Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Volkswagen Touran, wat te doen?

Als u alert bent op abnormale tekens op uw auto, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een groot jaarbudget en onvoorziene pechgevallen verlagen de kosten niet. Dus wat als je merkt dat je een lekkende injector op uw Volkswagen Touran? U heeft het waarschijnlijk ontdekt dankzij zwarte / olieachtige druppels langs uw motoreenheid, of een onrustig stationair toerental of abnormale zwarte rook. Deze drie ziekteverschijnselen zijn de belangrijkste indicatoren van een lekkende injector. Omdat dit probleem meer kritieke problemen met de motor van uw auto kan veroorzaken, hebben we besloten om de inhoud van dit artikel te publiceren om u te helpen het defect van een lekkende injector te valideren en op de juiste manier af te handelen. Om dit te doen, zullen we eerst kijken naar het geval van benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren Volkswagen Touran.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Touran benzine

Het is van vitaal belang om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, in feite maakt het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie duidelijk. Het grootste verschil zit in de druk die de injectoren ondergaan, bij een benzinemotor zal deze variëren tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een Volkswagen Touran benzine: de verschillende lekken

Dat moet gezegd worden Injectorlekkage bij een Volkswagen Touran die is uitgerust met een benzinemotor komt vrij zelden voor. Dit wordt veroorzaakt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is aannemelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het gedeelte dat is aangesloten op de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Ten slotte kunt u een lek tegenkomen dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, dit komt van de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Volkswagen Touran

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Deze verbrandingsprocedure zorgt voor een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Volkswagen Touran: de verschillende lekken

Bij lekkende dieselinjectoren op uw Volkswagen Touranzijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit soort gevallen is het een inlaatleiding die na verloop van tijd zal vervormen, in de meeste gevallen zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, betreft deze lekkage het beheer van de brandstofretour in de injector, dit keer is de injector die lekt op uw Volkswagen Touran een gevolg van een O-ring of zijn plastic tip die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest lastige, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en een compressieverlies moeten voelen.

 • Als u na controle olielekkage heeft maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan om de inhoud van dit artikel te raadplegen over het bestaan ​​van olielekkage op uw Volkswagen Touran.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Touran, hoe het lek te verhelpen

En eindelijk gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak is een lek, zoals we eerder hebben gezien, gekoppeld aan een versleten afdichting die is veroorzaakt door de te verduren druk. Maar bedenk dat de druk in het circuit enorm is, zeker bij dieselmotoren. U zult dus enkele maatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er wordt gewerkt …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak worden beperkt tot het vervangen van de afdichtingen die zijn mislukt:

 • Identificeer de bron van het lek
 • Demonteer de betreffende injector
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel in overeenstemming met de normen van de fabrikant.

In alle situaties zijn deze interventies niet per se erg moeilijk, maar als u de minste twijfel heeft over de behandeling van uw injector die lekt op uw Volkswagen Touran, raden we u aan dichter bij uw autotechnicus te komen om slechte manipulatie te voorkomen die ernstig zou kunnen zijn schade toebrengen aan de staat van uw Volkswagen Touran.

Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Touran, aarzel dan niet om onze Volkswagen Touran categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe kan ik de batterij van mijn Volkswagen Touran 3 loskoppelen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector