Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Volkswagen T-roc, wat te doen?

Mocht u op de hoogte worden gesteld van ongebruikelijke tekens op uw auto, dan maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een groot jaarbudget en onvoorziene storingen verlagen de kosten niet. Dus wat als je het gevoel hebt dat je een lekkende injector op uw Volkswagen T-roc? U heeft het vrijwel zeker ontdekt dankzij zwarte / olieachtige druppels langs uw motormotor, of een gestoord stationair toerental of ongewone zwarte rook. Deze drie ziekteverschijnselen zijn de belangrijkste signalen van een lekkende injector. Aangezien dit probleem kan leiden tot ernstigere problemen met de motor van uw auto, hebben we ervoor gekozen om deze inhoud te schrijven om u te helpen het defect van een lekkende injector te valideren en correct af te handelen. Om dit te bereiken, zullen we in eerste instantie kijken naar de omstandigheden van: benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren Volkswagen T-roc.

Lekkende injector op mijn benzine Volkswagen T-roc

Het is van vitaal belang om te weten dat de injectoren van benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, de waarheid is dat het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie duidelijk maakt. Het belangrijkste verschil ligt in de druk die de injectoren ondergaan, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Volkswagen T-roc: de verschillende lekken

Dat moet worden vermeld injectorlekken bij een Volkswagen T-roc uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is denkbaar dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het gedeelte dat is aangesloten op de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Ten slotte kunt u een lek ervaren dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, deze zal verschijnen vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Volkswagen T-roc

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Deze verbrandingsprocedure genereert een zeer hoge druk in de motor, evenals de injectoren. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Volkswagen T-roc: de verschillende lekken

In het geval van lekkende dieselinjectoren op uw Volkswagen T-roczijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dergelijke gevallen is het een inlaatleiding die na verloop van tijd zal vervormen, over het algemeen zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, dit keer is de injector die lekt op uw Volkswagen T-roc een gevolg van een O-ring of zijn plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest lastige, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten ervaren.

 • Als u na onderzoek olielekkage heeft maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan om door deze inhoud te bladeren over het bestaan ​​van olielekkage op uw Volkswagen T-roc.

Lekkende injector op mijn Volkswagen T-roc, hoe het lek te verhelpen

En tot slot gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak wordt een lek, zoals we eerder hebben gezien, in verband gebracht met een versleten afdichting vanwege de opgelopen druk. Maar bedenk dat de druk in het circuit enorm is, zeker bij dieselmotoren. U zult dus enkele veiligheidsmaatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, is het vaak beperkt tot het vervangen van de verzegelde zegels:

 • Zoek de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel volgens de normen van de fabrikant.

In alle gevallen zijn deze ingrepen niet bijzonder moeilijk, maar als u de minste onzekerheid heeft over de behandeling van uw injector die lekt op uw Volkswagen T-roc, raden we u aan dichter bij uw monteur te komen om slechte manipulatie te voorkomen die zou kunnen de toestand van uw Volkswagen T-roc ernstig schaden.

Als je meer handleidingen over de Volkswagen T-roc wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen T-roc.

Weiterlesen:
Prijs remschijf vervangen voor Volkswagen T-roc ?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector