Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Volkswagen Touareg, wat te doen?

Telkens wanneer u op de hoogte wordt gebracht van ongebruikelijke symptomen aan uw auto, bent u terecht geïntrigeerd, omdat een auto een enorm jaarlijks budget vertegenwoordigt en onverwachte storingen de kosten niet verlagen. Dus wat als je voelt dat je een lekkende injector op uw Volkswagen Touareg? Je hebt het vrijwel zeker ontdekt dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motormotor, of een verstoord stationair toerental of onconventionele zwarte rook. Deze drie ziekteverschijnselen zijn de belangrijkste symptomen van een lekkende injector. Omdat deze storing ernstigere motorcomplicaties voor uw auto kan veroorzaken, hebben we besloten deze inhoud samen te stellen om u te helpen het defect van een lekkende injector te voorkomen en deze op de juiste manier te behandelen. Om dit te bereiken, zullen we allereerst kijken naar de omstandigheden van: benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren Volkswagen Touareg.

Lekkende injector op mijn benzine Volkswagen Touareg

Het is cruciaal om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, eigenlijk maakt het verschil in verbranding tussen deze twee typen motoren de injectie anders. Het belangrijkste verschil zit in de druk die de injectoren ervaren, op een benzinemotor zal deze variëren tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Volkswagen Touareg: de verschillende lekken

Dat moet gezegd worden injectorlekken bij een Volkswagen Touareg uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is mogelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenkant van de injector, dit is het onderdeel dat aan de brandstofrail is bevestigd, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek tegenkomen dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, dit zal optreden vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Volkswagen Touareg

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Deze verbrandingsprocedure produceert een zeer hoge druk in de motor, evenals de injectoren. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Volkswagen Touareg: de verschillende lekken

In het geval van lekkende dieselinjectoren op uw Volkswagen Touaregzijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die na verloop van tijd zal vervormen, meestal bevindt het lek zich op het klempunt.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al doet vermoeden, betreft deze lekkage het beheer van de brandstofretour in de injector, dit keer is de injector die lekt op uw Volkswagen Touareg een gevolg van een O-ring of zijn plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest hinderlijke, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten tegenkomen.

 • Als u na onderzoek olielekkage heeft maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan om door deze inhoud te bladeren op de aanwezigheid van olielekkage op uw Volkswagen Touareg.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Touareg, hoe het lek te verhelpen

En eindelijk gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak is een lek, zoals we eerder hebben gezien, gekoppeld aan een versleten afdichting als gevolg van de te verduren druk. Maar bedenk dat de druk in het circuit enorm is, zeker bij dieselmotoren. U zult dus enkele veiligheidsmaatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er werkzaamheden worden uitgevoerd …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Met betrekking tot het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak beperkt zijn tot het verwisselen van de afdichtingen die zijn mislukt:

 • Ontdek de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet het geheel weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle situaties zijn deze interventies niet onvermijdelijk moeilijk, maar als u de minste aarzeling heeft bij de behandeling van uw injector die lekt op uw Volkswagen Touareg, raden we u aan dichter bij uw motormonteur te komen om slechte behandeling te voorkomen die ernstig letsel zou kunnen veroorzaken de staat van uw Volkswagen Touareg.

Voor meer tips over de Volkswagen Touareg kunt u een kijkje nemen in de categorie Volkswagen Touareg.

Weiterlesen:
Hoe zijspiegels inklappen op een Volkswagen Touareg?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector