Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasonde probleem op Volkswagen Tiguan

De nieuwste voertuigen worden in toenemende mate uitgerust met nieuwe technologieën. Naast het gebruiksgemak dat ze met zich meebrengen, heeft technologie ook het voordeel dat ze brandstof besparen of de vervuiling die door onze voertuigen vrijkomt, vermindert. Dit is precies het onderwerp van onze inhoudspagina van de dag, we gaan kijken bij de problemen van de lambdasonde op Volkswagen Tiguan , deze sensor ook bekend als zuurstof sensor een noodzakelijke rol speelt. Om erachter te komen, gaan we eerst uitzoeken waarvoor een lambdasonde wordt gebruikt, en vervolgens wat de problemen met de lambdasonde op Volkswagen Tiguan zijn en hoe ze kunnen worden opgelost.

Wat is een lambda-functie op Volkswagen Tiguan?

Dus we beginnen onze inhoud met het voordeel van een lambdasonde op Volkswagen Tiguan , we zullen eerst kijken wat de rol is van deze sonde en vervolgens hoe deze functioneert.

Rol van een lambdasonde op Volkswagen Tiguan

Het werd voor het eerst ontworpen door Volvo in de jaren zeventig en begon in de jaren negentig op onze auto’s te verschijnen met de eerste EURO 1970-emissie-eisen. Ook wel genoemd zuurstofsensor op Volkswagen Tiguan , het is zijn taak om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te regelen, hierdoor kan de motoreenheid het lucht / brandstofmengsel aanpassen aan de vervuiling van het motorvoertuig verminderen en het brandstofverbruik van de auto verminderen.

Lambdasonde op Volkswagen Tiguan

Voordat u het andere uitlegt problemen van lambda-sonde op Volkswagen Tiguan , zullen we de werking ervan wat meer in hoofdlijnen bekijken, zodat u precies kunt begrijpen hoe het werkt en dus seriever kunt nadenken over de correctie van een probleem dat daarmee verband houdt.

Weiterlesen:
Hete motor rammelt op mijn Volkswagen Tiguan

Zoals we u hebben uitgelegd, heeft een lambdasonde de taak van het regelen van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Men zou naïef kunnen aannemen dat deze gegevens vóór de verbranding worden gemeten, maar integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er slechts één lambdasonde nodig vóór de katalysator, maar met de komst van meer drastische eisen zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . Het voordeel is dat u over nauwkeurigere gegevens beschikt door de twee sondes te compileren. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine die in de motor wordt geïnjecteerd, zal wijzigen om de verbranding te optimaliseren .

Lambdasonde probleem op Volkswagen Tiguan

.

Eindelijk gaan we nu het deel aanvallen waarin u ongetwijfeld het meest geïnteresseerd bent in deze inhoud, wat te doen als u een lambdasonde probleem op Volkswagen Tiguan . In een eerste stap zullen we ontdekken hoe een lambdasonde HS te lokaliseren en in een tweede stap hoe het te veranderen.

Hoe te weten of een lambdasonde op Volkswagen Tiguan HS is

.

Het is noodzakelijk om te weten dat een lambdasonde over het algemeen beschikt een levensduur van 150 km Deze gegevens kunnen verschillen naargelang het jaar van uw Volkswagen Tiguan, uw rijstijl en de goede werking van uw motoreenheid. Een slecht onderhouden motoreenheid die onverbrande gassen afgeeft, kan uw lambdasonde voor altijd beschadigen. Een van de aanwijzingen die dat kan waarschuwen u voor een defecte lambdasonde op Volkswagen Tiguan het kan zijn dat het motorlampje gaat branden, als u het motorlampje van uw Volkswagen Tiguan wilt uitschakelen, aarzel dan niet om onze speciale inhoud te raadplegen om te zien aan welke procedure u zich moet houden. De enige effectieve techniek om ervoor te zorgen dat u heb een lambdasonde probleem op uw Volkswagen Tiguan en om uw auto door te geven aan de diagnose, aarzel dan niet om advies in te winnen in onze tutorial die u uitlegt Volkswagen Tiguanhoe lees je de foutcode van een Volkswagen Tiguan. Houd er rekening mee dat als u problemen heeft met een van uw lambda-sensoren, de enige remedie om ze op te lossen het vervangen van de defecte sensor is.

Hoe een lambdasonde op Volkswagen Tiguan veranderen?

En tot slot gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Volkswagen Tiguan , door uit te leggen hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Versnellingspooktrillingen op Volkswagen Tiguan?

De vervanging van een lambdasonde is vrij eenvoudig om te bereiken en u zult het zelf kunnen doen met een minimum aan gereedschap en mechanische knowhow. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambdasondes die stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator aanwezig zijn te vervangen, want als een van hen defect is, dreigt de tweede u snel te laten vallen. Om het te vervangen, is het nodig om zet uw Volkswagen Tiguan op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw aangesloten, zou u geen problemen meer moeten hebben met uw lambdasonde op Volkswagen Tiguan.

Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Tiguan, aarzel dan niet om onze Volkswagen Tiguan categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector