Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lambdasonde probleem op Volvo XC60

De nieuwste voertuigen worden meer en meer gebouwd met nieuwe technologieën. Naast het gebruikscomfort dat het biedt, heeft technologie ook het voordeel dat brandstof wordt bespaard of de vervuiling door onze voertuigen wordt verminderd. Dit is precies het onderwerp van onze artikelinhoud van de dag, we gaan kijken op de complicaties van de lambdasonde op Volvo XC60 , wordt deze sensor ook wel genoemd zuurstof sensor speelt een belangrijk doel. Om erachter te komen, gaan we eerst vaststellen waarvoor een lambdasonde wordt gebruikt, en vervolgens wat de complicaties van de lambdasonde op de Volvo XC60 zijn en hoe deze op te lossen.

Wat is een lambda-rol op de Volvo XC60?

Dus we beginnen onze inhoud met het voordeel van een lambdasonde op de Volvo XC60 , we zullen eerst zien wat het doel is van deze sonde en vervolgens hoe deze werkt.

Rol van een lambdasonde op Volvo XC60

Voor het eerst ontwikkeld door Volvo in de jaren 1970, begon het op onze auto’s te verschijnen in de jaren 1990 met de eerste EURO 1-emissie-eisen. Ook wel genoemd zuurstofsensor op Volvo XC60 , het is zijn taak om de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen te regelen, hierdoor kan de motoreenheid het lucht / brandstofmengsel veranderen naar verminder de vervuiling van de auto en verlaag het brandstofverbruik van de auto.

Lambdasonde op Volvo XC60

Voordat ik je de verschillende beschrijf complicaties van lambdasonde op Volvo XC60 , zullen we wat meer in hoofdlijnen kijken naar de werking ervan, zodat u precies kunt achterhalen hoe het werkt en dus rustiger kunt nadenken over de correctie van een probleem dat daarmee samenhangt.

Weiterlesen:
Het lampje van de brandstofmeter blijft branden op mijn Volvo XC60, wat te doen?

Zoals we u hebben uitgelegd, heeft een lambdasonde de taak van het regelen van de hoeveelheid zuurstof in de uitlaatgassen . Men zou naïef kunnen denken dat deze gegevens stroomopwaarts van de verbranding worden gemeten, maar integendeel gemeten bij de motoruitlaat . Met de EURO 1-norm was er slechts één lambdasonde nodig voor de katalysator, maar met de komst van meer drastische eisen zijn er nu 2 lambdasondes, één voor en één na de katalysator . Het voordeel is dat u over nauwkeurigere gegevens beschikt door de twee sondes te compileren. Deze gegevens worden naar de ECU gestuurd, die de hoeveelheid lucht en benzine in de motoreenheid zal aanpassen om de verbranding te optimaliseren .

Lambdasonde probleem op Volvo XC60

.

Eindelijk gaan we nu het deel aanvallen waarvan je zeker het meest enthousiast bent over deze inhoud, wat te doen als je dat hebt een lambdasonde probleem op Volvo XC60 . In een eerste stap zullen we zien hoe een lambdasonde HS te lokaliseren en in een tweede stap hoe het te veranderen.

Hoe weet ik of een lambdasonde op de Volvo XC60 HS is

.

Het is belangrijk om te weten dat een lambdasonde over het algemeen beschikt een levensduur van 150 km , deze gegevens kunnen variëren afhankelijk van het jaar van uw Volvo XC60, uw rijgedrag en de goede werking van uw motoreenheid. Een slecht verzorgde motoreenheid die onverbrande gassen afgeeft, kan uw lambdasonde volledig beschadigen. Een van de aanwijzingen die dat kan u waarschuwen voor een defecte lambdasonde op de Volvo XC60 het kan zijn dat het motorlampje gaat branden, als u het motorlampje van uw Volvo XC60 wilt uitschakelen, aarzel dan niet om onze speciale inhoud te bezoeken om te zien aan welke procedure u zich moet houden. De enige effectieve methode om er zeker van te zijn dat u heb een lambdasonde probleem op uw Volvo XC60 en om uw auto compleet te maken voor de diagnose, aarzel dan niet om advies in te winnen in onze tutorial die u uitlegt Volvo XC60hoe lees je de foutcode van een Volvo XC60. Houd er rekening mee dat als u complicaties heeft met een van uw lambda-sensoren, de enige oplossing om ze te corrigeren het vervangen van de defecte sensor is.

Hoe een lambdasonde op de Volvo XC60 vervangen?

En tot slot gaan we ons concentreren op de correctie van lambdasondeproblemen op Volvo XC60 , door te beschrijven hoe vervang een lambda sensor.

Weiterlesen:
Waar koelmiddel in Volvo XC60?

Het vervangen van een lambdasonde is vrij eenvoudig en u kunt het zelf doen met een minimum aan gereedschappen en mechanische expertise. EEN lambdasonde is tussen 25 en 50 € waard , is het beter om de 2 lambda-sensoren stroomopwaarts en stroomafwaarts van uw katalysator te vervangen, want als een van hen defect is, loopt de tweede het risico u vrij snel te laten vallen. Om het te vervangen, is dit vereist zet uw Volvo XC60 op kaarsen en op het niveau van je katalysator schroef uw sondes los, koppel ze los, sluit ze opnieuw aan en schroef de nieuwe vast . Eenmaal opnieuw aangesloten, zou u geen complicaties meer hoeven te hebben met uw lambdasonde op de Volvo XC60.

Kijk voor meer tips over de Volvo XC60 in de categorie Volvo XC60.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector