Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Volkswagen Touran 3, wat te doen?

Als u ongebruikelijke symptomen aan uw auto constateert, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarlijks budget en plotselinge storingen verlagen de kosten niet. Dus wat als je merkt dat je een lekkende injector op uw Volkswagen Touran 3? Je hebt het waarschijnlijk ontdekt dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motoreenheid, of een onrustig stationair toerental of ongewone zwarte rook. Deze drie ziekteverschijnselen zijn de belangrijkste indicatoren van een lekkende injector. Omdat deze storing meer kritieke motorproblemen aan uw auto kan veroorzaken, hebben we besloten om de inhoud van dit artikel te publiceren om u te helpen het defect van een lekkende injector te bevestigen en op de juiste manier af te handelen. Om dit te bereiken, zullen we eerst kijken naar het geval van benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren Volkswagen Touran 3.

Lekkende injector op mijn benzine Volkswagen Touran 3

Het is belangrijk om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, de realiteit is dat het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie anders maakt. Het belangrijkste verschil zit in de druk die de injectoren ervaren, bij een benzinemotor varieert deze tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een benzine Volkswagen Touran 3: De verschillende lekken

Opgemerkt dat injectorlekken op een Volkswagen Touran 3 uitgerust met een benzinemotor komen vrij zelden voor. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Er zijn echter twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is denkbaar dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is gekoppeld aan de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Ten slotte kunt u een lek krijgen dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, deze zal verschijnen vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Volkswagen Touran 3

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Deze verbrandingsprocedure zorgt voor een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Volkswagen Touran 3: De verschillende lekken

Bij lekkende dieselinjectoren op uw Volkswagen Touran 3zijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die op de lange termijn zal vervormen, in de meeste gevallen zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer is de injector die lekt op uw Volkswagen Touran 3 het resultaat van een O-ring of zijn plastic punt die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest irritante, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten ervaren.

 • Als u na controle olielekkage heeft maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan om de inhoud van dit artikel te raadplegen over de aanwezigheid van olielekkage op uw Volkswagen Touran 3.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Touran 3, hoe het lek te verhelpen

En tot slot gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak wordt een lekkage, zoals we eerder hebben gezien, geassocieerd met een versleten afdichting als gevolg van de te verduren druk. Maar denk dat de druk in het circuit gigantisch is, zeker bij dieselmotoren. U zult dus enkele voorzorgsmaatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat het werk is voltooid …
 • Dekt u af om het risico op morsen van brandstof te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Met betrekking tot het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak beperkt blijven tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Ontdek de bron van het lek
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel volgens de normen van de fabrikant.

In alle situaties zijn deze ingrepen niet automatisch complex, maar als u de minste twijfel heeft over de behandeling van uw injector die lekt op uw Volkswagen Touran 3, raden we u aan dichter bij uw motormonteur te komen om slechte behandeling te voorkomen die aanzienlijk kan schade toebrengen aan de staat van uw Volkswagen Touran 3.

Als je meer handleidingen nodig hebt over de Volkswagen Touran 3, ga dan naar onze categorie Volkswagen Touran 3.

Weiterlesen:
Hoe de bumper van een Volkswagen Touran 3 verwijderen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector