Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lekkende injector op mijn Volkswagen Transporter 6, wat te doen?

In gevallen waarin u wordt geïnformeerd over abnormale symptomen aan uw auto, bent u terecht geïntrigeerd, omdat een auto een enorm jaarlijks budget vertegenwoordigt en verrassende storingen de rekening niet verlagen. Dus wat als je merkt dat je een lekkende injector op uw Volkswagen Transporter 6? U heeft het waarschijnlijk ontdekt dankzij zwarte / olieachtige druppels langs uw motormotor, of een gestoord stationair toerental of ongewone zwarte rook. Deze drie verschijnselen zijn de belangrijkste tekenen van een lekkende injector. Omdat dit defect kan leiden tot ernstigere problemen met de motor van uw auto, hebben we besloten deze inhoud te produceren om u te helpen het defect van een lekkende injector te valideren en op de juiste manier te behandelen. Daarvoor kijken we eerst naar de casus van benzine injectoren en dan bij die van diesel injectoren Volkswagen Transporter 6.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Transporter 6

Het is essentieel om te weten dat de injectoren op benzine- en dieselmotoren verschillend zijn, in werkelijkheid maakt het verschil in verbranding tussen deze twee soorten motoren de injectie anders. Het belangrijkste verschil zit in de druk die de injectoren ervaren, op een benzinemotor zal deze variëren tussen 3.5 bar voor indirecte injectie en 120 bar voor indirecte injectie.

Lekkende injector op een Volkswagen Transporter 6: De verschillende lekken

Dat moet bekend zijn injectorlekken op een Volkswagen Transporter 6 uitgerust met een benzinemotor zijn vrij zeldzaam. Dit komt door de veel lagere druk in de benzine-inlaatsystemen. Er zijn echter twee soorten lekken:

 • Lekkage vanaf de bovenkant van de injector:

  Het is aannemelijk dat u een lek heeft vanaf de bovenzijde van de injector, dit is het onderdeel dat is gekoppeld aan de brandstofrail, hierbij komt een O-ring.

 • Lekinjector van het onderste deel:

  Ten slotte kunt u een lek ervaren dat afkomstig is van het onderste deel van de injector van uw auto, dit zal optreden vanaf de kruising met de motor en niet met de rail zoals eerder gezien.

Lekkende injector op mijn diesel Volkswagen Transporter 6

In tegenstelling tot benzinemotoren met vonkverbranding lopen dieselmotoren op compressie. Deze verbrandingsprocedure genereert een zeer hoge druk in de motor, evenals de injectoren. Op deze modellen is de druk meer dan 10 keer hoger dan op de directe injectie van benzinemotoren voor auto’s, tot 1800 tot 2000 bar.

Lekkende injector op diesel Volkswagen Transporter 6: De verschillende lekken

Bij lekkende dieselinjectoren op uw Volkswagen Transporter 6zijn er drie verschillende soorten lekken:

 • Lekkage van de injectorinlaat:

  In dit geval is het een inlaatleiding die na verloop van tijd zal vervormen, in de meeste gevallen zal het lek zich op het klempunt bevinden.

 • Injector retourlekkage:

  Zoals de naam al aangeeft, betreft deze lekkage het beheer van de brandstofretour in de injector, dit keer wordt de injector die lekt op uw Volkswagen Transporter 6 veroorzaakt door een O-ring of zijn plastic punt die lekt.

 • Injector basislek:

  Dit injectielek is een van de meest hinderlijke, het is de verbinding tussen de motor en de injectorneus die lekt bij een koperen afdichting, u zou een luchtgeluid en compressieverlies moeten vinden.

 • Als u na onderzoek olielekkage heeft maar deze niet uit uw injectoren komt, raden we u aan deze inhoud te raadplegen over het bestaan ​​van olielekkage op uw Volkswagen Transporter 6.

Lekkende injector op mijn Volkswagen Transporter 6, hoe het lek te verhelpen

En als laatste gaan we kijken hoe u een lekkende injector op uw auto kunt repareren. Vaak wordt een lek, zoals we eerder hebben gezien, in verband gebracht met een versleten afdichting door de opgelopen druk. Maar denk dat de druk in het circuit gigantisch is, met name bij dieselmotoren. U zult dus enkele maatregelen moeten nemen:

 • Verlaag de druk voordat er werkzaamheden worden uitgevoerd …
 • Het maskeert u om het risico van brandstofverspilling te voorkomen
 • Werk NOOIT aan een draaiende dieselmotorinjector.

Wat betreft het reparatiegedeelte van uw lek, zal het zich vaak beperken tot het vervangen van de defecte afdichtingen:

 • Zoek de bron van het lek op
 • Haal de betreffende injector uit elkaar
 • Vervang de bijbehorende afdichtingsset
 • Zet de opstelling weer in elkaar en draai vast met een momentsleutel volgens de normen van de fabrikant.

In alle situaties zijn deze interventies niet per se ingewikkeld, maar als u de minste aarzeling heeft bij de behandeling van uw injector die lekt op uw Volkswagen Transporter 6, raden we u aan dichter bij uw automonteur te komen om slechte manipulatie te voorkomen die ernstig zou kunnen zijn schade toebrengen aan de conditie van uw Volkswagen Transporter 6.

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Transporter 6 in de categorie Volkswagen Transporter 6.

Weiterlesen:
Hoe de kilometerteller op Volkswagen Transporter 5 . opnieuw in te stellen
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector