar niet raken voordat je ze in de vriezer legt. Lijn de bakvorm zo uit dat het flatbread niet kan wegglijden. Geef het brood ongeveer 2 tot 3 uur om in te vriezen.

Zodra Naan is ingevroren, pak je een luchtdichte bak, haal je het bevroren brood eruit en leg je de flatbreads voorzichtig een voor een in de bak. Sluit het deksel, schrijf de bewaardatum met een stift en steek het in de vriezer.

Naast het gebruik van een luchtdichte verpakking, worden ook hersluitbare plastic zakken aanbevolen om Naan in de vriezer te bewaren. Als je geen hersluitbare plastic zakken hebt, kun je het bevroren flatbread in aluminiumfolie wikkelen. Zorg ervoor dat het brood volledig bedekt is om vriesbrand te voorkomen.

Hoe naan ontdooien en opwarmen?

De beste manier om bevroren naan te ontdooien, is door het flatbread uit de vriezer naar de koelkast te verplaatsen. Je wilt het brood langzaam ontdooien zodat het niet klef wordt door de drastische temperatuurschommelingen. Laat het brood enkele uren tot een nacht ontdooien.

Er zijn verschillende manieren om naan op te warmen. Je kunt een magnetron gebruiken om het flatbread op te warmen (ongeveer 10-20 seconden), wees voorzichtig tijdens het opwarmen. Als je het te lang in de magnetron zet, wordt Naan taai of taai. Vergeet niet om samen met de naanplaat een kopje water in de magnetron te zetten. Tijdens het opwarmen zal de stoom uit het kopje water het brood zachter maken.

Weiterlesen:
Welke haarkleur tijdens het geven van borstvoeding?

Je kunt ook je ovenbroodrooster gebruiken om naan op te warmen. Begin met wat water over de naan te spuiten. Het extra vocht zorgt ervoor dat het brood niet uitdroogt bij het opwarmen. Steek de broodrooster in de oven en verwarm het brood 2 tot 3 minuten, afhankelijk van de gewenste dosering. Je kunt de naan ook in de oven opwarmen (5 minuten op 350 graden Fahrenheit), maar je moet oppassen dat het brood niet uitdroogt en taai wordt tijdens het opwarmen, anders kan de naan uitdrogen.

Als laatste kun je naan opwarmen in een koekenpan. Verhit de bakplaat tot middelhoog, bestrijk of bestrijk met boter en laat het naanbrood bruin worden.

Indiase gerechten zijn niet compleet zonder naan erbij. Nu je weet hoe je Naan moet invriezen, kun je deze flatbread bewaren voor later gebruik!

Ссылка на основную публикацию