Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Volkswagen Transporter 5, wat te doen?

Als u alert bent op ongebruikelijke symptomen aan uw auto, maakt u zich terecht zorgen, want een auto vertegenwoordigt een enorm jaarlijks budget en onvoorziene pechgevallen verminderen de kosten niet. Dus wat als je merkt dat je een lekkende injector op uw Volkswagen Transporter 5? Je hebt het vrijwel zeker ontdekt dankzij zwarte / olieachtige druppels langs je motor, of een verstoord stationair toerental of onconventionele zwarte rook. Deze drie manifestaties zijn de belangrijkste indicatoren van een lekkende injector. Aangezien deze storing ernstigere motorcomplicaties aan uw auto kan veroorzaken, dachten we dat we dit artikel zouden publiceren om u te helpen het defect van een lekkende injector te bevestigen en op de juiste manier af te handelen. Om dit te doen, zullen we eerst kijken naar het geval van benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren Volkswagen Transporter 5.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Transporter 5

Het is belangrijk om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, in feite maakt het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie anders. Het wezenlijke verschil zit hem in de druk die de injectoren ondergaan, bij een benzinemotor zal deze variëren tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een Volkswagen Transporter 5: De verschillende lekken

Opgemerkt dat injectorlekken op een Volkswagen Transporter 5 uitgerust met een benzinemotor komen vrij zelden voor. Dit wordt veroorzaakt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Er zijn echter twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is aannemelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het gedeelte dat is gekoppeld aan de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Eindelijk kunt u een lek tegenkomen dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, dit zal optreden vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Volkswagen Transporter 5

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Dit verbrandingssysteem zorgt voor een zeer hoge druk in de motor, net als de verstuivers. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Volkswagen Transporter 5: De verschillende lekken

Bij lekkende dieselinjectoren op uw Volkswagen Transporter 5zijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatpijp die op de lange termijn zal vervormen, meestal bevindt het lek zich op het klempunt.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, heeft deze lekkage betrekking op het beheer van de brandstofretour in de injector, deze keer is de injector die lekt op uw Volkswagen Transporter 5 het gevolg van een O-ring of de plastic punt die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest irritante, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, je zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten vinden.

 • Als u na controle olielekkage heeft maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan dit artikel over de aanwezigheid van olielekkage op uw Volkswagen Transporter 5 te lezen.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Transporter 5, hoe het lek te verhelpen

En tot slot gaan we uitchecken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Regelmatig is een lek, zoals we eerder hebben gezien, verbonden met een versleten afdichting vanwege de te verduren druk. Maar denk dat de druk in het circuit enorm is, zeker bij dieselmotoren. U zult dus enkele voorzorgsmaatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat het werk is voltooid …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Met betrekking tot het reparatiegedeelte van uw lek, zal het vaak worden beperkt tot het vervangen van de verzegelde afdichtingen:

 • Zoek de bron van het lek
 • Demonteer de betreffende injector
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel volgens de normen van de fabrikant.

In alle situaties zijn deze interventies niet per se moeilijk, maar als u de minste aarzeling heeft bij de behandeling van uw injector die lekt op uw Volkswagen Transporter 5, raden we u aan dichter bij uw autotechnicus te komen om slechte behandeling te voorkomen die kritiek zou kunnen zijn schade toebrengen aan de conditie van uw Volkswagen Transporter 5.

Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Transporter 5, aarzel dan niet om onze Volkswagen Transporter 5 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe een olielek op mijn Volkswagen Transporter 6 op te lossen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector