Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Volkswagen Tiguan, wat te doen?

In het geval dat u abnormale tekens op uw auto opmerkt, maakt u zich zorgen, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarlijks budget en verrassende defecten verminderen de rekening niet. Dus wat als u denkt dat u een lekkende injector op uw Volkswagen Tiguan? Je bent er bijna zeker achter gekomen dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motormotor, een onrustig stationair draaien of abnormale zwarte rook. Deze drie ziekteverschijnselen zijn de belangrijkste tekenen van een lekkende injector. Aangezien dit probleem uw motor ernstigere motorproblemen kan bezorgen, hebben we ervoor gekozen dit artikel te publiceren om u te helpen de storing van een lekkende injector te bevestigen en deze op de juiste manier aan te pakken. Om dit te doen, zullen we eerst kijken naar de omstandigheid van benzine-injectoren en dan die van diesel-injectoren Volkswagen Tiguan.

Lekkende injector op mijn benzine Volkswagen Tiguan

Het is essentieel om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, in werkelijkheid maakt het verschil in verbranding tussen deze twee typen motoren de injectie anders. Het belangrijkste verschil zit in de druk die de injectoren ervaren, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een Volkswagen Tiguan benzine: De verschillende lekken

Dat moet worden vermeld injectorlekken op een Volkswagen Tiguan die is uitgerust met een benzinemotor komen niet vaak voor. Dit wordt veroorzaakt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Desalniettemin zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is mogelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenkant van de injector, dit is het onderdeel dat aan de brandstofrail is bevestigd, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Ten slotte kunt u een lek krijgen dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, dit zal optreden vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Volkswagen Tiguan

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem genereert een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Volkswagen Tiguan: De verschillende lekken

In het geval van lekkende dieselverstuivers op uw Volkswagen Tiguanzijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die na verloop van tijd zal vervormen, meestal bevindt het lek zich op het klempunt.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer zal de injector die lekt op uw Volkswagen Tiguan een gevolg zijn van een O-ring of een lekkende plastic punt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest lastige, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en een compressieverlies moeten voelen.

 • Als u na onderzoek olie lekt, maar het komt niet van uw injectoren, raden we u aan dit artikel te lezen over het bestaan ​​van olielekkage op uw Volkswagen Tiguan.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Tiguan, hoe het lek te verhelpen

En tot slot gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Zoals we eerder hebben gezien, gaat een lek vaak gepaard met een versleten afdichting als gevolg van de geleden druk. Maar denk dat de druk in het circuit enorm is, vooral bij dieselmotoren. U zult dus enkele veiligheidsmaatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat het werk is voltooid …
 • Dekt u af om het risico op morsen van brandstof te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Met betrekking tot het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak worden beperkt tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Situeer de bron van het lek
 • Demonteer de betreffende injector
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet het geheel weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle situaties zijn deze ingrepen niet automatisch moeilijk, maar als u de minste aarzeling heeft bij de behandeling van uw injector die lekt op uw Volkswagen Tiguan, raden we u aan om dichter bij uw reparatiewerkplaats te komen om slechte behandeling te voorkomen die ernstig schadelijk zou kunnen zijn de staat van uw Volkswagen Tiguan.

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Tiguan in de categorie Volkswagen Tiguan.

Weiterlesen:
Volkswagen Tiguan die alleen accelereert
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector