Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasonde probleem op Volvo V60

De nieuwste auto’s worden steeds meer uitgerust met nieuwe technologieën. Naast het gebruiksgemak dat ze bieden, heeft technologie ook het voordeel dat ze brandstof besparen of de vervuiling van onze auto’s verminderen. Dit is precies het onderwerp van onze inhoud van de dag, we gaan kijken bij de problemen van de lambdasonde op Volvo V60 , deze sensor ook genoemd zuurstof sensor een noodzakelijke rol speelt. Om erachter te komen, gaan we eerst uitzoeken waar een lambdasonde voor wordt gebruikt, wat zijn de lambdasondeproblemen op de Volvo V60 en hoe deze op te lossen.

Wat is een lambda-doel op de Volvo V60?

Dus we beginnen onze inhoud met het voordeel van een lambdasonde op de Volvo V60 , zullen we eerst ontdekken wat het doel is van deze sonde en vervolgens hoe deze functioneert.

Rol van een lambdasonde op Volvo V60

Het werd voor het eerst ontworpen door Volvo in de jaren zeventig en begon in de jaren negentig op onze auto’s te verschijnen met de eerste EURO 1970-emissie-eisen. Zo goed genoemd zuurstofsensor op Volvo V60 , het doel is om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te regelen, hierdoor kan de motoreenheid het lucht / brandstofmengsel aanpassen om de vervuiling van de auto verminderen en het brandstofverbruik van de auto verminderen.

Lambdasonde bediening op Volvo V60

Voordat ik je de verschillende beschrijf problemen met lambdasonde op Volvo V60 , zullen we wat meer in hoofdlijnen kijken naar de werking ervan, zodat u precies kunt ontdekken hoe het functioneert en dus serener kunt nadenken over de correctie van een probleem dat daarmee samenhangt.

Weiterlesen:
Hoe remblokken van mijn Volvo V60 vervangen?

Zoals we al zeiden, heeft een lambda-sonde de taak het regelen van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Men zou naïef kunnen aannemen dat deze gegevens stroomopwaarts van de verbranding worden bepaald, maar integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er slechts één lambdasonde nodig voor de katalysator, maar met de komst van meer drastische eisen zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . Het voordeel is dat u meer exacte gegevens heeft door de twee sondes samen te stellen. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine in de motoreenheid zal aanpassen om de verbranding te optimaliseren .

Probleem met lambdasonde op Volvo V60

.

Eindelijk gaan we nu het deel aanvallen waarvan je absoluut het meest enthousiast bent over deze inhoud, wat te doen als je dat hebt een lambdasonde probleem op Volvo V60 . In een eerste stap zullen we ontdekken hoe een lambdasonde HS te vinden en in een tweede stap hoe deze te vervangen.

Hoe weet ik of een lambdasonde op de Volvo V60 een HS is

.

Het is noodzakelijk om te weten dat een lambdasonde over het algemeen beschikt een levensduur van 150 km , deze informatie kan variëren afhankelijk van het jaar van uw Volvo V60, uw rijgedrag en de goede werking van uw motoreenheid. Een slecht onderhouden motorunit die onverbrande gassen afgeeft, kan uw lambdasonde permanent beschadigen. Een van de aanwijzingen die dat kan u op de hoogte stellen van een defecte lambdasonde op de Volvo V60 het kan zijn dat het motorlampje gaat branden, als u het motorlampje van uw Volvo V60 wilt uitschakelen, aarzel dan niet om advies in te winnen bij onze speciale inhoud om de te volgen procedure te ontdekken. De enige effectieve manier om ervoor te zorgen dat u heb een lambdasonde probleem op uw Volvo V60 en om uw auto compleet te maken voor de diagnose, aarzel dan niet om onze gids te raadplegen die u uitlegt Volvo V60hoe lees je de foutcode van een Volvo V60. Houd er rekening mee dat als u problemen heeft met een van uw lambda-sensoren, de enige oplossing om ze op te lossen het vervangen van de defecte sensor is.

Hoe een lambdasonde op de Volvo V60 vervangen?

En eindelijk gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Volvo V60 , door te beschrijven hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Hoe de startonderbreker Volvo V60 uitschakelen?

De vervanging van een lambdasonde is vrij eenvoudig uit te voeren en u zult het zelf kunnen doen met een minimum aan gereedschap en mechanische knowhow. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambdasondes die stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator aanwezig zijn te vervangen, want als een van hen defect is, dreigt de tweede u vrij snel te laten vallen. Om het te vervangen, is dit vereist zet uw Volvo V60 op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw aangesloten, zou u geen problemen meer moeten hebben met uw lambdasonde op de Volvo V60.

Als je meer tutorials over de Volvo V60 nodig hebt, ga dan naar onze Volvo V60-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector