Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Volkswagen Transporter 4, wat te doen?

Telkens wanneer u wordt geïnformeerd over onregelmatige symptomen aan uw auto, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarlijks budget en verrassende pechgevallen verlagen de kosten niet. Dus wat als je voelt dat je een lekkende injector op uw Volkswagen Transporter 4? Je hebt het waarschijnlijk ontdekt dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motor, of een gestoord stationair toerental of ongewone zwarte rook. Deze drie symptomen zijn de belangrijkste symptomen van een lekkende injector. Aangezien deze problemen grotere motorproblemen met uw auto kunnen veroorzaken, hebben we besloten om deze inhoud te schrijven om u te helpen het defect van een lekkende injector te verifiëren en correct op te lossen. Om dit te doen, zullen we eerst kijken naar het geval van benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren Volkswagen Transporter 4.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Transporter 4

Het is van fundamenteel belang om te weten dat de injectoren van benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, de realiteit is dat het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie duidelijk maakt. Het grootste verschil zit hem in de druk die de injectoren ervaren, bij een benzinemotor zal deze variëren tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een Volkswagen Transporter 4: De verschillende lekken

Dat moet gezegd worden injectorlekken op een Volkswagen Transporter 4 uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit wordt veroorzaakt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Toch zijn er twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is aannemelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is gekoppeld aan de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek ervaren dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, dit komt van de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Volkswagen Transporter 4

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem produceert een zeer hoge druk in de motor, evenals de verstuivers. Bij deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan bij de directe injectie van auto-benzinemotoren, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Volkswagen Transporter 4: De verschillende lekken

Bij lekkende dieselinjectoren op uw Volkswagen Transporter 4zijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dergelijke gevallen is het een inlaatpijp die na een tijdje zal vervormen, meestal zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, dit keer wordt de injector die lekt op uw Volkswagen Transporter 4 veroorzaakt door een O-ring of zijn plastic punt die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest irritante, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, je zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten vinden.

 • Als u na controle olielekkage heeft maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan om door deze inhoud te bladeren over de aanwezigheid van olielekkage op uw Volkswagen Transporter 4.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Transporter 4, hoe het lek te verhelpen

En eindelijk gaan we uitchecken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Regelmatig wordt een lekkage, zoals we eerder hebben gezien, in verband gebracht met een versleten afdichting als gevolg van de opgelopen drukken. Maar denk dat de druk in het circuit gigantisch is, met name bij dieselmotoren. U zult dus enkele veiligheidsmaatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er werkzaamheden worden uitgevoerd …
 • Dekt u af om het risico op morsen van brandstof te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak worden beperkt tot het vervangen van de defecte zegels:

 • Zoek de bron van het lek
 • Demonteer de betreffende injector
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet het geheel weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel volgens de normen van de fabrikant.

In alle gevallen zijn deze interventies niet automatisch ingewikkeld, maar als u de minste aarzeling heeft bij de behandeling van uw injector die lekt op uw Volkswagen Transporter 4, raden we u aan dichter bij uw motormonteur te komen om slechte manipulatie te voorkomen die aanzienlijk zou kunnen zijn schade toebrengen aan de conditie van uw Volkswagen Transporter 4.

Als je meer handleidingen over de Volkswagen Transporter 4 wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Transporter 4.

Weiterlesen:
Hoe parkeersensoren op Volkswagen Transporter 6 installeren?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector