Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasonde probleem op Volkswagen Routan

Recente auto’s zijn meer en meer uitgerust met nieuwe technologieën. Naast het gebruikscomfort dat het biedt, heeft technologie ook het voordeel dat brandstof wordt bespaard of de vervuiling door onze auto’s wordt verminderd. Dit is precies het onderwerp van onze artikelinhoud van de dag, we gaan kijken op de complicaties van de lambdasonde op Volkswagen Routan , deze sensor ook bekend als zuurstof sensor speelt een belangrijke functie. Om erachter te komen, gaan we eerst identificeren waarvoor een lambdasonde wordt gebruikt, en vervolgens wat de complicaties van de lambdasonde zijn op Volkswagen Routan en hoe deze op te lossen.

Wat is een lambda-taak op Volkswagen Routan?

Dus we beginnen ons artikel met het voordeel van een lambdasonde op Volkswagen Routan , we zullen eerst zien wat de functie van deze sonde is en vervolgens hoe deze werkt.

Rol van een lambdasonde op Volkswagen Routan

Het werd voor het eerst geproduceerd door Volvo in de jaren zeventig en begon in de jaren negentig op onze auto’s te verschijnen met de eerste EURO 1970-emissiespecificaties. Zo goed genoemd zuurstofsensor op Volkswagen Routan , het is zijn taak om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te regelen, hierdoor kan de motoreenheid het lucht / brandstofmengsel veranderen naar de vervuiling van de auto verminderen en het brandstofverbruik van de auto verminderen.

Lambdasonde-proces op Volkswagen Routan

Voordat ik je de verschillende beschrijf complicaties van lambdasonde op Volkswagen Routan , we zullen iets meer in hoofdlijnen kijken naar de werking ervan, zodat u precies kunt achterhalen hoe het werkt en dus seriever kunt nadenken over de correctie van een probleem dat daarmee samenhangt.

Weiterlesen:
Motorlicht blijft op Volkswagen Routan

Zoals we u hebben verteld, heeft een lambdasonde de taak het beheren van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Naïef zou men kunnen denken dat deze gegevens stroomopwaarts van de verbranding worden gemeten, maar het is integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er slechts één lambdasonde nodig vóór de katalysator, maar met de komst van meer drastische specificaties zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . Het voordeel is dat u meer exacte gegevens heeft door de twee sondes samen te stellen. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine in de motoreenheid zal aanpassen om de verbranding te verbeteren .

Lambdasonde probleem op Volkswagen Routan

.

Eindelijk gaan we nu het deel aanvallen waarvan u ongetwijfeld het meest enthousiast bent over dit artikel, wat u moet doen als u een lambdasondeprobleem op Volkswagen Routan . In een eerste stap komen we erachter hoe een lambdasonde HS te identificeren en in een tweede stap hoe het te veranderen.

Hoe te weten of een lambdasonde op Volkswagen Routan HS is

.

Het is belangrijk om te weten dat een lambdasonde over het algemeen beschikt een levensduur van 150 km , deze informatie kan variëren afhankelijk van het jaar van uw Volkswagen Routan, uw rijgedrag en de goede werking van uw motoreenheid. Een slecht onderhouden motoreenheid die onverbrande gassen afgeeft, kan uw lambdasonde volledig beschadigen. Een van de aanwijzingen die dat kan u informeren over een defecte lambdasonde op Volkswagen Routan het kan zijn dat het lampje van de motorunit gaat branden, als u het motorlampje van uw Volkswagen Touran wilt uitschakelen, denk dan niet twee keer na om advies in te winnen in ons speciale artikel om de te volgen procedure te bekijken. De enige effectieve manier om ervoor te zorgen dat u heb een lambdasonde probleem op uw Volkswagen Routan en om uw auto door te geven aan de diagnosekoffer, denk daarom niet twee keer na om onze gids te raadplegen die u uitlegt Volkswagen Routanhoe de foutcode van een Volkswagen Routan te lezen. Houd er rekening mee dat als u complicaties heeft met een van uw lambdasondes, de enige oplossing om deze te corrigeren is om de defecte sensor te vervangen.

Hoe een lambdasonde op Volkswagen Routan vervangen?

En tot slot gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Volkswagen Routan , door uit te leggen hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Hoe kan ik de batterij van mijn Volkswagen Routan-sleutelkaart vervangen?

De vervanging van een lambdasonde is vrij eenvoudig uit te voeren en u zult het zelf kunnen doen met een minimum aan gereedschap en mechanische kennis. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambdasondes die stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator aanwezig zijn te vervangen, want als een van hen defect is, dreigt de tweede u snel te laten vallen. Om het te vervangen, is dit vereist zet uw Volkswagen Routan op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw aangesloten, zou u geen complicaties meer moeten hebben met uw lambdasonde op Volkswagen Routan.

Mocht je nog andere vragen hebben over de Volkswagen Routan, aarzel dan niet om onze Volkswagen Routan categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector