Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Volkswagen Routan, wat te doen?

Wanneer u alert bent op onregelmatige signalen op uw voertuig, bent u terecht bezorgd, want een auto vertegenwoordigt een groot jaarbudget en onvoorziene pechgevallen verlagen de rekening niet. Dus wat als je het gevoel hebt dat je een lekkende injector op uw Volkswagen Routan? U bent er waarschijnlijk achter gekomen dankzij zwarte / olieachtige druppels langs uw motormotor, onrustig stationair draaien of ongebruikelijke zwarte rook. Deze drie symptomen zijn de belangrijkste indicatoren van een lekkende injector. Aangezien deze storing grotere motorproblemen bij uw auto kan veroorzaken, hebben we besloten deze inhoudspagina te produceren om u te helpen de storing van een lekkende injector te valideren en deze op de juiste manier aan te pakken. Om dit te doen, zullen we eerst de omstandigheid van onderzoeken benzine injectoren en dan die van diesel injectoren Volkswagen Routan.

Lekkende injector op mijn benzine Volkswagen Routan

Het is essentieel om te weten dat de injectoren van benzine- en dieselmotoren anders zijn, het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren maakt de injectie anders. Het grootste verschil zit in de druk die de injectoren ervaren, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een Volkswagen Routan benzine: De verschillende lekken

Dat moet bekend zijn injectorlekken op een Volkswagen Routan uitgerust met een benzinemotor komen vrij zelden voor. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Er zijn echter twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is mogelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is aangesloten op de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Ten slotte kunt u een lek ervaren dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, dit komt van de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Volkswagen Routan

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Deze verbrandingsprocedure zorgt voor een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Volkswagen Routan: De verschillende lekken

In het geval van lekkende dieselverstuivers op uw Volkswagen Routanzijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die na verloop van tijd zal vervormen, meestal bevindt het lek zich op het klempunt.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de verstuiver, dit keer wordt de verstuiver die lekt op uw Volkswagen Routan veroorzaakt door een O-ring of door een lekkende plastic punt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest irritante, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten tegenkomen.

 • Als u na controle heeft gecontroleerd dat er olie lekt maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan deze inhoudspagina te lezen over het bestaan ​​van olie die lekt op uw Volkswagen Routan.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Routan, hoe het lek te verhelpen

En tot slot gaan we uitchecken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Heel vaak is een lek, zoals we eerder hebben gezien, verbonden met een versleten afdichting als gevolg van de geleden druk. Maar denk dat de druk in het circuit enorm is, vooral bij dieselmotoren. U moet dus enkele voorzorgsmaatregelen nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Dekt u af om het risico op morsen van brandstof te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak beperkt blijven tot het vervangen van de afdichtingen die zijn mislukt:

 • Identificeer de bron van het lek
 • Demonteer de betreffende injector
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet het geheel weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel volgens de normen van de fabrikant.

In alle gevallen zijn deze interventies niet automatisch erg moeilijk, maar als je de kleinste onzekerheid hebt in de behandeling van je injector die lekt op je Volkswagen Routan, raden we je aan om dichter bij je monteur te komen om slechte bediening te voorkomen die aanzienlijke schade zou kunnen veroorzaken de staat van uw Volkswagen Routan.

Als je meer handleidingen over de Volkswagen Routan nodig hebt, ga dan naar onze Volkswagen Routan-categorie.

Weiterlesen:
Hoe pas je de mistlichten op Volkswagen Routan aan?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector