Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasonde probleem op Volvo S90

Recente auto’s worden steeds meer uitgerust met nieuwe technologieën. Naast het gebruiksgemak dat ze bieden, heeft technologie ook het voordeel dat ze brandstof besparen of de vervuiling die door onze auto’s vrijkomt, vermindert. Dit is precies het onderwerp van onze artikelinhoud van de dag, we gaan kijken bij de problemen van de lambdasonde op Volvo S90 , wordt deze sensor ook wel genoemd zuurstof sensor speelt een wezenlijk doel. Om erachter te komen, gaan we eerst vaststellen waarvoor een lambdasonde wordt gebruikt, en vervolgens wat de problemen met de lambdasonde op de Volvo S90 zijn en hoe deze kunnen worden opgelost.

Wat is een lambda-functie op de Volvo S90?

Dus we beginnen ons artikel met het belang van een lambdasonde op Volvo S90 zullen we eerst ontdekken wat de taak van deze sonde is en vervolgens hoe deze functioneert.

Rol van een lambdasonde op Volvo S90

Het werd voor het eerst gemaakt door Volvo in de jaren zeventig en begon in de jaren negentig op onze auto’s te verschijnen met de eerste EURO 1970-emissienormen. Zo goed genoemd zuurstofsensor op Volvo S90 , het is zijn taak om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te regelen, hierdoor kan de motor het lucht / brandstofmengsel veranderen vermindering van de vervuiling door het motorvoertuig en vermindering van het brandstofverbruik van de auto.

Lambdasonde procedure op Volvo S90

Voordat u het andere uitlegt problemen met lambdasonde op Volvo S90 , zullen we wat meer in hoofdlijnen kijken naar de werking ervan, zodat u precies kunt achterhalen hoe het werkt en dus seriever kunt nadenken over de correctie van een probleem dat daarmee verband houdt.

Weiterlesen:
Knipperlicht probleem Volvo S90, wat te doen?

Zoals we al zeiden, heeft een lambda-sonde de taak het beheren van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Men zou naïef kunnen denken dat deze gegevens stroomopwaarts van de verbranding worden bepaald, maar integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er slechts één lambdasonde nodig vóór de katalysator, maar met de komst van meer drastische normen zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . De interesse is om meer exacte gegevens te hebben door de twee sondes te compileren. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine in de motor aanpast om de verbranding te optimaliseren .

Lambdasonde probleem op Volvo S90

.

Eindelijk gaan we nu het deel aanvallen waarvan je zeker het meest enthousiast bent over dit artikel, hoe je ermee om moet gaan als je dat hebt een lambdasonde probleem op Volvo S90 . In een eerste stap zullen we zien hoe een lambdasonde HS te identificeren en in een tweede stap hoe het te veranderen.

Hoe te weten of een lambdasonde op de Volvo S90 HS is

.

Het is essentieel om te weten dat een lambdasonde over het algemeen beschikt een levensduur van 150 km , deze gegevens kunnen variëren afhankelijk van het jaar van uw Volvo S90, uw rijgedrag en de goede prestaties van uw motor. Een slecht onderhouden motor die onverbrande gassen afgeeft, kan uw lambdasonde volledig beschadigen. Een van de aanwijzingen die dat kan u waarschuwen voor een defecte lambdasonde op de Volvo S90 misschien gaat het motorlampje branden, als u het motorlampje van uw Volvo S90 wilt uitschakelen, aarzel dan niet om ons speciale artikel te raadplegen om de procedure te ontdekken waaraan u zich moet houden. De enige effectieve methode om ervoor te zorgen dat u heb een lambdasonde probleem op uw Volvo S90 en om uw auto te voltooien tot de diagnostische case, aarzel niet om onze tutorial te raadplegen waarin u wordt uitgelegd Volvo S90 hoe u de foutcode van een Volvo S90 kunt lezen. Houd er rekening mee dat als u problemen heeft met een van uw lambdasondes, de enige oplossing om deze op te lossen is om de defecte sensor te vervangen.

Hoe een lambdasonde op de Volvo S90 vervangen?

En eindelijk gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Volvo S90 , door te beschrijven hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Ruitenwisser zit vast op Volvo S90

De vervanging van een lambdasonde is vrij eenvoudig uit te voeren en u zult het zelf kunnen doen met een minimum aan gereedschappen en mechanische expertise. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambda-sensoren stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator te vervangen, want als een van hen defect is, loopt de tweede het risico u vrij snel te laten vallen. Om het te vervangen, is dit vereist zet uw Volvo S90 op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw aangesloten, zou u geen problemen meer moeten hebben met uw lambdasonde op de Volvo S90.

Kijk voor meer tips over de Volvo S90 in de categorie Volvo S90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector