Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasonde probleem op Volkswagen Rabbit

Moderne auto’s worden steeds voorgeladen met nieuwe technologieën. Naast het gebruiksgemak dat deze technologie met zich meebrengt, heeft technologie ook het voordeel dat brandstof wordt bespaard of dat de vervuiling door onze auto’s wordt verminderd. Dit is precies het onderwerp van ons artikel van de dag, we gaan kijken op de complicaties van de lambdasonde op Volkswagen Rabbit , wordt deze sensor ook wel genoemd zuurstof sensor een noodzakelijke rol speelt. Om erachter te komen, gaan we eerst uitzoeken waarvoor een lambdasonde wordt gebruikt, en vervolgens wat de complicaties van de lambdasonde zijn op Volkswagen Rabbit en hoe deze op te lossen.

Wat is een lambda-functie op Volkswagen Rabbit?

Dus we beginnen ons artikel met het belang van een lambdasonde op Volkswagen Rabbit , we zullen eerst kijken wat de rol is van deze sonde en vervolgens hoe deze functioneert.

Rol van een lambdasonde op Volkswagen Rabbit

Voor het eerst ontwikkeld door Volvo in de jaren zeventig, begon het op onze auto’s te verschijnen in de jaren negentig met de eerste EURO 1970-emissiespecificaties. Zo goed genoemd zuurstofsensor op Volkswagen Rabbit , het is zijn taak om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te regelen, hierdoor kan de motoreenheid het lucht / brandstofmengsel aanpassen om verminder de vervuiling van de auto en verlaag het brandstofverbruik van de auto.

Lambdasonde op Volkswagen Rabbit

Voordat u het andere uitlegt complicaties van lambdasonde op Volkswagen Rabbit , zullen we de werking ervan wat meer in hoofdlijnen bekijken, zodat u precies kunt ontdekken hoe het werkt en dus rustiger kunt nadenken over de correctie van een ermee verband houdend probleem.

Weiterlesen:
Knipperlichtprobleem Volkswagen Konijn, wat te doen?

Zoals we u hebben verteld, heeft een lambdasonde de taak het regelen van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Naïef zou men kunnen denken dat deze gegevens stroomopwaarts van de verbranding worden gemeten, maar het is integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er maar één lambdasonde nodig voor de katalysator, maar met de komst van meer drastische specificaties zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . De interesse is om meer exacte gegevens te hebben door de twee sondes te compileren. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine die in de motor wordt geïnjecteerd, aanpast om de verbranding te optimaliseren .

Lambdasonde probleem op Volkswagen Rabbit

.

Eindelijk gaan we nu de sectie aanvallen waarvan je duidelijk het meest enthousiast bent over dit artikel, hoe je verder moet gaan als je dat hebt een lambdasonde probleem op Volkswagen Rabbit . In een eerste stap zullen we ontdekken hoe een lambdasonde HS te vinden en in een tweede stap hoe het te veranderen.

Hoe te weten of een lambdasonde op Volkswagen Rabbit HS is

.

Het is noodzakelijk om te weten dat een lambdasonde over het algemeen beschikt een levensduur van 150 km , deze informatie kan variëren afhankelijk van het jaar van uw Volkswagen Rabbit, uw rijgedrag en de goede werking van uw motoreenheid. Een slecht onderhouden motoreenheid die onverbrande gassen afgeeft, kan uw lambdasonde volledig beschadigen. Een van de aanwijzingen die dat kan waarschuwen u voor een defecte lambdasonde op Volkswagen Rabbit het kan zijn dat het motorlampje gaat branden, als u het motorlampje van uw Volkswagen Rabbit wilt uitschakelen, denk dan niet twee keer na om ons speciale artikel te raadplegen voor de procedure die u moet volgen. De enige effectieve methode om er zeker van te zijn dat u heb een lambdasonde probleem op uw Volkswagen Konijn en om uw auto compleet te maken voor de diagnostische casus, denk daarom niet twee keer na om advies in te winnen bij onze gids die u uitlegt Volkswagen Rabbithoe lees je de foutcode van een Volkswagen Rabbit. Houd er rekening mee dat als u complicaties heeft met een van uw lambda-sensoren, de enige oplossing om ze te corrigeren het vervangen van de defecte sensor is.

Hoe een lambdasonde op Volkswagen Rabbit vervangen?

En eindelijk gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Volkswagen Rabbit , door te beschrijven hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Hoe pas je de mistlichten op Volkswagen Rabbit aan?

Het vervangen van een lambdasonde is vrij eenvoudig en u zult het zelf kunnen doen met een minimum aan gereedschappen en mechanische knowhow. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambdasondes die stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator aanwezig zijn te vervangen, want als een van hen defect is, dreigt de tweede u snel te laten vallen. Om het te vervangen, is het nodig om zet je Volkswagen Konijn op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw aangesloten, zou u geen complicaties meer moeten hebben met uw lambdasonde op Volkswagen Rabbit.

Als je meer handleidingen over de Volkswagen Rabbit nodig hebt, ga dan naar onze Volkswagen Rabbit-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector