Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Volkswagen Passat 7, wat te doen?

Als u op de hoogte bent van ongebruikelijke tekens op uw voertuig, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarlijks budget en plotselinge pechgevallen verlagen de rekening niet. Dus wat als je het gevoel hebt dat je een lekkende injector op uw Volkswagen Passat 7? U heeft het waarschijnlijk ontdekt dankzij zwarte / olieachtige druppels langs uw motoreenheid, of een onrustig stationair toerental of vreemde zwarte rook. Deze drie manifestaties zijn de belangrijkste signalen van een lekkende injector. Aangezien deze storing ernstigere motorproblemen met uw auto kan veroorzaken, hebben we besloten deze inhoud samen te stellen om u te helpen het defect van een lekkende injector te bevestigen en op de juiste manier op te lossen. Om dit te bereiken, kijken we eerst naar de casus van: benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren Volkswagen Passat 7.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Passat 7 . benzine

Het is essentieel om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, in feite maakt het verschil in verbranding tussen deze twee typen motoren de injectie anders. Het grootste verschil zit hem in de druk die de injectoren ervaren, bij een benzinemotor zal deze variëren tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een Volkswagen Passat 7 op benzine: de verschillende lekken

Opgemerkt dat injectorlekken op een Volkswagen Passat 7 uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Desalniettemin zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is mogelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het gedeelte dat is gekoppeld aan de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek krijgen dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, deze zal verschijnen vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Volkswagen Passat 7

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem zorgt voor een zeer hoge druk in de motor, net als de verstuivers. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op Volkswagen Passat 7 diesel: de verschillende lekken

Bij lekkende dieselinjectoren op uw Volkswagen Passat 7zijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatleiding die na verloop van tijd zal vervormen, in de meeste gevallen zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, betreft deze lekkage het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer is de injector die op uw Volkswagen Passat 7 lekt het gevolg van een O-ring of zijn plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest hinderlijke, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten ervaren.

 • Als u na controle olielekkage heeft maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan om door deze inhoud te bladeren op de aanwezigheid van olielekkage op uw Volkswagen Passat 7.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Passat 7, hoe het lek te verhelpen

En als laatste gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak wordt een lek, zoals we eerder hebben gezien, in verband gebracht met een versleten afdichting als gevolg van de opgelopen druk. Maar denk dat de druk in het circuit enorm is, zeker bij dieselmotoren. U zult dus enkele veiligheidsmaatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak worden beperkt tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Zoek de bron van het lek
 • Demonteer de betreffende injector
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle situaties zijn deze interventies niet specifiek complex, maar als u de minste onzekerheid heeft over de behandeling van uw injector die lekt op uw Volkswagen Passat 7, raden we u aan dichter bij uw automonteur te komen om slechte behandeling te voorkomen die aanzienlijk zou kunnen zijn schade toebrengen aan de staat van uw Volkswagen Passat 7.

Als u nog vragen heeft over de Volkswagen Passat 7, aarzel dan niet om onze Volkswagen Passat 7-categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
GPS Volkswagen Passat werkt niet Volkswagen Passat
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector