Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Volkswagen Touran 2, wat te doen?

Mocht u alert zijn op onregelmatige tekens op uw auto, dan maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarbudget en onvoorziene storingen verlagen de kosten niet. Dus wat als je voelt dat je een lekkende injector op uw Volkswagen Touran 2? Je hebt het waarschijnlijk ontdekt dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motor, of een onrustig stationair toerental of ongewone zwarte rook. Deze drie symptomen zijn de belangrijkste tekenen van een lekkende injector. Aangezien dit probleem kan leiden tot grotere motorproblemen van uw auto, dachten we dat we deze inhoudspagina zouden maken om u te helpen het defect van een lekkende injector te bevestigen en correct af te handelen. Om dit te doen, zullen we eerst kijken naar de omstandigheid van: benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren Volkswagen Touran 2.

Lekkende injector op mijn benzine Volkswagen Touran 2

Het is van fundamenteel belang om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, eigenlijk maakt het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie anders. Het grootste verschil zit hem in de druk die de injectoren ervaren, bij een benzinemotor zal deze variëren tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Volkswagen Touran 2: De verschillende lekken

Dat moet gezegd worden injectorlekken bij een Volkswagen Touran 2 uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is aannemelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het gedeelte dat aan de brandstofrail is bevestigd, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek ervaren dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, dit zal optreden vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Volkswagen Touran 2

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Deze verbrandingsprocedure produceert een zeer hoge druk in de motor, evenals de injectoren. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Volkswagen Touran 2: De verschillende lekken

In het geval van lekkende dieselinjectoren op uw Volkswagen Touran 2zijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dergelijke gevallen is het een inlaatpijp die op de lange termijn zal vervormen, meestal zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al doet vermoeden, betreft deze lekkage het beheer van de brandstofretour in de injector, dit keer is de injector die lekt op uw Volkswagen Touran 2 het gevolg van een O-ring of zijn plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest lastige, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten vinden.

 • Als u na onderzoek olielekkage heeft maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan deze inhoudspagina te lezen over het bestaan ​​van olielekkage op uw Volkswagen Touran 2.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Touran 2, hoe het lek te verhelpen

En tot slot gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak wordt een lek, zoals we eerder hebben gezien, in verband gebracht met een versleten afdichting als gevolg van de opgelopen druk. Maar bedenk dat de druk in het circuit enorm is, zeker bij dieselmotoren. U zult dus enkele veiligheidsmaatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Met betrekking tot het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak worden beperkt tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Zoek de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle situaties zijn deze interventies niet bijzonder moeilijk, maar als u de minste twijfel heeft over de behandeling van uw injector die lekt op uw Volkswagen Touran 2, raden we u aan dichter bij uw reparatiewerkplaats te komen om slechte behandeling te voorkomen die ernstig zou kunnen zijn schade toebrengen aan de staat van uw Volkswagen Touran 2.

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Touran 2 in de categorie Volkswagen Touran 2.

Weiterlesen:
Hoe de kilometerteller op Volkswagen Touran 3 opnieuw in te stellen
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector